jupijupi Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 na sterowniku 169.04 da sie ustawic zeby 2d i 3d byly oddzielnie taktowane ? btw ... ciagle mam problem z tymi taktowaniami daje wiecej na core i wynik mi sie gorszy robi :/ .... ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dam27 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Witam! Mam prośbę mógłby mi ktoś powiedzieć w czym najlepiej się podkręca kartę bo mam gf 8600gt sonic + i riva tuner ale nie mogę podkręcać shaderów! Bardzo proszę o odp. Jeżeli da się podkręcać w rivie shadery to w jakiej wersji? Acha i można by to było tak łopatologicznie wytłumaczyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Witam! Mam prośbę mógłby mi ktoś powiedzieć w czym najlepiej się podkręca kartę bo mam gf 8600gt sonic + i riva tuner ale nie mogę podkręcać shaderów! Bardzo proszę o odp. Jeżeli da się podkręcać w rivie shadery to w jakiej wersji? Acha i można by to było tak łopatologicznie wytłumaczyć :) Poszukaj w tym temacie, bylo juz o tym mowione kilka razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dam27 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Ale kurcze nie za bardzo mam czas i chęci czytać tyle stron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorn Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Witam! Mam prośbę mógłby mi ktoś powiedzieć w czym najlepiej się podkręca kartę bo mam gf 8600gt sonic + i riva tuner ale nie mogę podkręcać shaderów! Bardzo proszę o odp. Jeżeli da się podkręcać w rivie shadery to w jakiej wersji? Acha i można by to było tak łopatologicznie wytłumaczyć :)Wchodzisz w rive,później zakładka power user następnie rozwijasz drzewko Riva tuner/system szukasz klucza Nvapi shader clock,wpisujesz wartość 1 i dla klucza nvapi usage behavior robisz to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 na sterowniku 169.04 da sie ustawic zeby 2d i 3d byly oddzielnie taktowane ? btw ... ciagle mam problem z tymi taktowaniami daje wiecej na core i wynik mi sie gorszy robi :/ .... ?? Przekręcony rdzeń. Musisz dac mu wiecej V. Ale kurcze nie za bardzo mam czas i chęci czytać tyle stron. To nie bedzie podkręcania :blink: Istnieje cos takiego na forum jak funkcja "szukaj". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalin20 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Ale kurcze nie za bardzo mam czas i chęci czytać tyle stron. OT Za tą wypowiedź masz u mnie +1 pkt bo jesteś szczery i -100 pkt za brak chęci... Czyli jesteś troche na minusie :-P EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 masz sonica + z pamiciami 900Mhz czy 1000Mhz?900mhz , ale to nie ma znaczenia w obydwu przypadkach są te same pamięci quimondy 1ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Zmieniłem stery na 169.02, przeinstalowałem DX 9.0c i obecnie wyniczki wyglądają tak: C2D@3.5GHz + 2GB VGA: 700/1675/2000. Sanctuary: 90,3 FPS 3DMark 2006: 6786 3DMark 2005: 13848 AquaMark3: 171,097 Kombinowałem jeszcze trochę z innymi taktami. 688/1728/2054 i przechodziło M06 i 05 a zwis w 03. M05 wyrzucił z siebie 14115 :wink: Edytowane 10 Listopada 2007 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Widze , że cpu ładnie dopylił karte w markach i sanctuary. Dobrze , że w grach cpu nie ma tak okrutnego znaczenia :wink:. Oczywiście nie licząć kilku wyjątków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorn Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Kurde,mojemu sonicowi coś sie dzieje,cały czas działał stabilnie na 750/1800/2050 i podniosłem rdzeń na 760 ati tool nie ładował artami no i dziś po ponad 2h gry w stalkera wywaliło mi arty,od czego to?od rdzenia?i dodam,że jak wyłączyłem gre to w windowsie też były arty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Nie chcę cię martwić ale może sprzęt był już na granicy wytrzymałości i "pękł" przy dużym wysiłku :cry: .Arty na pulpicie często już wieńczą dramat.Ale nie zawsze...Może po prostu pamięci przegrzałeś i...(oby) nic im nie będzie.Testuj odkręconą...Dziwne nieco te Pality.Mam kolegę -zna się naprawdę i jest odpowiedzialny(pozdro Hrr).Pisał mi ,że chodził mu Palit XXXXXX(nie pamiętam dokładnie) ,a potem bez zmian żadnych przestał -trzeba było mu nieco odpuścić(i nawet nieco więcej).Uszczerbku nie poniósł żadnego -teraz buja z Vmodem i jest ok.Czytałem tez na jakimś forum podobną historię(a może to były komentarze sklepowe?).Też -było XXX, a potem przestało i było XXX-y :D .I też karta działa dalej spoko...Dziwne i...ciekawe zarazem. Edytowane 10 Listopada 2007 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Chyba go żle zrozumiałeś , te arty pod pulpitem przy przekręconej karcie to norma wystarcza zapodać restart i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu_mk Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Ej chłopaki jak to jest z jakością wykonania w palicie sonic+ ? i czy jak go podkręcę to nie padnie po roku ? Wiem ze pewnie dostane odpowiedź : poszukaj było miliard stron temu. Ale naprawdę jak widzę 148 stron to aż mi (i nie tylko mi) się odechciewa szukać ;/ Edit: I jaka jest różnica miedzy Galaxy 512 GE a tym podkręconym Palitem 256 ? Edytowane 10 Listopada 2007 przez Michu_mk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Chyba go żle zrozumiałeś , te arty pod pulpitem przy przekręconej karcie to norma wystarcza zapodać restart i po problemie.Racja.Zrozumiałem ,że zostały i dlatego jest problem....Dlatego prosiłem aby niekręconą testował.Jak nie zostały to cofnąć . ..ble ble ble @Michu_mk -nie wiadomo.Ich nawet na rynku tyle czasu nie ma :rolleyes: .Jak przekręcisz i stwierdzisz "a co mi tam arty czy zwiechy niech chodzi" to szybko może paść ale...też nie musi.A czasem niekręcona padnie.I dotyczy to wszystkich kart ,a nie tylko Palita.Mi od OC nie padła żadna mimo Vmodów.Uwaliłem 7900 ale przez uszkodzenie gapowate WC -sam sobie winien byłem.Czasem mimo ostrożności głupotę sie walnie...Nie chciała z mokrą płytką pracować :cry: A wracając do pytania -jak z głową to posłuży.No chyba ,że pech już wybitny.A Pality ogólnie nie są jakieś gorsze ,a nawet często są lepsze.Wolałbym np. niż Gigabyte czy Asusa zdecydowanie... Edytowane 10 Listopada 2007 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorn Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Chyba go żle zrozumiałeś , te arty pod pulpitem przy przekręconej karcie to norma wystarcza zapodać restart i po problemie.Ja wiem ,że starczy restart,rozumiem ,że pamięci przekręciłem?2050mhz to nie tak dużo znowu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Umnie to występowało tylko w przypadku przekręcenia ropów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Krótka piłka: Czy 1.65v na stałe przy stockowym chłodzeniu GPU + przykręcone do tego 80mm wiejące na coolera i oradiatorowaną ale gorącą jak mało co w moim kompie, sekcję zasilania jest w miarę bezpieczne? COD4 nie śmiga w 1440x900 na "w miarę możliwości high" i jestem zdesperowany. ;-) Edytowane 10 Listopada 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Odpisałem ci w temacie cod4 w czym rzecz , ale nie wiedziałem przy jakiej rozdziałce :wink: Problem jest po stronie pamięci , a nie gpu :wink: Cod4 jednak nadal opiera w dużej części na texturach , ważna jest duża przepustowość i oczywiście ilość pamięci na karcie. Edytowane 10 Listopada 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Panowie szybkie pytanko. Wyczytałem w topiku że w 8600gt obroty wentylatora regulują się automatycznie w zależności od temp. Ale jak jest z głośnością sonic+ w idle bez vmod'ów? Bo tu opinie widziałem różne, jedni piszą że niesłyszalny, inni że cichy ale słyszalny. Jak to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 witajcie Chce wymienic swoja karte graficzna na troche lepsza a mianowicie na 8600GT - wybor padl na dwa modele - galaxy 8600GT zalman (600/1800) - sonic plus 8600Gt (625/1800) Ktore z nich lepsze ? - zalezy mi na ciszy i dobrym OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 "- sonic plus 8600Gt (625/1800)" moim zdaniem ta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) "- sonic plus 8600Gt (625/1800)" moim zdaniem ta ;) jak z glosnoscia tej karty wzglem Galaxy Zalman 8600Gt ? i jak z podkrecaniem wzgledem galaxy ? a jeszcze jedno , ile tak mniej wiecej % owa 8600Gt jest szybsza od 7300GT ? Edytowane 11 Listopada 2007 przez Mr.Martin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 8600GT jest porównywalne do 7900GS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Panowie szybkie pytanko. Wyczytałem w topiku że w 8600gt obroty wentylatora regulują się automatycznie w zależności od temp. Ale jak jest z głośnością sonic+ w idle bez vmod'ów? Bo tu opinie widziałem różne, jedni piszą że niesłyszalny, inni że cichy ale słyszalny. Jak to jest? Cichy. Moj zasilacz w pelni go zagluszał. Niestety w stresie suszara byla nie do wytrzymania, więc poszla w odstawke na rzecz accelero s2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 8600GT jest porównywalne do 7900GS. rozumiem ze nie podkrecone 8600Gt to prawie to to samo co 7900GS ? a p[odlrecone 8600Gt to prawie to samo co podkrecona 7900 GS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) rozumiem ze nie podkrecone 8600Gt to prawie to to samo co 7900GS ? a p[odlrecone 8600Gt to prawie to samo co podkrecona 7900 GS ? Ponieważ miałem obie karty to mogę powiedzieć coś w tym temacie. Gdy zestawimy obie katy (podkręcone czy nie). To ich wydajność jest taka sama lub wyższa naprzemiennie w różnych grach ... ale 7900GS ze względu na swą architekturę wygrywa w starszych grach bądź nowszych ale wciąż zależnych w dużej mierze od pamięci. Ponieważ obecnie bardziej liczy się wydajność jednostek cieniowania to nowe tytuły chodzą lepiej na 8600GT. Jako przykłady mogę podać Time Shift, Crisis, Colin: Dirt, Test Drive Unlimited, NFS Carbon. Różnica w wydajności w tych grach jest na tyle duża, że na 8600GT można wrzucić rozdziałkę wyżej lub dodać efekty - np. HDR w Test Drive. W starszych grach sytuacja jest odwrotna - GS czasem znacznie przegania GT. Widać tą tendencję także w benchmarkach: GS vs GT (karty po OC) 3DMark01: 50000 vs 48000 3DMark03: 24500 vs 22000 3DMark05: 10500 vs 13800 3DMark06: 5900 vs 6800 AquaMark3: 153000 vs 171000 Edytowane 11 Listopada 2007 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 rozumiem ze nie podkrecone 8600Gt to prawie to to samo co 7900GS ? a p[odlrecone 8600Gt to prawie to samo co podkrecona 7900 GS ?GTS(675/2000) przykładowo w cod4 ma wydajność na poziomie 7900gtx i x1950pro. Ta gra nadal opiera się na texturach , a nie shaderach. W dobie sonic+ Gt niczym się nie różni od Gts. Poza tym oc w 8600 robi swoje , podkręcenie shaderów o 50% i to też dodaktowego zasilania B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 a mam takie pytanie bo chciałby sobie zainstalowac dodatkowe chłodzenie na pamieciach i mosfetach ... i chciałbym sie dowiedzieć czy moze istnieje coś takiego jak taśma klejąca podwójna czy tylko trzeba to klejem jechać ? ... bo w sumie jakos do kleju nie jestem przekonany ponieważ jeżeli (odpukać) coś się stanie i bede musiał na gwarancje oddać i jak zobaczą dodatkowe chłodzenia to nie wiem czy mi uwzględnią ją .... :/ wy już coś takiego robiliście ? pzdr i dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 a mam takie pytanie bo chciałby sobie zainstalowac dodatkowe chłodzenie na pamieciach i mosfetach ... i chciałbym sie dowiedzieć czy moze istnieje coś takiego jak taśma klejąca podwójna czy tylko trzeba to klejem jechać ? Jest taśma termoprzewodząca 3M szukaj na alledrogo lubwww.cooling.pl ja tam kupiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...