naxt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zamowiłem S2 i Acutake Fan 120mm,mam nadzieje ze temp spadna bo 95-100 stopni w stresie chyba troche ogranicza OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mhl31337 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Witam, od wczoraj posiadam 8600GT sonic+ Zainstalowałem najnowsze sterowniki nvidii, komp wiesza mi się podczas testowania 3dmarkow, obraz staje w miejscu i pomaga tylko reset, do tego można zauważyć niewielkie artefakty podczas ładowania między testami. Wczoraj w 3dmarku 2006 który jakimś cudem się nie zwiesił, doszedłem do 2 ostatnich testów (4 pierwsze przeszły wzorowo) i moim oczom ukazały się takie cuda www.xxx.multimo.pl/000_1043.avi Dodam, że odpaliłem dla testu obliviona, na początku wystąpiły artefakty, po czym po włączeniu i wyłączeniu antyaliasingu jak ręką odjął, cs1.6 wydaje mi się że działa bez zarzutów, nie miałem jeszcze czasu dokładnie testowac w grach, ale same te 3dmarki mnie niepokoją. Mój sprzęt to A64 3000+ @ 2.5Gh, 2x512 DDR 420mhz PDP, DFI Lanparty nf4 Ultra-D oraz Tagan 430W U15. Temperatura w idlu wynosi u mnie około 45 stopni, mam dobrze chłodzoną obudowę, i raczej nic się nie przegrzewa w niej.. Oddawać kartę na gwarancję? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ja bym oddał ale kijowy teraz okres bo pewnie kartę dostaniesz po świętach albo i nawet nowym roku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 a ja zwodowalem swoje 8600gts i tempy spadly o 20 st :D teraz czas na "ostre krecenie".. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ile twoja evga'a podkrecała się na stockowym coolerze?? Moja leci(wstępnie) 740/1835/2200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Wczoraj dostałem Accelero, &*#%&* w montażu ale efekt końcowy cieszy: No i ten potrójny system wyciszający: - Wentyl na kołeczki - GAW - Gumka AntiWibrejszyn - Zasilanie 5V :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Wczoraj dostałem Accelero, &*#%&* w montażu ale efekt końcowy cieszy: No i ten potrójny system wyciszający: - Wentyl na kołeczki - GAW - Gumka AntiWibrejszyn - Zasilanie 5V :lol: :lol: :lol: i jak spadły troche temp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) W idle nie bardzo (nadal ok ~45 stopni) w stresie poszły w dół o jakieś 15 stopni więc IMO nie jest źle :) BTW. Obrazków się nie cytuje :P EDIT: A przy okazji mam pytanko, da się jakoś ustawić osobne takty dla 2D i 3D? U mnie po zmianie taktowania 3D automatycznie na takie same zegary zmieniają się te w 2D. Edytowane 14 Grudnia 2007 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 podobnie przy 750 Mhz na rdzeniu lapala freezy .. albo zamrazal sie obraz na chwile i nieraz wracal nieraz nie .. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brutalus Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Wczoraj dostałem Accelero, &*#%&* w montażu ale efekt końcowy cieszy: No i ten potrójny system wyciszający: - Wentyl na kołeczki - GAW - Gumka AntiWibrejszyn - Zasilanie 5V :lol: :lol: :lol: Niezłe wykonanie! :) Kolega to widzę maniakalnie wszystko kręci (patrząc na siga z uznaniem) W kontakcie na ścianie też chyba jest ze 275 Volt :lol: :lol: :lol: szacuneczek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 No to się wkurzyłem, zrobiłem moda ale karta nie chce iść wyżej... sticker wrócił na kartę - może się zjeb## i dostanę jakąś lepszą? :) Tylko szkoa było kasy na S2, trzeba wykombinować gdzie je wrzucić, może w rameczkę i na ścianę.... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) Zastanawiam sie ile tak srednio krecicie wasze sonic + Ja narazie puscilem na 700c/2000m i zastanawiam sie czy smigac dalej. Narazie mam w 3d marku 2k5 12317 pkt. (sprzet z podpisu) Ps. LukasAMD ile masz w 3d markach ? Edytowane 14 Grudnia 2007 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zastanawiam sie ile tak srednio krecicie wasze sonic + Ja narazie puscilem na 700c/2000m i zastanawiam sie czy smigac dalej. Narazie mam w 3d marku 2k5 12317 pkt. (sprzet z podpisu) Ps. LukasAMD ile masz w 3d markach ? krec dalej a 3Dmark06 mozesz dobic spokojnie do 7200pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorn Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zastanawiam sie ile tak srednio krecicie wasze sonic + Ja narazie puscilem na 700c/2000m i zastanawiam sie czy smigac dalej. Narazie mam w 3d marku 2k5 12317 pkt. (sprzet z podpisu)IMO 12317 troche mało w tym smarku,ja już chwile temu robiłem i na starszych sterach-ok.13700 w 05 i 6700 w 06,zrobie teraz zobaczymy ile sery dały :) . PS.Takty: 750/1750/2050 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_gosc Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Witam mam pytanie .... wylicytowałem taką oto karte ... w necie kosztuje powyzej 500-550 zł widziałem testy w necie to te 512mb faktycznie cos daje nawet 10-15fps .... a nowe 256 palit gts kosztuje po 430 zł ... wiec pytanie .... warto było ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=283154855 tylko nie mówcie że nie :P dałem na tą karte wszystkie moje oszczędnosci przeznaczone na grafe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) IMO 12317 troche mało w tym smarku,ja już chwile temu robiłem i na starszych sterach-ok.13700 w 05 i 6700 w 06,zrobie teraz zobaczymy ile sery dały :) . PS.Takty: 750/1750/2050 A jaki masz sprzet ? Moze proc lepszy ? Mi sie wydawalo ze 12k to spoko ?? W 3d marku 2k6 mam 6280 pkt ... Edytowane 15 Grudnia 2007 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saski Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 a co myślicie o GeForce 8600 GT Gainward 512MB ? opłaca się za 439zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 a co myślicie o GeForce 8600 GT Gainward 512MB ? opłaca się za 439zł ?NIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 znowu jestem posiadaczem 8600GT sonic+ tym razem z pamieciami 1800Mhz [1950pro jednak sucks] ciesze sie lepszymi osiagami itp ale w idle karta piszczy! nie da sie tego zniesc wieczorem, winamp cichy zaglusza piszczenie czytalem ze to moga byc cewki itp ale to mialo byc przy OC a tu tak mam na ust. fabrycznych co jeszcze...w stresie karta cicha, co tez jest dziwne co myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorn Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Witam mam pytanie .... wylicytowałem taką oto karte ... w necie kosztuje powyzej 500-550 zł widziałem testy w necie to te 512mb faktycznie cos daje nawet 10-15fps .... a nowe 256 palit gts kosztuje po 430 zł ... wiec pytanie .... warto było ? 2846491[/snapback] A jaki masz sprzet ? Moze proc lepszy ? Mi sie wydawalo ze 12k to spoko ?? W 3d marku 2k6 mam 6280 pkt ... Proc ten sam tyle,że ja go mam na 3ghz,ale to chyba aż tyle pkt. mi nie dało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ps. LukasAMD ile masz w 3d markach ? Nie ma czegoś takiego, są tylko smarki które czyszczą naiwnym portfele :lol: W smarku05 miałem ~10k ale nie pamiętam na jakich konkretnie taktach to było, reszta jak z siga. No i co wie ktoś jak ustawić takty OSOBNO dla 2D i 3D??? Będę bardzo wdzięczny za tę informację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 to ja też sie pochwale moim S2 na karcie bo jakoś nie było okazji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 to ja też sie pochwale moim S2 na karcie bo jakoś nie było okazji :)i są jakies znaczne zmiany temp?,polepszyło sie choc troche OC wzgleden starego chlodzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Mam okazje kupić 8600GTS od gigabyte za niecałe 200zł. Karta jak nówka z francji ( dlatego brak GW ) pelen komplet. Dziwi mnie to że nie ma dodatkowego zasilania? o_O to że silent pipe to mi nie przeszkadza bo mam wc. Warto brać za takącene? gts wyżej latają niż GT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Mam okazje kupić 8600GTS od gigabyte za niecałe 200zł. Karta jak nówka z francji ( dlatego brak GW ) pelen komplet. Dziwi mnie to że nie ma dodatkowego zasilania? o_O to że silent pipe to mi nie przeszkadza bo mam wc. Warto brać za takącene? gts wyżej latają niż GT?za taka kase warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Warto warto, a ta karta nie ma dodatkowego zasilania - to normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saski Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 no to teraz krótka piłka: Jaki 8600 będzie najwydajniejszy bez podkręcania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 @saski Palitowski sonic+ @razer GTS jest to samo co GT tylko fabrycznie podkręcony.. (tak mi się wydaje, albo tyle zauważyłem) więc nie zapowiada się żeby się kręcił jakoś bardziej.. może ma standardowo wyższe napięcia.. PS. byłem przekonany że GTS ma dodatkowe wejście na zasilanie a tu zonk :| jestem ciekaw jak lecą V-mody na Galaxy GE :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 GE sie cienko kreci ktos z tego forum juz mial i nie byl zadowolony zbytnio. patrzac w stosunku cena/o to wypadal kiepsko <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_gosc Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 8600 gts ma wejscie na dodatkowe zasilanie ... zakupiłem oto ta karte a raczej wylicytowałem http://www.allegro.pl/item283154855_palit_...awie_nowa_.html i na fotce widać wejście ... do tego wersje 512 są szybciejsze od 256 jak zobaczyłem w testach ... czasem nawet 10 fps więcej ... myśle że z karty będę zadowolony tym bardziej ze do teraz śmigam w nowości nawet w Crysisa na zintegrowanej grafie ati x1250 ;) wyjscie hdmi moze tez się przyda ... w domu będzie za niedługo TV HD wiec się podłaczy .. :P noi widziałem w necie że bez najmniejszego problemu ludzie kręca gtsy do 900Mhz a nawet ponad 1000Mhz ... poprostu gts ma wejscie na zasilanie i nie trzeba robic v-modów ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...