Gość hauturnik Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Bardzo dobra propozycja to karta asusa 8600gt 675/2000mhz , czyli zegary GTS. Więc pamięci są 1ns , czyli jak w GTS. Jedyny minus pomijając gorsze chłodzenie niż w GTS to jednofazowe zasilanie gpu i brak dodaktowego złącze zasilającego na karcie , co odbije się negatywnie na oc karty. Jeżeli cena tej karty by spadła do poziomu 500zł -hit murowany.blad ro 8600 gts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 7600GST?? co to za zwierz?? :huh: Akurat GST tez istnieje ;) To zdaje sie jakis model GS-a od inno z pamieciami ddr3 i lepszym chlodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Akurat GST tez istnieje ;) To zdaje sie jakis model GS-a od inno z pamieciami ddr3 i lepszym chlodzeniem.Dokładnie, Inno3d nadało taką nazwę swoim podkręconym kartom na 7600GS. GST nie ma w specyfikacji nvidii, ale nazwa bardzo ładnie pasuje do modeli także Galaxy, Palita i kilku innych fim które też pokusiły się o wypuszczenie układu 7600GS z zegarem 500 i pamięciami minimum GDDR3 500 i w górę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 nie wiem - może się spóźniłem ale w Action pojawił się taki produkt: MSI GeForce 8600GTS 256MB DDR3/128bit TV/Dual DVI PCI-E (690/2100) NX8600GTS-T2D256 Nazwa producenta chipsetu nVidia Złącze PCI-Express x 16 Wielkość pamięci 256 MB Typ pamięci DDR 3 Szerokość magistrali pamięci 128 bit Taktowanie procesora 690 MHz Taktowanie pamięci w 3D 2100 MHz RAMDAC 400 MHz Low Profile Nie Chłodzenie chipsetu Aktywne Chłodzenie (opis) Wentylator Wyjścia DVI na karcie 2 szt. Przejściówka z DVI na D-Sub 2 Obsługa wielu monitorów 2 Wyjście HDTV 3szt Cinch z adapterem Wyjście TV S-Video na karcie oraz Cinch z adapterem Wejście Video Nie Cross Fire Nie SLI Tak Zgodność programowa Pełne wsparcie dla Microsoft DirectX 10, Shader Model 4.0, OpenGL 2.0. Dodatkowe oprogramowanie Brak cena końcowa (dla klienta powinna wynosić ~800 brutto) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lionheart Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Usunęli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Dzisiaj znalazłem coś ciekawego - http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=7461. Po mojemu trochę przegieli z ceną, albo powinni dać jeszcze jakiś model - bo 840 zł za produkt dobry, ale ze 128-bitową szyną do pamięci - gdzie 256 bit? 7900GS jest dzisiaj za ~550 zł i wychodzi na to, że to nadal będzie dobry wybór. Trochę jestem zawiedziony, bo w cenie do 400 zł (następca 7600GS@GT) będzie słabiutki 8500GT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lionheart Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Nie rozumiem NVIDII, wiedzą, że będą musieli i tak wydać GF 8700GT z 256-bitową szyną i przynajmniej 64 jednostkami Stream, to po co to mieszanie? Niech nie mówią, że obecna cena GTS by podskoczyła, bo to bzdura, jeżeli o 200-250 zł 8800 GTS jest tylko droższy. Nawet stare Radeony 9500 miały 256-bitową szynę, mówię o tych "ewenementach", co się modowały na R9700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Dzisiaj znalazłem coś ciekawego - http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=7461. Po mojemu trochę przegieli z ceną, albo powinni dać jeszcze jakiś model - bo 840 zł za produkt dobry, ale ze 128-bitową szyną do pamięci - gdzie 256 bit? 7900GS jest dzisiaj za ~550 zł i wychodzi na to, że to nadal będzie dobry wybór. Trochę jestem zawiedziony, bo w cenie do 400 zł (następca 7600GS@GT) będzie słabiutki 8500GT... Ale MSI juz za 790... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 nV przegięła z tą szyną. Za bardzo to ogranicza wydajność ( i do tego jest to sztuczne ograniczenie bo skoro w 2002 r taka szyna była używana to w dzisiejszych czasach powinno to być tanie rozwiązanie ) ... lepiej poczekać na 8700 z szybszą "pamięcią".. Oczywiście dzięki wysokiemu taktowaniu pamięci przepustowość nie śmieszy .... ale i tak wypada blado przy takim 1950 PRO które można kupić z pamięciami 1,1 ns przy szynie 256 bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 W takim wypadku przyszła oferta AMD-ATI może przedstawiać się nader interesująco... :D Jak na te 200-300 zł różnicy pomiędzy 8800GTS to ta karta jest za bardzo okrojona. Może i nadrabia zegarem 2GHz, ale to wcale nie jest aż tak dużo. Już przy kartach pokroju 7600GT mówiło się o tym, że nie są zbyt dobre w wyższych rozdzielczościach, mimo, że mają zegar 1,4GHz i szynę 128-bit - ale też odpowiednio inną cenę (chociaż uważam, że te 450-500 zł za 7600GT to zdzierstwo przy 550 zł za najtańszą 7900GS - karta, która sporo namieszała). Obecna polityka cenowa AMD-ATI może doprowadzić do dużych zmian rynkowych - nawet jeśli nowe Radeony będą oferować podobną wydajność, to ludzie wybiorą je bo najprawdopodobnie będą.. tańsze :wink: Ja się tym interesuje, ale mnie to nie pasjonuje - cieszę się tylko, że konkurencja pomiędzy ATI - NV wkracza na etap, dzięki któremu dostaniemy "więcej za mniej" :D To co teraz zrobiło AMD z procesorami to wg mnie tylko początek... Może doczekamy się kiedyś czasów, że najdroższe karty bedą w cenie około 1500 zł i jakoś wyrównamy do "cywlizowanej części świata" (karta, która kosztuje w USA 500$, a u nas 2200 zł to dla mnie jest wystarczajacy powód, żeby tak mówić). Wiem, że to duże uproszczenie, ale to tak jakby u nas kupić sobie GTX'a za 500 zł :mur: No ale myśle, że będzie lepiej... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Eeee nie będzie 8700 bo jak wyjdzie 8800 Ultra to cena 8800 GTS jeszcze spadnie i będzie można od razu przesiąść się nie na 8600 GTS, a na 8800 GTS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Nie spadnie bo bedzie wycofany z produkcji jak dadza refresh i zmienia go na 8900. To tak jakby szukac gdzies w sklepie 1800xt albo 7800gtx - da sie , ale cena jakas super nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 7900GS od Palita kosztuje już od 507zł :) Chyba sobie zamówię :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 (edytowane) W pcprojekt.pl są już od ręki BFG 8600GTS OC z nieco dołującą ceną 880zł. Edytowane 12 Kwietnia 2007 przez Interloper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hauturnik Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 W takim wypadku przyszła oferta AMD-ATI może przedstawiać się nader interesująco... :D Jak na te 200-300 zł różnicy pomiędzy 8800GTS to ta karta jest za bardzo okrojona. Może i nadrabia zegarem 2GHz, ale to wcale nie jest aż tak dużo. Już przy kartach pokroju 7600GT mówiło się o tym, że nie są zbyt dobre w wyższych rozdzielczościach, mimo, że mają zegar 1,4GHz i szynę 128-bit - ale też odpowiednio inną cenę (chociaż uważam, że te 450-500 zł za 7600GT to zdzierstwo przy 550 zł za najtańszą 7900GS - karta, która sporo namieszała). Obecna polityka cenowa AMD-ATI może doprowadzić do dużych zmian rynkowych - nawet jeśli nowe Radeony będą oferować podobną wydajność, to ludzie wybiorą je bo najprawdopodobnie będą.. tańsze :wink: Ja się tym interesuje, ale mnie to nie pasjonuje - cieszę się tylko, że konkurencja pomiędzy ATI - NV wkracza na etap, dzięki któremu dostaniemy "więcej za mniej" :D To co teraz zrobiło AMD z procesorami to wg mnie tylko początek... Może doczekamy się kiedyś czasów, że najdroższe karty bedą w cenie około 1500 zł i jakoś wyrównamy do "cywlizowanej części świata" (karta, która kosztuje w USA 500$, a u nas 2200 zł to dla mnie jest wystarczajacy powód, żeby tak mówić). Wiem, że to duże uproszczenie, ale to tak jakby u nas kupić sobie GTX'a za 500 zł :mur: No ale myśle, że będzie lepiej... :wink:ale z czego dokladnie sie cieszysz przecie z geforce 4ti bez perspektyw czy potrzeb na cos lepszego cena konkurencja fakt obnizek nie powinien byc dla ciebie istotny. To taki klimat jakby rolnik sie cieszyl ze cena smiglowcow apache zmalala :mur: W pcprojekt.pl są już od ręki BFG 8600GTS OC z nieco dołującą ceną 880zł. :mur: kasowanie za fabryczne oc dla noobow mnie dobija najbardziej Eeee nie będzie 8700 bo jak wyjdzie 8800 Ultra to cena 8800 GTS jeszcze spadnie i będzie można od razu przesiąść się nie na 8600 GTS, a na 8800 GTS :)smiem powiedziec ze amdati bedzie miala wiekszy wplyw na ceny niz pojawienie sie nowego modelu ( ktory po czesci tez wprowadzi przesuniecie cenowe) i mysle ze jeszcze maju dorwiemy 8800 gts 320 za obecna cene mega lamerskich 8600 gts oc :rolleyes: zbliza sie promocja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wahoo Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Nie liczyłbym za bardzo na konkurencję cenową ze strony ATI. Kanadyjczycy ZNOWU przesunęli premierę RV630 i RV610, tym razem na czerwiec lub później. Mam przeczucie, że zanim się doczekamy mainstreamu ATI, to GF8600GTS będzie już kosztował z 500pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 ale z czego dokladnie sie cieszysz przecie z geforce 4ti bez perspektyw czy potrzeb na cos lepszego cena konkurencja fakt obnizek nie powinien byc dla ciebie istotny. To taki klimat jakby rolnik sie cieszyl ze cena smiglowcow apache zmalala :mur: Weź nie gadaj glupot - tak się składa, że mam zamiar zakupić sobie kompa i początkiem przyszłego tygodnia wszystko poskładać do kupy (część kupuję na necie, część w sklepie niedaleko mnie) WŁAŚNIE z procesorem AMD Athlon 64 X2 3600+ 65 nm, którego obniżka RÓWNIEŻ objęła. Poza tym pierwszy raz widzę tekst "z geforce 4ti bez perspektyw" - co Ty ludzi po kompach oceniasz? :mur: Nie wszyscy używają kompa tylko do grania, ja gram okazjonalnie, do neta i niektórych gier starczy. Poza tym na tym forum dużo ludzi ma komputer z Socket A, bo to były swego czasu popularne konfiguracje. Nie widzę też dla siebie konieczności kupowania nowego komputera co rok. Rozumiem, ze Ty masz pewnie C2D i 8800GTX, ale to nie stawia Cię wyżej w hierarchii tego forum, bo ja to tak odebrałem. Kazdy ma prawo wypowiedzieć sie na dany temat, niezależnie od posiadanego kompa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lionheart Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 W Action za 750 zł jest dostępna karta MSI GeForce 8600GTS 256MB DDR3/128bit TV/Dual DVI PCI-E (690/2100) Brak niestety fotki karty, cena już bardziej konkurencyjna niż wersja BFG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 750zł, a karta już podkręcona przez producenta. A więc za dwa, trzy miesiące pewnie wyjdą produkty Galaxy/Palit z jeszcze lepszymi osiągami O/C i może z pamięciami GDDR4 :rolleyes: w cenie poniżej 700zł :wink: , to już by było coś. np. procesor na jądrze B1 po O/C na 1GHz, oraz pamięci na 1,3/1.4GHz w trybie DDR 2.6/2.8GHz - taka karta by nieźle namieszała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 O Gddr4 możesz zapomnieć - mała dostępnosć , wysoka cena. Poza tym nie wiadomo czy wogóle gf86gt/gts są wstanie współpracować z Gddr4 , wchodzi też w rachube zmiana pcb pod takie pamięci. Wogóle nie rozumie po co przepłacać i kupować podkręcone fabrycznie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Galaxy jak narazie najtańsze :P kosztuje około 710 zł ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz. Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Galaxy jak narazie najtańsze :P kosztuje około 710 zł ...w jakim sklepie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 O Gddr4 możesz zapomnieć - mała dostępnosć , wysoka cena. Poza tym nie wiadomo czy wogóle gf86gt/gts są wstanie współpracować z Gddr4 , wchodzi też w rachube zmiana pcb pod takie pamięci. Wogóle nie rozumie po co przepłacać i kupować podkręcone fabrycznie karty.Sam chipest G84 potrafi współpracowac z GDDR4, barierą pozostaje cena kości, ale jak zawsze do czasu, technologia idzie wciąż do przodu, a teraz 3-4m-ce to już szmat czasu, pozostaje tylko czekac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hauturnik Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Sam chipest G84 potrafi współpracowac z GDDR4, barierą pozostaje cena kości, ale jak zawsze do czasu, technologia idzie wciąż do przodu, a teraz 3-4m-ce to już szmat czasu, pozostaje tylko czekac. ale 8600 gts sie sprzedaje http://allegro.pl/item185090949_bfg_8600gt..._gts_5l_gw.html az sie kuzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 IMO jak bym miał 900 zł na grafę, to bym się już za 8800GTS 320MB oglądał, która jest ~150 zł droższa, a o wiele lepsza (wolałbym dozbierać). Ja widzę 8600GTS, ale w cenie 600 zł, tak, żeby zastąpiła 7900GS i GT (może mieć nawet pamieci nie 2000MHz, a 1600 czy 1400, żeby ograniczyć trochę jej wydajność), 8600GT w cenie 400 zł (tak zaby zastąpiła 7600GS DDR3 i GT) a za 800 zł jakąś kartę z 256-bitową szyną i o większej (moze być nawet niewiele) wydajności niż X1950XT, która w podobnej kategorii cenowej się znajduje. Coś mi się wydaje że seria 7xxx tak szybko ze sklepów nie zniknie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hauturnik Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) a to dlaczego w mainstrem ati bedzie wydajniejsze Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez hauturnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 a to dlaczego w mainstrem ati bedzie wydajniejsze a świstak siedzi i zawija :lol: jak będą karty w sprzedaży to szybko sie okaże do kogo należy mainstrem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) a to dlaczego w mainstrem ati bedzie wydajniejszePytanie czy te wykresy sa w 100% rzetelne :> Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hauturnik Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 a świstak siedzi i zawija :lol: jak będą karty w sprzedaży to szybko sie okaże do kogo należy mainstrem ;) 32 sp jezeli w crysis odpowiednik gts'a od ati robi z 8800 gtx'em od nvidia to co robi to nie powinno byc dalszych pytan amd rulezz :D amd power :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) 32 sp jezeli w crysis odpowiednik gts'a od ati robi z 8800 gtx'em od nvidia to co robi to nie powinno byc dalszych pytan amd rulezz :D amd power :D Zalezy jaka kasa, bo jak wejdzie 2900XT to GTS bedzie juz chyba po 900, a Nvidai lubi robic obnizki to kto wie co jeszcze :> Ale to nie jest temat o nowych RAdkach tylko 8600. EOT Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...