Popiół Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) dalej nie moge sobie poradzic z ustawieniem odswiezania na 8600GT Palit stery najnowsze,rivaturner nie pomaga dxdiag również w DOOM 3 mam dalej 60 HZ w innych grach przewaznie 75HZ ma ktos jeszcze jakies pomysły bo nie wierze ze ktos sobie już z tym nieporadził.Mój system to XPJuz ci pisałem!! :mur: Znajdź se program directrefresh P.S. Sideband - moze ci wyslali GTS'a :lol: Edytowane 19 Czerwca 2007 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Po prostu jakaś inna rewizja , pcb od gts-a. Wszystko pięknie tylko vmoda nie zrobie , bo inne pcb i układzik(pwm) do gpu ma oznaczenie bn-9dk06 - nie ma czegoś takiego w necie. Edytowane 19 Czerwca 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Po prostu jakaś inna rewizja , pcb od gts-a. Wszystko pięknie tylko vmoda nie zrobie , bo inne pcb i układzik(pwm) do gpu ma oznaczenie bn-9dk06 - nie ma czegoś takiego w necie.to jest palit sonic? poszukaj na XS'sie albo pogoogluj, moze ktos juz ma nowa rewizje P.S pewnie dostałes jakas probke inzynierska, ktorej nigdy nie bedzie w sprzedazy hehe :P wspolczuje P.S Buuuu czemu moja padaka robi tyle dopiero po vmodach? :( :P Edytowane 19 Czerwca 2007 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Szukałem nie ma nic , karta także ma inny bios. Edit: Karta nie jest zła , leci 730/900 - gpu to już max , ale pamięci jeszcze nie wiem. Karta ma o jedną nalepke więcej niż poprzednia. Co do vmoda to oblukowałem pcb i ten nowy układzik , da rade zrobić vmoda bez aplikacji. Edytowane 19 Czerwca 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Juz ci pisałem!! :mur: Znajdź se program directrefreshwpisałem w google i nie ma czegos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 wpisałem w google i nie ma czegos takiegoZe spacją http://www.youknowiknow.co.uk/ccount/click.php?id=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Ze spacją http://www.youknowiknow.co.uk/ccount/click.php?id=1 acha dzieki pomogło Edytowane 19 Czerwca 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) ide sie powiesic.... ponad 1,5v na rdzeniu GPU 742,5 i shadery 1678 - odpalam TDU a tu scina co 1min na 10s (ekran zgasa i sie gra pojawia - w XP'ku to byłby bluescreen, w viscie ładuja sie od nowa stery)... co za do d*py karta!!!!! dopiero przy 729MHz i shadery 1630 jest ok.... A np. taki sideband robi tyle na def eh.... EDIT: Leborg: To raczej nie kwestia firmy tylko sztuki: moj pierwszy A64 3000+ tez był klocem i robił zaledwie 2400MHz, dopiero pozniej wynalazłem w jakims biurowym kompie tą ladna sztuke ;] Ale watpie zebym tutaj znalazł cos lepszego.... było zbierac na 8800gts yhh... :P Ale ogolnie OC faktycznie duzo nie daje, zaledwie 1-2fpsy. Jesli chodzi o grafe to ogolnie jestem zadowolony, ale jesli chodzi juz o OC to raczej nie :P Wkoncu moge sobie pograc w kazda gierke 1280x1024 full high :D (no prawie w kazda :wink:) Edytowane 19 Czerwca 2007 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zachciało Ci sie galaxy...:P Ja przejechałem sie na poprzedniej karcie i raczej ta firma już u mnie nie zagości....:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) No to vmodzik działa , rezystor z 6.33k na 5.33k i 0.23v wiecej na gpu. Jutro zapodam fotke , to będzie do kompletu vmodzik dla 8600gt/gts Palita. Edytowane 19 Czerwca 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielu Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Dzisiaj kupiłem karte 8600GT firmy Galaxy z fabrycznie podkręconymi zegarami na 600@1600. Mam pytanie czy mój wynik z 3dmarka 05 - 7847 jest prawidłowy, bo mam wrażenie że nie jest zbyt wysoki jak na możliwości tej karty. Co prawda mój komp nie jest już najwyższej świeżości bo jest to Athlon64 3000+, 2x512 (Dual) jednak maiłem nadzieje na coś więcej. Być może jest to wina sterów 158.22 które mam zainstalowane, co o tym sądzicie. Czekam na odpowiedzi merytoryczne i sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 dobra odpalam tego directrefresh wpisuje te 100HZ i niby wszystko dobrze bo mam 100HZ w DOOM3 tylko dlaczego po wyjsciu z gry pulpit ustawia mi na rozdzielczosc jaka miałem podczas gry i dlaczego znów mam 60HZ gdy wyłącze directrefresh ,czy to oznacza że za każdym razem musze włączac ten program :blink: Szukałem nie ma nic , karta także ma inny bios. Edit: Karta nie jest zła , leci 730/900 - gpu to już max , ale pamięci jeszcze nie wiem. Karta ma o jedną nalepke więcej niż poprzednia. Co do vmoda to oblukowałem pcb i ten nowy układzik , da rade zrobić vmoda bez aplikacji. No pieknie u mnie 710/870 to max czyli w sumie troche lipa mi sie trafiła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Dzisiaj kupiłem karte 8600GT firmy Galaxy z fabrycznie podkręconymi zegarami na 600@1600. Mam pytanie czy mój wynik z 3dmarka 05 - 7847 jest prawidłowy, bo mam wrażenie że nie jest zbyt wysoki jak na możliwości tej karty. Co prawda mój komp nie jest już najwyższej świeżości bo jest to Athlon64 3000+, 2x512 (Dual) jednak maiłem nadzieje na coś więcej. Być może jest to wina sterów 158.22 które mam zainstalowane, co o tym sądzicie. Czekam na odpowiedzi merytoryczne i sugestie. strasznie cienko przede wszystkim podkręć procka swoją Winchester czyli może być ostra padaka Edytowane 19 Czerwca 2007 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) No pieknie u mnie 710/870 to max czyli w sumie troche lipa mi sie trafiłaJeżeli masz normalne pcb , tzn bez miejsca na dodaktowe złącze zasilające to wynik jest ok. Poprzedni palit z tym normalnym pcb kręcił się 690/900 ,a ten w pełni stabilnie 720/900. Ale napięcie na gpu jest wyższe o 0.02v. Edytowane 19 Czerwca 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) naxt: no niestety, ale to jedyny działający program pod vistą i jak widac nie jest doskonały :P Trzeba go wlaczac przeg graniem i zwijac, a w niektorych grach wlasnie nie przywraca pierwotnej rozdzielczosci po powrocie do pulpitu :/ Wazne ze chociarz jest mozliwosc zmiany.... EDIT: naxt: łeee na xp to lajcik - zainstaluj se powerstrip'a albo poszukaj sterowników ze starym panelem Edytowane 19 Czerwca 2007 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Jeżeli masz normalne pcb , tzn bez miejsca na dodaktowe złącze zasilające to wynik jest ok. Poprzedni palit z tym normalnym pcb kręcił się 690/900 ,a ten w pełni stabilnie 720/900. Ale napięcie na gpu jest wyższe o 0.02v.a co wyszły jaies nowe rewizje :blink: naxt: no niestety, ale to jedyny działający program pod vistą i jak widac nie jest doskonałyale ja mam XP czy są lepsze programy od tego działajace po XP oprócz rivaturner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Albo ja dostałem tylko taką sztuke(gwarancja) lub pojawi się nowa rewizja. Po prostu zamiast produkować dwa różne pcb , to zaczeli produkować jedno dla gts i gt - moim zdaniem jest to oszczedność. W GT nie ma jedynie wlutowanego gniazda do dodaktowego zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 nicolass stalkera spr w weekend tym czasem sprawdzilem gothic 3 fps bezrewelacji w stosunku do 6800gs chociaz faktycznie mniej klatkuje ale daleko do idealu 1024@srednie wszystko i 1024@max wszystko jedyna zawazalna rozncia to brak tych wnerwiajachc przycinek wiec choc tyle dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) @sideband Sanctuary Demo Benchamrk tak duzej roznicy w procku niema 10fps w stosunku do mojej podkreconej to nic. Jutro po pracy skladam stanowisko SLI.Karta juz jest jutro plyta.Czwartek pierwsze testy. PS.Moze moderacja wkoncu,przyklei watek,jak widac rosnie caly czas. 2:)FAQ trzeba stanowczo uaktualnic,ja od siebie moge dozucis SLI performance + mod referencyjny jak to zrobie(ktos bedzie musial poprawic muj polski. Wplyw szaderow na OC GPU WYDAJNOSC. Edytowane 20 Czerwca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Takie tam zabawy z "cudownym" 8600GTS w wykonaniu Galaxy. Cudownym, poniewaz mem nawet przy 2.55V nie lecialy wiecej jak 1060MHz :lol: http://service.futuremark.com/compare?2k1=9216328 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=3157548 http://hwbot.org/result.do?resultId=602376 ----> 3D06 http://hwbot.org/result.do?resultId=602118 --- Aquamark 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Wymiary pcb 18.8cm na 10cm. Vmod dla Gpu - pasuje także do GTS-a. Orginalna wartość rezystora 6.33k , po zmniejszeniu do wartości 5.33k napięcie wzrosło o jakieś 0.22v. Także ostrożnie z malowaniem , bo łatwo przesadzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 a czy po takich modach traci sie gwarancje,i czym wy to zamalowujecie,gdzie moge znalezc poradnik o takich modach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 siemka, jak na oko grafiki z serii 8600 beda sie spisywaly w grach dx10 np crysis ? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 siemka, jak na oko grafiki z serii 8600 beda sie spisywaly w grach dx10 np crysis ? pozdroTego nikt niewie,tak samo tak 8800gts.gtx.Zapytaj sie paru takich co wroza z fusow i szklanych kul jest paru takich. :lol2: a czy po takich modach traci sie gwarancje,i czym wy to zamalowujecie,gdzie moge znalezc poradnik o takich modachVRZONE,nie traci sie gwarancji olowek mozna wyczyscic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 ChrisG czy naklejasz jakąś taśmę na PCB w miejscu gdzie zamalowałeś ołówkiem, by grafit nie odpadł?? Słyszałem o tej metodzie, tylko nie jestem pewien czy to jest bezpieczne, by do żadnego spięcia nie doszło. BTW; czym gęściej zamaluje rezystor ołówkiem tym napięcie będzie się zwiększało?? Tzn. Czym więcej grafitu na rezystorze tym większe napięcie?? Czy jak zamaluje cały rezystor praktycznie na czarno to czy może być za duże napięcie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 @igorzasty Ja na moim 7300GT mam ołówek już od 3 miesięcy, grafike już parenaście razy wyjmowałem z pc itd i grafit się trzyma [; Czym więcej grafitu tym większe napięcie, nie rób moda bez miernika. Kup sobie jakiś za 10 zł i kontroluj opór rezystora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 @igorzasty Ja na moim 7300GT mam ołówek już od 3 miesięcy, grafike już parenaście razy wyjmowałem z pc itd i grafit się trzyma [; Czym więcej grafitu tym większe napięcie, nie rób moda bez miernika. Kup sobie jakiś za 10 zł i kontroluj opór rezystora :) miernik za 10zł to możesz sobie wsadzić w .... wystarczy przeczytać że są tylko do 10A, kiedyś jak taki mialem to sie mało co kabelki nie stopiły mi sie w ręku jak podłączyłem do zasilacza :lol: BTW jak można zrobić zwarcie taśmą :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) Jakich sterów używacie? Bo ja używam tych oficialnych WHQL 160.04 to myslalem ze mnie teraz szlag trafi :mur: artefakty, rozne inne cuda w G3 dzisiaj napotkalem, cienie do d*py, dopiero ostro zjechanie z taktami pomaga (czesciowo... bo cienie nadal sa ochydne), tzn nie pomaga bo czesto ekran gasnie i pojawia sie obraz po 5s.... podejrzewam stery, bo to juz jest przegiecie :? nie wierze ze karta robi sobie takie jaja.... (jesli nowe stery pomogą to oznacza ze karta pewnie robi duzo wieksze takty... oby) Edit: Wale, co za kloc :( wkurzyłem sie, wiecej problemow niz pozytku z OC i tymi modami... zdjełem olowkowego moda, zjechałem z taktami do 648(1404) / 875 i wrocilem do sterow 158.45 i jest gicior a w takim G3 tylko 1 fps roznicy... Yhhh to pewnie przez głupiego proca, do czasu zmiany procka na X2 / na chłodzenie wodne nie bawie sie w olowkowanie i przyspieszanie karty, gra nie warta swieczki na moim sprzecie Edytowane 20 Czerwca 2007 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Już chciałem zbesztać tą karte , ponieważ na sterach 158.22 wydajność w stalkerze nie jest za dobra. Po zmianie na stery 158.27 stalker "płynnie" :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Już chciałem zbesztać tą karte , ponieważ na sterach 158.22 wydajność w stalkerze nie jest za dobra. Po zmianie na stery 158.27 stalker "płynnie" :) .czyli jednak stery cos dają :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...