Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8600 GTS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

dalej nie moge sobie poradzic z ustawieniem odswiezania na 8600GT Palit stery najnowsze,rivaturner nie pomaga dxdiag również w DOOM 3 mam dalej 60 HZ w innych grach przewaznie 75HZ ma ktos jeszcze jakies pomysły bo nie wierze ze ktos sobie już z tym nieporadził.Mój system to XP

Juz ci pisałem!! :mur: Znajdź se program directrefresh

P.S. Sideband - moze ci wyslali GTS'a :lol:

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu jakaś inna rewizja , pcb od gts-a. Wszystko pięknie tylko vmoda nie zrobie , bo inne pcb i układzik(pwm) do gpu ma oznaczenie bn-9dk06 - nie ma czegoś takiego w necie.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu jakaś inna rewizja , pcb od gts-a. Wszystko pięknie tylko vmoda nie zrobie , bo inne pcb i układzik(pwm) do gpu ma oznaczenie bn-9dk06 - nie ma czegoś takiego w necie.

to jest palit sonic? poszukaj na XS'sie albo pogoogluj, moze ktos juz ma nowa rewizje

P.S pewnie dostałes jakas probke inzynierska, ktorej nigdy nie bedzie w sprzedazy hehe :P wspolczuje

P.S Buuuu czemu moja padaka robi tyle dopiero po vmodach? :( :P

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałem nie ma nic , karta także ma inny bios.

Edit:

Karta nie jest zła , leci 730/900 - gpu to już max , ale pamięci jeszcze nie wiem. Karta ma o jedną nalepke więcej niż poprzednia. Co do vmoda to oblukowałem pcb i ten nowy układzik , da rade zrobić vmoda bez aplikacji.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ide sie powiesic.... ponad 1,5v na rdzeniu GPU 742,5 i shadery 1678 - odpalam TDU a tu scina co 1min na 10s (ekran zgasa i sie gra pojawia - w XP'ku to byłby bluescreen, w viscie ładuja sie od nowa stery)... co za do d*py karta!!!!! dopiero przy 729MHz i shadery 1630 jest ok.... A np. taki sideband robi tyle na def eh....

EDIT:

Leborg: To raczej nie kwestia firmy tylko sztuki: moj pierwszy A64 3000+ tez był klocem i robił zaledwie 2400MHz, dopiero pozniej wynalazłem w jakims biurowym kompie tą ladna sztuke ;] Ale watpie zebym tutaj znalazł cos lepszego.... było zbierac na 8800gts yhh... :P Ale ogolnie OC faktycznie duzo nie daje, zaledwie 1-2fpsy.

Jesli chodzi o grafe to ogolnie jestem zadowolony, ale jesli chodzi juz o OC to raczej nie :P Wkoncu moge sobie pograc w kazda gierke 1280x1024 full high :D (no prawie w kazda :wink:)

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj kupiłem karte 8600GT firmy Galaxy z fabrycznie podkręconymi zegarami na 600@1600.

Mam pytanie czy mój wynik z 3dmarka 05 - 7847 jest prawidłowy, bo mam wrażenie że nie jest zbyt wysoki jak na możliwości tej karty. Co prawda mój komp nie jest już najwyższej świeżości bo jest to Athlon64 3000+, 2x512 (Dual) jednak maiłem nadzieje na coś więcej.

Być może jest to wina sterów 158.22 które mam zainstalowane, co o tym sądzicie.

Czekam na odpowiedzi merytoryczne i sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra odpalam tego directrefresh wpisuje te 100HZ i niby wszystko dobrze bo mam 100HZ w DOOM3 tylko dlaczego po wyjsciu z gry pulpit ustawia mi na rozdzielczosc jaka miałem podczas gry i dlaczego znów mam 60HZ gdy wyłącze directrefresh ,czy to oznacza że za każdym razem musze włączac ten program :blink:

Szukałem nie ma nic , karta także ma inny bios.

Edit:

Karta nie jest zła , leci 730/900 - gpu to już max , ale pamięci jeszcze nie wiem. Karta ma o jedną nalepke więcej niż poprzednia. Co do vmoda to oblukowałem pcb i ten nowy układzik , da rade zrobić vmoda bez aplikacji.

No pieknie u mnie 710/870 to max czyli w sumie troche lipa mi sie trafiła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj kupiłem karte 8600GT firmy Galaxy z fabrycznie podkręconymi zegarami na 600@1600.

Mam pytanie czy mój wynik z 3dmarka 05 - 7847 jest prawidłowy, bo mam wrażenie że nie jest zbyt wysoki jak na możliwości tej karty. Co prawda mój komp nie jest już najwyższej świeżości bo jest to Athlon64 3000+, 2x512 (Dual) jednak maiłem nadzieje na coś więcej.

Być może jest to wina sterów 158.22 które mam zainstalowane, co o tym sądzicie.

Czekam na odpowiedzi merytoryczne i sugestie.

strasznie cienko

przede wszystkim podkręć procka

swoją Winchester czyli może być ostra padaka

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pieknie u mnie 710/870 to max czyli w sumie troche lipa mi sie trafiła

Jeżeli masz normalne pcb , tzn bez miejsca na dodaktowe złącze zasilające to wynik jest ok. Poprzedni palit z tym normalnym pcb kręcił się 690/900 ,a ten w pełni stabilnie 720/900. Ale napięcie na gpu jest wyższe o 0.02v. Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naxt: no niestety, ale to jedyny działający program pod vistą i jak widac nie jest doskonały :P Trzeba go wlaczac przeg graniem i zwijac, a w niektorych grach wlasnie nie przywraca pierwotnej rozdzielczosci po powrocie do pulpitu :/ Wazne ze chociarz jest mozliwosc zmiany....

EDIT:

naxt: łeee na xp to lajcik - zainstaluj se powerstrip'a albo poszukaj sterowników ze starym panelem

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz normalne pcb , tzn bez miejsca na dodaktowe złącze zasilające to wynik jest ok. Poprzedni palit z tym normalnym pcb kręcił się 690/900 ,a ten w pełni stabilnie 720/900. Ale napięcie na gpu jest wyższe o 0.02v.

a co wyszły jaies nowe rewizje :blink:

naxt: no niestety, ale to jedyny działający program pod vistą i jak widac nie jest doskonały

ale ja mam XP czy są lepsze programy od tego działajace po XP oprócz rivaturner

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo ja dostałem tylko taką sztuke(gwarancja) lub pojawi się nowa rewizja. Po prostu zamiast produkować dwa różne pcb , to zaczeli produkować jedno dla gts i gt - moim zdaniem jest to oszczedność. W GT nie ma jedynie wlutowanego gniazda do dodaktowego zasilania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nicolass stalkera spr w weekend tym czasem sprawdzilem gothic 3 fps bezrewelacji w stosunku do 6800gs chociaz faktycznie mniej klatkuje ale daleko do idealu 1024@srednie wszystko i 1024@max wszystko jedyna zawazalna rozncia to brak tych wnerwiajachc przycinek wiec choc tyle dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sideband

Sanctuary Demo Benchamrk tak duzej roznicy w procku niema 10fps w stosunku do mojej podkreconej to nic.

Jutro po pracy skladam stanowisko SLI.Karta juz jest jutro plyta.Czwartek pierwsze testy.

PS.Moze moderacja wkoncu,przyklei watek,jak widac rosnie caly czas.

2:)FAQ trzeba stanowczo uaktualnic,ja od siebie moge dozucis SLI performance

+ mod referencyjny jak to zrobie(ktos bedzie musial poprawic muj polski.

Wplyw szaderow na OC GPU WYDAJNOSC.

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie tam zabawy z "cudownym" 8600GTS w wykonaniu Galaxy. Cudownym, poniewaz mem nawet przy 2.55V nie lecialy wiecej jak 1060MHz :lol:

http://service.futuremark.com/compare?2k1=9216328

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=3157548

http://hwbot.org/result.do?resultId=602376 ----> 3D06

http://hwbot.org/result.do?resultId=602118 --- Aquamark 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wymiary pcb 18.8cm na 10cm.

Vmod dla Gpu - pasuje także do GTS-a.

Dołączona grafika

Orginalna wartość rezystora 6.33k , po zmniejszeniu do wartości 5.33k napięcie wzrosło o jakieś 0.22v. Także ostrożnie z malowaniem , bo łatwo przesadzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemka, jak na oko grafiki z serii 8600 beda sie spisywaly w grach dx10 np crysis ? pozdro

Tego nikt niewie,tak samo tak 8800gts.gtx.Zapytaj sie paru takich co wroza z fusow i szklanych kul jest paru takich. :lol2:

a czy po takich modach traci sie gwarancje,i czym wy to zamalowujecie,gdzie moge znalezc poradnik o takich modach

VRZONE,nie traci sie gwarancji olowek mozna wyczyscic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ChrisG czy naklejasz jakąś taśmę na PCB w miejscu gdzie zamalowałeś ołówkiem, by grafit nie odpadł?? Słyszałem o tej metodzie, tylko nie jestem pewien czy to jest bezpieczne, by do żadnego spięcia nie doszło.

BTW; czym gęściej zamaluje rezystor ołówkiem tym napięcie będzie się zwiększało??

Tzn. Czym więcej grafitu na rezystorze tym większe napięcie?? Czy jak zamaluje cały rezystor praktycznie na czarno to czy może być za duże napięcie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@igorzasty

Ja na moim 7300GT mam ołówek już od 3 miesięcy, grafike już parenaście razy wyjmowałem z pc itd i grafit się trzyma [;

Czym więcej grafitu tym większe napięcie, nie rób moda bez miernika. Kup sobie jakiś za 10 zł i kontroluj opór rezystora :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@igorzasty

Ja na moim 7300GT mam ołówek już od 3 miesięcy, grafike już parenaście razy wyjmowałem z pc itd i grafit się trzyma [;

Czym więcej grafitu tym większe napięcie, nie rób moda bez miernika. Kup sobie jakiś za 10 zł i kontroluj opór rezystora :)

miernik za 10zł to możesz sobie wsadzić w .... wystarczy przeczytać że są tylko do 10A, kiedyś jak taki mialem to sie mało co kabelki nie stopiły mi sie w ręku jak podłączyłem do zasilacza :lol:

BTW jak można zrobić zwarcie taśmą :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakich sterów używacie? Bo ja używam tych oficialnych WHQL 160.04 to myslalem ze mnie teraz szlag trafi :mur: artefakty, rozne inne cuda w G3 dzisiaj napotkalem, cienie do d*py, dopiero ostro zjechanie z taktami pomaga (czesciowo... bo cienie nadal sa ochydne), tzn nie pomaga bo czesto ekran gasnie i pojawia sie obraz po 5s.... podejrzewam stery, bo to juz jest przegiecie :? nie wierze ze karta robi sobie takie jaja.... (jesli nowe stery pomogą to oznacza ze karta pewnie robi duzo wieksze takty... oby)

Edit:

Wale, co za kloc :( wkurzyłem sie, wiecej problemow niz pozytku z OC i tymi modami... zdjełem olowkowego moda, zjechałem z taktami do 648(1404) / 875 i wrocilem do sterow 158.45 i jest gicior a w takim G3 tylko 1 fps roznicy... Yhhh to pewnie przez głupiego proca, do czasu zmiany procka na X2 / na chłodzenie wodne nie bawie sie w olowkowanie i przyspieszanie karty, gra nie warta swieczki na moim sprzecie

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi