Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8600 GTS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

to musze stery nagrac bo stalerk w 1024x768 aax0 anizox0 detale-max, nie wlaczylem tylko cienie na trawie... mi sie nie podoba pod wzgeldem plynnosci bo troche spada przy ostrej wymianie ognia z kilkoma kolesiami... ale fajnie bo nie mam zadnych zaciec :D 512mb na grafie swoje robi ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to musze stery nagrac bo stalerk w 1024x768 aax0 anizox0 detale-max, nie wlaczylem tylko cienie na trawie... mi sie nie podoba pod wzgeldem plynnosci bo troche spada przy ostrej wymianie ognia z kilkoma kolesiami... ale fajnie bo nie mam zadnych zaciec :D 512mb na grafie swoje robi ;-)

a jak celujesz w ziemie to masz normalne cienie i nic ci sie nie krzaczy? No i czy to normalne ze cienie z daleka są lekko kwadratowe i nie wyraznie a jak sie do nich podchodzi to staja sie normalne? Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem test w CoJ DX10

karta : 8600GT taktowana 820/910

________LOW_____BALANCED____HIGH

MIN_____4.6________2.3_________1.7

MAX____19.2________5.1_________3.6

AVG____11.2________3.7_________2.6

Jak widać zupełnie niegrywalne wyniki

Nie wiem na jakiej rozdziałce testowałeś , ale umnie na low i 1024*768 jest min 5.1 fps , avg 15fps , max 25.5fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewytrzymalem zlozylem,poscilem quake4 tescik jak poprzednio,jedno wam powiem w tej grze SLI mod jest sporo szybszy od 8800GTS 320.

Jak porobie wiecej testow wrzuce w calosci.

Data Processing Security - FPS [ im więcej tym lepiej ]

1280 x 1024 - AA-x4 Anizo-x4

SLI 8600GT mod 900/1000

Avg: 85.043

8800GTS320600 (1440) / 950

Avg:60

plyta jeszcze nieskonfigurowana proc defaulta pamieci 667.

Zobaczymy jak reszta gier :D

Ps.nawet systemu nietrzeba bylo przeinstalowac .

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem na jakiej rozdziałce testowałeś , ale umnie na low i 1024*768 jest min 5.1 fps , avg 15fps , max 25.5fps.

Ze względu na LCD interesuje mnie wyłącznie 1280x1024 i w takiej rozdziałce był robiony ten test.

W 1024x768 low mam, min=6.1 , avg=17.4 , max=29.8

Edytowane przez Kinio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest sens brac nowa ze sklepu 8600GT od Palita (540/1400) za 378zl??

Ile moze sie podkrecic?? czy uzyskam gorszy wynik niz na SONICu??

za tą cene brać w ciemno.Te 3600mhz 1,575v na procu masz stabilne nie szkoda ci proca :blink: Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za tą cene brać w ciemno.Te 3600mhz 1,575v na procu masz stabilne nie szkoda ci proca :blink:

Na codzien mam 3200mhz 1.325v....3600 tylko do testów no i pewnie tez sie pogra jak kupie nową grafike z tym zegarem...czemu miało by byc szkoda proca??

PS.Tak każdy wynik potwierdzam 2h W orthosie. 3600 1,575 przy fryzjerze jest niesety na codzien przy tych upałach nie do utrzymania, na szczescie mobo sie resetuje przy 70 stopniach...w sierpniu bedzie woda.. ;)

sorka za OT.

Edytowane przez mikan10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na codzien mam 3200mhz 1.325v....3600 tylko do testów no i pewnie tez sie pogra jak kupie nową grafike z tym zegarem...czemu miało by byc szkoda proca??

łał piękne wyniki.Sprawdzałes stabilnosc orthosem.3.2Ghz na def core no pieknie.1.575 to troche za duzo na te upały.gratuluje pięknej sztuki sorry za off top ale musiałem Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tej trójcy włączyłbym jeszcze Sonic za 458zł

czy któryś z nich wytrzyma średnie oc bez zmiany chłodzenia? i czy wytrzymają to uszy użytkowników? ;)

ja mam sonica i OC 710/870 wentyl dosyć cichy,nie bezgłosny ale cichy,wystarczy zmniejszyc jego obroty do minimum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam sonica i OC 710/870 wentyl dosyć cichy,nie bezgłosny ale cichy,wystarczy zmniejszyc jego obroty do minimum

Nie wiem jakim sposobem regulujesz obroty w dół na Palicie , skoro w nvtune przy ustawionej regulacji obr. w zależności od temperatury mam 98% , a manualnie moge ustawić od 100% do 200% - czyli tylko przyśpieszyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jakim sposobem regulujesz obroty w dół na Palicie , skoro w nvtune przy ustawionej regulacji obr. w zależności od temperatury mam 98% , a manualnie moge ustawić od 100% do 200% - czyli tylko przyśpieszyć.

no wlasnie za pomoca nvtune tylko że ja na starcie miałem 200% no i zjechałem maksymalnie na 100% nacisnołem zastosuj i mam 92% i jest dosc cicho ale jednak slychac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Galaxy 8600GT (600/1600) 1,2ns CM za 411zł moge 2 razy wymienic w razie słabego o/c i dodatkowo zero problemów z wymiana chłodzenia. W Sonicu za 430zł musze wziac i juz nie ma zadnych mozliwości wymiany czy zamiany na inna i ta naklejka na srubie od chłodzenia.....

Nadal zostawać przy Sonicu czy skłonic sie ku Galaxy?? Z palitem juz miałem niemiłe stycznosci przy 7600GT wylądowal na gwarze bo cewki piszczały strasznie....wymieniono mi na Gigabyte którego od razu sprzedałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal zostawać przy Sonicu czy skłonic sie ku Galaxy?? Z palitem juz miałem niemiłe stycznosci przy 7600GT wylądowal na gwarze bo cewki piszczały strasznie....wymieniono mi na Gigabyte którego od razu sprzedałem.

Moge ci powiedziec ze w 3D w galaxy 8600gt tez strasznie piszczą cewki i to chyba juz nie jest zalezne od danej sztuki, bo tez juz sie ktos na to skarzyl ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj Palit jest cichy , nic w nim nie piszcy , non Sonic.

3D01SE > cos kolo 23k

3D03 > co kolo 15 k

3D05 > cos kolo 8.3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musialem troszke pomajstrowac,nawiew na NB,zalman na pierwsza,wlacze nadal z plyta i moimi pamieciami niemoge osiagnac tego co na p5b dlx,narazie to wyglada tak

Dołączona grafika

Nawiew na NB jest obowiazkowy przy tej plycie i OC

Dołączona grafika

Zalman niezda egzaminu na core 900 begzie trzeba obnizyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi