Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8600 GTS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

fudzilli za testy to ja podziekuje

Tak to skomentuje.

Chlopaki musza sie troszke doksztalcic.

2900XT w kazdym z testow byl jak GTX i w wiekszosci wydajniejszy

co do testu jest to nieralne ze wzgledu na budowe kontrolera pamieci,128bit 512mb :lol2:

rozbicie kanalu pamieci na 2x64bit

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

f

co do testu jest to nieralne ze wzgledu na budowe kontrolera pamieci,128bit 512mb :lol2:

rozbicie kanalu pamieci na 2x64bit

Od dawna tak jest,a dokładniej od czasu GF3 , kontroler pamięci pracuje w trybie 2x 64bit,a w nowszych konstrukcjach 4x i 8x (64bit).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vmod pamięci

Dołączona grafika

Wartość początkowa 335ohm - napięcie 2.09v , więc podobnie jak na normalnym pcb.

@Hihot popraw te wartości od vmoda gpu , 6.33k=6330ohm i 5.33k=5330ohm.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś natknął się na jakieś porównania karty z chłodzeniem Sonic Palita i VF700-AlCu? (chodzi mi oczywiście o temperaturę/głośność)

Domyślam się, że GF 8600gt (konkretnie model palita) ma standardowy rozstaw dziurek i VF700-AlCu daje się spokojnie na nim zamontować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do Uzytkowników GE znalazł juz ktos jakiegoś modzika?? sam bym poszukal ale do diabła nie wiem jak to zrobic gdzie szukac itp...

Jak sobie sam nie opracujesz to nic z tego nie będzie. Moge pomóc , ale musisz zapodać fotki każdego scalaka wraz podanym symbolem , jeżeli znajde aplikacje to coś wyjdzie z tego. Jeżeli nie , to musiałbym karte w rękach by coś zdziałać , tak jak ze swoją kartą. Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co jak chcesz to ja porobie fotki karty tylko powiedz w których miejscach a fotki są takie ze przy powiększeniu widac kazdą sciezke i wszystko da sie odczytac i wtedy pokombinujemy ale jak cos to dopiero wieczorkiem okej :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rob foty sekcji zasilania (wszystko w obrebie moleksa zasilajacego) awers i rewers karty. spisz jak sie nazywa ten scalaczek przy moleksie, bo ze zdjecia ciezko bedzie cokolwiek odczytac z tak malego scalaka no chyba, ze ten twoj aparat jest taki el0 fajny, jak piszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś z Was może MSI 8600GT?

Jakieś wrażenia z użytkowania tej karty by mi się przydały bo sobie taką sprawiłem :E

A sprawiłem go sobie bo Ausus 7900GS Top...nie chce chodzic na Amacrox Warrior 450 PNF... uruchamiał się ale włączenie jakiego kolwiek 3d powodoje reset kompa...

Co ciekawe widziałem jak ten Asus zasuwał bezproblemu na Codegenie 350 wat...

Edytowane przez gotrunks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to była wina grafy czy zamałej mocy zasiłki?

Ja tego MSI 8600GT będe miał dzisiaj wieczorem... Czytałem pare recek o nim nie jest zły... ale najlpiej byłoby poznać o nim jakieś opinie ;)

A Asus póki leży na biurku : E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Mam mały problem z Galaxy 8600GE 512MB 650/2000MHz - a mianowicie, pierwsza karta wczoraj mi się spaliła, kolorowe artefakty, pamięć strasznie się przegrzewała. W nowej karcie którą dostałem występuje ten sam problem, odpalając jakąkolwiek grę, pamięci momentalnie robią się gorące, po 2 - 5 minutach zwis. W windowsie wszystko ok, a każda gra to zwis.

Dodam, że temp gpu w granicach 45 -55 st, zasilacz to LC power 550W - napięcia mierzone prawie idealne, płyta to nówka Abit KN9 SLI, proc amd x2 3800, nic nie podkręcane, standardowe napięcia i taktowania.

Ma ktoś jakiś pomysł czym to jest spowodowane, bo nie chcę biec do serwisu na drugi dzień ze spaloną kartą, bo wyrzucą mnie na zbity pysk :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedlogo porownanie wydajnosci z Lost Planet focus opracowal juz recepte,cwicze ja.

I nowe miejsca w RS vegas nastepne dwa testy.

Dochodzi colin Dirt.

Ale jest ale trzeba potrenowac a to schodzi.

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam w końcu MSI 8600GT chłodzonego pasywnie :D

Póki co jestem zaskoczony w miare niskimi temp...okolo 50 C w spoczynku i okolo 70 przy obciązeniu przy podkręconej grafie z 540/700 na 670/900 co też było w miarę miłym zaskoczeniem ;)

Także mam cisze... a wydajność zaraz się dokładniej zbada :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

okolo 50 C w spoczynku i okolo 70 przy obciązeniu

Także mam cisze... a wydajność zaraz się dokładniej zbada :E

Hehe , ja mam non passive , mam cisze , mam 50 w stresie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zależy co rozumiesz przez cisze ;P

Ja mam jeden wiatrak w kompie...na procku freezera 64...na wolnych obrotach bo przy 2k byl juz dla mnie zaglosny :]

Kazdy następny wiatrak psuł mi spokój podczas snu :E

A co wyników mojej MSI 8600Gt...

to na moim kompie :

Athlon 64 3000+ Venice...1,8ghz

1GB 400mhz

WD 80Gb (dysk systemowy na PATA...)

SG 320 Gb (SATA dysk dadatkowy ;) )

To na nie podreconym 8600

mam

w 3d smarku 03 około 13k

w 3d snarku 05 około 7k...

Po OC mam

w 03 okolo 16k

w 05 okolo 9k...

a w Half Life 2 Loast Cost 45fpsow w 1280*1024 przy MSAA 4x oraz Anizo 8x...

Nie jest źle jak na słabszy procek :E

Jescze nie wiem tylko jaki wpływ na wydajność ma taktowanie shaderów bo a ATi Tool (moim zdaniem najlpeszy do OC) nie ma ich taktowania ( przynajmniej w tej wersji co ja mam )

Jak będe miał więcej gier to postuje więcej ;)...

Edytowane przez gotrunks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Jak będe miał więcej gier to postuje więcej ;)...

Zassij sobie demo Dirta , demo Carbona , demo Most Wanted i juz masz na czym :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wpadl mi w rece 8600GTS palit 256MB 675GPU 2000Mhz memory

tak go sobie testuje ale widze ze moj proc mimo iż mocno podręcony jest wąskim gardłem

jakie znacie progi/gry nie wymagające zabardzo dużej mocy z procka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko juz bylo. nie czytales widac, zadnej recki ani chocby kilka ostatnich stron.

takie podstawowe rzeczy imo powinny sie znalesc w faq. a propo faq. z tego co widze, u hihota cala para poszla juz w gwizdek i uwaza, ze faq jest skonczone i nic z nim nie warto robic (jakos odnotowalem stagnacje w tym temacie). skoro juz sie za to wzial moglby zadbac o to by mialo to jakas sensowna forme. nie wiem jak dla reszty ale dla mnie idealem jest faq napisane przez Dijkstra i innych na temat 939 vsta. milo by bylo gdyby i ten faq, o 8600gt/ge/gts choc troche zblizyl sie do tego idealu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi