ChrisG Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) fudzilli za testy to ja podziekuje Tak to skomentuje. Chlopaki musza sie troszke doksztalcic. 2900XT w kazdym z testow byl jak GTX i w wiekszosci wydajniejszy co do testu jest to nieralne ze wzgledu na budowe kontrolera pamieci,128bit 512mb :lol2: rozbicie kanalu pamieci na 2x64bit Edytowane 7 Lipca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 f co do testu jest to nieralne ze wzgledu na budowe kontrolera pamieci,128bit 512mb :lol2: rozbicie kanalu pamieci na 2x64bit Od dawna tak jest,a dokładniej od czasu GF3 , kontroler pamięci pracuje w trybie 2x 64bit,a w nowszych konstrukcjach 4x i 8x (64bit). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Vmod pamięci Wartość początkowa 335ohm - napięcie 2.09v , więc podobnie jak na normalnym pcb. @Hihot popraw te wartości od vmoda gpu , 6.33k=6330ohm i 5.33k=5330ohm. Edytowane 9 Lipca 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Palit 8600gts 512mb Test - Link Testy na sterach 158.22 , jednak 512mb coś daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Czy ktoś natknął się na jakieś porównania karty z chłodzeniem Sonic Palita i VF700-AlCu? (chodzi mi oczywiście o temperaturę/głośność) Domyślam się, że GF 8600gt (konkretnie model palita) ma standardowy rozstaw dziurek i VF700-AlCu daje się spokojnie na nim zamontować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Rozstaw otworów na Palicie jest dokładnie taki sam jak na Radkach x1800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Palit 8600gts 512mb Test - Link Testy na sterach 158.22 , jednak 512mb coś daje. Cos daje, ale zauwaz ze na wersji 256mb zagrasz we wszystko, co na wersji 512mb. Nie wiem czy oplaca sie doplacac to tych kilku fps . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Pytanie do Uzytkowników GE znalazł juz ktos jakiegoś modzika: http://online.freeware.info.pl/metin.html ?? sam bym poszukal ale do diabła nie wiem jak to zrobic gdzie szukac itp... Edytowane 14 Października 2014 przez mietas>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Pytanie do Uzytkowników GE znalazł juz ktos jakiegoś modzika??Znalazlem jedynie pada od Galaxy na Labie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Pytanie do Uzytkowników GE znalazł juz ktos jakiegoś modzika?? sam bym poszukal ale do diabła nie wiem jak to zrobic gdzie szukac itp...Jak sobie sam nie opracujesz to nic z tego nie będzie. Moge pomóc , ale musisz zapodać fotki każdego scalaka wraz podanym symbolem , jeżeli znajde aplikacje to coś wyjdzie z tego. Jeżeli nie , to musiałbym karte w rękach by coś zdziałać , tak jak ze swoją kartą. Edytowane 9 Lipca 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 wiesz co jak chcesz to ja porobie fotki karty tylko powiedz w których miejscach a fotki są takie ze przy powiększeniu widac kazdą sciezke i wszystko da sie odczytac i wtedy pokombinujemy ale jak cos to dopiero wieczorkiem okej :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 rob foty sekcji zasilania (wszystko w obrebie moleksa zasilajacego) awers i rewers karty. spisz jak sie nazywa ten scalaczek przy moleksie, bo ze zdjecia ciezko bedzie cokolwiek odczytac z tak malego scalaka no chyba, ze ten twoj aparat jest taki el0 fajny, jak piszesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 poracuje w sklepie z aparatami profesjonalnymi i jest kolezka który zna sie na fotografii wiec nie bedzie problemu dzisiaj porobie foty i wieczorkiem wrzucę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gotrunks Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Ma ktoś z Was może MSI 8600GT? Jakieś wrażenia z użytkowania tej karty by mi się przydały bo sobie taką sprawiłem :E A sprawiłem go sobie bo Ausus 7900GS Top...nie chce chodzic na Amacrox Warrior 450 PNF... uruchamiał się ale włączenie jakiego kolwiek 3d powodoje reset kompa... Co ciekawe widziałem jak ten Asus zasuwał bezproblemu na Codegenie 350 wat... Edytowane 10 Lipca 2007 przez gotrunks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 ja mialem 7900GS od XFX XXX wersje i tez miałem to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gotrunks Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 I to była wina grafy czy zamałej mocy zasiłki? Ja tego MSI 8600GT będe miał dzisiaj wieczorem... Czytałem pare recek o nim nie jest zły... ale najlpiej byłoby poznać o nim jakieś opinie ;) A Asus póki leży na biurku : E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 i byla to wina zasilki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brendi Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 witam Mam mały problem z Galaxy 8600GE 512MB 650/2000MHz - a mianowicie, pierwsza karta wczoraj mi się spaliła, kolorowe artefakty, pamięć strasznie się przegrzewała. W nowej karcie którą dostałem występuje ten sam problem, odpalając jakąkolwiek grę, pamięci momentalnie robią się gorące, po 2 - 5 minutach zwis. W windowsie wszystko ok, a każda gra to zwis. Dodam, że temp gpu w granicach 45 -55 st, zasilacz to LC power 550W - napięcia mierzone prawie idealne, płyta to nówka Abit KN9 SLI, proc amd x2 3800, nic nie podkręcane, standardowe napięcia i taktowania. Ma ktoś jakiś pomysł czym to jest spowodowane, bo nie chcę biec do serwisu na drugi dzień ze spaloną kartą, bo wyrzucą mnie na zbity pysk :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Niedlogo porownanie wydajnosci z Lost Planet focus opracowal juz recepte,cwicze ja. I nowe miejsca w RS vegas nastepne dwa testy. Dochodzi colin Dirt. Ale jest ale trzeba potrenowac a to schodzi. Edytowane 11 Lipca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam. Która z tych kart byście wybrali ? Palit 8600 GT Sonic Galaxy 8600GT CM Czy obie karty maja pamieci 1,2 ns i zajmuja 2 sloty ? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam. Która z tych kart byście wybrali ? Palit 8600 GT Sonic Galaxy 8600GT CM Czy obie karty maja pamieci 1,2 ns i zajmuja 2 sloty ? Pozdro Sonic lepszy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gotrunks Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Mam w końcu MSI 8600GT chłodzonego pasywnie :D Póki co jestem zaskoczony w miare niskimi temp...okolo 50 C w spoczynku i okolo 70 przy obciązeniu przy podkręconej grafie z 540/700 na 670/900 co też było w miarę miłym zaskoczeniem ;) Także mam cisze... a wydajność zaraz się dokładniej zbada :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 okolo 50 C w spoczynku i okolo 70 przy obciązeniu Także mam cisze... a wydajność zaraz się dokładniej zbada :E Hehe , ja mam non passive , mam cisze , mam 50 w stresie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gotrunks Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) to zależy co rozumiesz przez cisze ;P Ja mam jeden wiatrak w kompie...na procku freezera 64...na wolnych obrotach bo przy 2k byl juz dla mnie zaglosny :] Kazdy następny wiatrak psuł mi spokój podczas snu :E A co wyników mojej MSI 8600Gt... to na moim kompie : Athlon 64 3000+ Venice...1,8ghz 1GB 400mhz WD 80Gb (dysk systemowy na PATA...) SG 320 Gb (SATA dysk dadatkowy ;) ) To na nie podreconym 8600 mam w 3d smarku 03 około 13k w 3d snarku 05 około 7k... Po OC mam w 03 okolo 16k w 05 okolo 9k... a w Half Life 2 Loast Cost 45fpsow w 1280*1024 przy MSAA 4x oraz Anizo 8x... Nie jest źle jak na słabszy procek :E Jescze nie wiem tylko jaki wpływ na wydajność ma taktowanie shaderów bo a ATi Tool (moim zdaniem najlpeszy do OC) nie ma ich taktowania ( przynajmniej w tej wersji co ja mam ) Jak będe miał więcej gier to postuje więcej ;)... Edytowane 11 Lipca 2007 przez gotrunks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Jak będe miał więcej gier to postuje więcej ;)...Zassij sobie demo Dirta , demo Carbona , demo Most Wanted i juz masz na czym :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 wpadl mi w rece 8600GTS palit 256MB 675GPU 2000Mhz memory tak go sobie testuje ale widze ze moj proc mimo iż mocno podręcony jest wąskim gardłem jakie znacie progi/gry nie wymagające zabardzo dużej mocy z procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 3dmark 2006 , Sanctuary Demo. Z gierek to przykładowo Riddick , Rainbow Six Vegas , Codemned, Tomb Raider Legend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 3dmark06 własnie duzo bieze mocy z CPU w 3dmark05 bierze o wiele mniej z cpu mocy ale w Sanctuary Demo faktycznie proc ma minimalne znaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Panowie jakie macie napięcia na swoich kartach?? I jakie spokojnie moge walnąć napięcie na Palicie 8600GT 256mb żeby nie spalić:P?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 wszystko juz bylo. nie czytales widac, zadnej recki ani chocby kilka ostatnich stron. takie podstawowe rzeczy imo powinny sie znalesc w faq. a propo faq. z tego co widze, u hihota cala para poszla juz w gwizdek i uwaza, ze faq jest skonczone i nic z nim nie warto robic (jakos odnotowalem stagnacje w tym temacie). skoro juz sie za to wzial moglby zadbac o to by mialo to jakas sensowna forme. nie wiem jak dla reszty ale dla mnie idealem jest faq napisane przez Dijkstra i innych na temat 939 vsta. milo by bylo gdyby i ten faq, o 8600gt/ge/gts choc troche zblizyl sie do tego idealu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...