klmn Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 bedzie mialo identyczna wydajnosc jak 8800gts 640MB. Tylko ramu polowe mniej. Poza tym 8800 gts krecie sie jak wsciekla. Takze to bedzie mocna propozycja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 8800GTS 320MB? To pewnie bedzie miec mniejsza wydajnosc niz 7900GTX, skoro wersja 640MB jest niewiele od niego szybsza.Porównaj wydajność x1900xt 512MB z x1900xt 256MB to się dowiesz na co można liczyć :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość popow Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 (edytowane) 8800GTS 320MB? To pewnie bedzie miec mniejsza wydajnosc niz 7900GTX, skoro wersja 640MB jest niewiele od niego szybsza. 8800gts'y pelnia role dzisiejszych 7900gt a czy 7900gt jest porownywalny z 6800 ultra nvidia wie co robi wiec nie siej herezji a ta ilosc ramu to bardziej cela marketingowym i 320mb spokojnie starczy nie wplywajac drastycznie na spadek wydajnosci ( no chyba ze w rozdzialkach 1920x****) ( Edytowane 28 Stycznia 2007 przez popow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 7900 gs to podzieli niedlugo los geforce 4 ti jak wyszly karty dx9 narazie 7900gs jest po 550zl w marcu kwietniu powinien zleciec do 450zl teraz jest najgorszy okres na zmiane grafy ale ludzie w tej chwili zmieniający konfigi (z AGP na PCI) coś muszą do kompów włożyć. Mają IMHO 3 wyjscia: 1. 8800 od 1500zł 2. 7900GS za 550zł 3. 7600GS za 320zł lub równoważniki pkt 2 i 3 z ATI Ja wybrałbym 7900GS, bo mając na biurku prawie całą układankę, nie będę czekał ponad 2 miesiące na 8600 żeby wszystko poskładać do kupy. W ciągu pół roku wydajność 7900 w dx9 nie spadnie poniżej przyzwoitego minimum a tytuły w dx10 i tak pojawią się później. Cebit trwa do 21 marca i nie sądzę że przed tą datą coś się pojawi, a jeśli już to z odpowiednią dopłatą za new product. Poza tym należy pamiętać o porządku dziobania w nV. Pierwszy ruszy asus i giga, co też nie zaowocuje konkurencyjnymi cenami i zanim zobaczymy coś od palita czy galaksiaka minie znowu trochę czasu. Tak więc najbardziej ekonomiczne, zarówno za względu na pojawienie się nowych tytułow (dx10) jak i poziom cen, będzie przejście na 8600 w okolicach czerwca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Kolejna porcja spekulacji :D http://www.xiyuit.com/news/html/2007/01/15/1639t4.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość energopol Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Kolejna porcja spekulacji :D http://www.xiyuit.com/news/html/2007/01/15/1639t4.shtml ta sa stare walkowane 100 razy wypociny tylko ktos zrobil nowa tabelke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Ta niedobra nVidia bedzie trzymac nas w niepewnosci do ostatniego dnia!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Ta niedobra nVidia bedzie trzymac nas w niepewnosci do ostatniego dnia!! :D im dluzej tym lepiej, czyz nie ? ..... bedzie mozna wiecej postow nabic :lol: a tak na serio to chyba nie ma sensu czekac ;] 7900gs nadciaga ;)) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Ja tam nie mogę się doczekać, aż Galaxy wypuści jakąć super-podkręconą 8600 Ultra Plus z turbo-doładowaniem, na własnym PCB i trzema złączmi zasilania :D Inna rzecz, że na tego typu wynalazki trzeba będzie poczekać przynajmniej do wakacji :( Edytowane 5 Lutego 2007 przez Fulgor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Jeżeli te nowe karcioszki będą miały wyprowadzenia zgodne z G73,a co za tym idzie odziedziczą PCB,to żadna z nich, nie będzie miała szyny 256bit.Zamiast tego ,zastosują szybkie kości ddr3 -później może ddd4 i po sprawie. Być może ,ukarze się w przyszłości wersja z szyna 256bit ,ale będzie to raczej wynikiem kolejnego obcięcia Gf8800 ,niż zastosowania innej PCB ,niż tej znanej z G73. Ostatnio wyczytałem ,że Company of Heroes,ma dostać łatkę przystosowującą do DX10.Być może tą drogą pójdą inni wydawcy,i w miarę szybko zobaczymy co potrafią zdziałać te karty z nowym API.Nie zdziwiłbym się ,gdyby Gf8300 byłby porównywalny/szybszy niż np. 7600GT . Mam tylko nadzieję,że Futurmark nie pośpieszy się zbytnio ,z wydaniem swojego sztandarowego produktu-3dmark2007.Więcej to przyniesie szkody niż pożytku. EDIT-coś mi się topic pomylił. A tak a propo 8600-ultra-to mi wygląda na kartę bazującą bezpośrednio na obciętym 8800(zagospodarowanie "odpadów"),więcej wyprowadzeń=inna PCB,inna PCB=szyna 256bit.Dopiero wersje 8300/8600GT wskazują na inny GPU,projektowany na rynek low-end->mainstream . Tak czy inaczej wygląda na to,że już totalnie budżetowe chipy, będą miały zaskakująco sporawą wydajność bazując na tym co potrafi (w DX9) seria 8800 . Edytowane 6 Lutego 2007 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość popow Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 tak wlasnie sobie przegladnalem watek o 7600gt i wsio lacznie z dostpenascia w polszy zaczelo sie od polowy marca licze na identyczny wariant z nastepca 7600gt a nvidia lubi takie klimaty i do 20 marca 2007 u niektorych zapalencow 8600 bedzie goscila czyli zostal jeszcze jeden miesiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) 7900 gs to podzieli niedlugo los geforce 4 ti jak wyszly karty dx9tylko żeby GF8xxx nie podzieliły losu FX-ów :> 10k 3dmarkow 2005 mamy jak w bankua ja już od września mam na orbie 11k., słowem lepszy gołąb w garści niż inny gołąb na dachu :P No i nie zapominajmy, że zanim na dobre wejdzie DX10 minie jeszcze sporo czasu, Crysis zalicza kolejne obsuwy, reszta gier a nawet patchy na DX10 też się ociąga, a w 3d smarka się nie gra. Dochodzi też problem Visty, jak wiadomo system ten jest tak rozrzutny w gospodarowaniu zasobami i tak spowalnia gry, że nie zdziwił bym się, jakby gry na tych 8600GT chodziły pod Viśtą, jak na 7600GT pod XP. Tak samo nie chcę nikogo martwić ale "średnio półkowe" modele obsługujące nowo wprowadzone efekty, radzą sobie z nimi że tak powiem średnio na jeża, np. GF6600GT z grami wykorzystującymi pełnie możliwości DX9c np Oblivionem radził sobie nawet dobrze ... w 800x600 <_< Tak więc jak ktoś teraz kupuje kompa niech bierze 7900GS, jak pojawią się pierwsze 86xx, to niech bierze 7900GS, a jak GF86xx stanieje do okolic 700zł to dopiero niech się nad nim zastanowi, będzie już wtedy i w co pograć i będzie porównanie z produktami ATI. Edytowane 8 Lutego 2007 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość energopol Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 tylko żeby GF8xxx nie podzieliły losu FX-ów :> a ja już od września mam na orbie 11k., słowem lepszy gołąb w garści niż inny gołąb na dachu :P No i nie zapominajmy, że zanim na dobre wejdzie DX10 minie jeszcze sporo czasu, Crysis zalicza kolejne obsuwy, reszta gier a nawet patchy na DX10 też się ociąga, a w 3d smarka się nie gra. Dochodzi też problem Visty, jak wiadomo system ten jest tak rozrzutny w gospodarowaniu zasobami i tak spowalnia gry, że nie zdziwił bym się, jakby gry na tych 8600GT chodziły pod Viśtą, jak na 7600GT pod XP. Tak samo nie chcę nikogo martwić ale "średnio półkowe" modele obsługujące nowo wprowadzone efekty, radzą sobie z nimi że tak powiem średnio na jeża, np. GF6600GT z grami wykorzystującymi pełnie możliwości DX9c np Oblivionem radził sobie nawet dobrze ... w 800x600 <_< Tak więc jak ktoś teraz kupuje kompa niech bierze 7900GS, jak pojawią się pierwsze 86xx, to niech bierze 7900GS, a jak GF86xx stanieje do okolic 700zł to dopiero niech się nad nim zastanowi, będzie już wtedy i w co pograć i będzie porównanie z produktami ATI. cala idea dx10 jest aby to samo chodzilo szybciej niz pod dx10. Owszem w crysisie kilka efektow dowala ale tak naprawde dx10 wersja bedzie usprawnieniem performance .Dx10 to bardziej racjonalizacja dx9 ktory zabrnall w slepa uliczke. pozatym tych 3markow nie masz na tym gsiku na default tylko po oc a chyba 8600 robiony w 0.80 nie powinien sie zle podkrecac . Pozatym na tym twoim gsiku nie ujrzysz sobie crysisa w dx10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 cala idea dx10 jest aby to samo chodzilo szybciej niz pod dx10. Owszem w crysisie kilka efektow dowala ale tak naprawde dx10 wersja bedzie usprawnieniem performance .Dx10 to bardziej racjonalizacja dx9 ktory zabrnall w slepa uliczke. pozatym tych 3markow nie masz na tym gsiku na default tylko po oc a chyba 8600 robiony w 0.80 nie powinien sie zle podkrecac . Pozatym na tym twoim gsiku nie ujrzysz sobie crysisa w dx10Za to wszystkie znaki na niebie i Ziemi wsakzują że GSik bedzie prawie 2x tańszy od GF86, oferując podobną wydajność pod XP-kiem, a jak już mówiłem największym problemem jest tu Vista :/ Co do DX10 to na razie nie ma o czym mówić, bo nikt go jeszcze nie widział, ale z historii wiemy że po wprowadzeniu DX9c i PS3.0 który też zawierał szereg optymalizacji wymagania gier poszły bardzo mocno w górę, zwyczajnie twórcy podniecili się nową technologią i dowalili tyle efektów by nawet najnowsze karty się dławiły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość popow Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Za to wszystkie znaki na niebie i Ziemi wsakzują że GSik bedzie prawie 2x tańszy od GF86, oferując podobną wydajność pod XP-kiem, a jak już mówiłem największym problemem jest tu Vista :/ Co do DX10 to na razie nie ma o czym mówić, bo nikt go jeszcze nie widział, ale z historii wiemy że po wprowadzeniu DX9c i PS3.0 który też zawierał szereg optymalizacji wymagania gier poszły bardzo mocno w górę, zwyczajnie twórcy podniecili się nową technologią i dowalili tyle efektów by nawet najnowsze karty się dławiły.no w tej chwili to dx9 sie udlawil stad pomysl dx10 a 8600ultra predzej bedzie odpowiednikiem ati 1900xt niz twojego wykastrowanego gsika pozatym 2k w 1024x768 3dmark05 to ty masz za sam c2d niestety przy wyzszych rozdzialkach fsaa 4x anizo 8x magia c2d znika :) a smark w 1024x768 jest troche smiesznym testem Edytowane 8 Lutego 2007 przez popow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 no w tej chwili to dx9 sie udlawil stad pomysl dx10 a 8600ultra predzej bedzie odpowiednikiem ati 1900xt niz twojego wykastrowanego gsika pozatym 2k w 1024x768 3dmark05 to ty masz za sam c2d niestety przy wyzszych rozdzialkach fsaa 4x anizo 8x magia c2d znika :) a smark w 1024x768 jest troche smiesznym testem No pewnie że ultra musi być sporo wydajniejsza od 79GS, bo to by dopiero była lipa jakby karta klasy średniej-wyższej nowej generacji, była niewiele wydajniejsza od karty tej samej klasy starej generacji, tym bardziej że jak pisałem będzie na początku spooooro droższa, była by to wtedy katastrofa na miarę Gf FX5600 Czyli jak nie dobije do 15 tyś w 2k5 to nawet kijem bym jej nie dotykał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość popow Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) No pewnie że ultra musi być sporo wydajniejsza od 79GS, bo to by dopiero była lipa jakby karta klasy średniej-wyższej nowej generacji, była niewiele wydajniejsza od karty tej samej klasy starej generacji, tym bardziej że jak pisałem będzie na początku spooooro droższa, była by to wtedy katastrofa na miarę Gf FX5600 Czyli jak nie dobije do 15 tyś w 2k5 to nawet kijem bym jej nie dotykał :Ppomyliles z 7600gt 7900gs po oc to lepiej niz 7900gt a z tad niedaleko do gtxa czyli highendu Edytowane 8 Lutego 2007 przez popow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 pomyliles z 7600gt 7900gs po oc to lepiej niz 7900gt a z tad niedaleko do gtxa czyli highenduJa tam patrzę w cenniki, to że galaxy, gainword i palit podnieśli napięcia na rdzeniu co daje bonusowe 100MHz nic nie zmienia co do jego pozycji, można się tylko cieszyć że ten tani kastrat daje radę "pełno wartościowemu" 7900GT. Bardziej widzę to tak: HIGH END: 7900GTX -> 8800GTX 7900GT -> 8800GTS MAIN STREAM: 7900GS -> 8600Ultra 7600GT-> 8600GT ... więc 8600Ultra powinien mieć wydajność conamniej 7900GTX, bo inaczej będę go uważał za lipę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość energopol Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ja tam patrzę w cenniki, to że galaxy, gainword i palit podnieśli napięcia na rdzeniu co daje bonusowe 100MHz nic nie zmienia co do jego pozycji, można się tylko cieszyć że ten tani kastrat daje radę "pełno wartościowemu" 7900GT. Bardziej widzę to tak: HIGH END: 7900GTX -> 8800GTX 7900GT -> 8800GTS MAIN STREAM: 7900GS -> 8600Ultra 7600GT-> 8600GT ... więc 8600Ultra powinien mieć wydajność conamniej 7900GTX, bo inaczej będę go uważał za lipę :P 8600 ultra vs 7900gtx beda podobne klimaty jak 7600gt a 6800ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 bo ostatnich bojach nV ze sterami... jestem sceptycznie nastawiony do nowych graf ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 bo ostatnich bojach nV ze sterami... jestem sceptycznie nastawiony do nowych graf ;/No ale taki stan rzeczy raczej nie bedzie trwał wiecznie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 bo ostatnich bojach nV ze sterami... jestem sceptycznie nastawiony do nowych graf ;/Co do sterowników to należy wziąć poprawkę na to, że nowe karty prezentują całkowicie nowatorską, rzekłbym przełomową architekturę wewnętrzną i opracowanie sterowników które również będą poprawnie obsługiwały starsze tytuły nie jest proste :) Cierpliwości Panowie, bo sprawa idzie w dobrym kierunku i co nowe stery jest tylko lepiej :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 wiem, ze jest lepiej :] ale stery do 8xxx ida kosztem 7xxx... ile jest gier, ktore sie krzacza ;/ troche mnie to irytuje :) mam nadzieje, ze juz nie dlugo to sie zmieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość popow Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 wiem, ze jest lepiej :] ale stery do 8xxx ida kosztem 7xxx... ile jest gier, ktore sie krzacza ;/ troche mnie to irytuje :) mam nadzieje, ze juz nie dlugo to sie zmieni stery sterami licza sie papierowe premiery chocby i bez sterow wazne ze jest nowy produkt :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clink Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) tak czytam z zainteresowaniem ten temat i mysle czy aby do cen po przeliczeniu z dolarów nie trza dodac 22% VAT?? jak myslicie?? Edytowane 11 Lutego 2007 przez clink Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 @clink Z 179$ za 86ultra zrobi się około 800 zł w Polsce w dniu premiery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 tak czytam z zainteresowaniem ten temat i mysle czy aby do cen po przeliczeniu z dolarów nie trza dodac 22% VAT?? jak myslicie?? tak, trzeba bedzie, pisalem o tym kilkanascie postow wyzej. w usa nie ma VATu. oprocz tego trzeba bedzie dodac jeszcze kilka innych kosztow, tak ze z cena bedzie mniej wiecej tak jak napisal lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość popow Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 @clink Z 179$ za 86ultra zrobi się około 800 zł w Polsce w dniu premiery. 700 przelicznik kurs ojro przy cenach 8800gts 320 i 8800gtx sie zgadza :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 ale 8800 jest od dawna na rynku i ceny sie zdazyly ustabilizowac jak wejdzie 8600 to jako nowosc bedzie kosztowac wiecej, bo napalency i tak go kupia i tak od razu jak wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 700 przelicznik kurs ojro przy cenach 8800gts 320 i 8800gtx sie zgadza :banana: jak juz pisalem karta powinna kosztowac ok 800pln w detalu a data premiery to karty maja byc pokazane dopiero w marcu na cebicie i dopiero w kwietniu spodziewalbym sie ich w sklepach. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...