ath Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Ja mysle ze warto poczekac na oficjalne Sonic+ (nie mowie o loterii w Apollo :D) A to z tego wzgledu, ze cena bedzie pewnie bardzo podobna do "zwyklego" Sonica, a mamy na wyjsciu lepsze zegary i pamieci. Oczywiscie moze sie myle, ale moim zdaniem warto. Z drugiej strony troche dziwie sie palitowi, ze nie wydaje GE tylko Sonic+ hmm... (chociaz pewnie spokojnie na defie poleci jak GE) Dotarly tez do mnie niefajne info, ze dobra cena S+ bedzie kosztem slabszych czesci wzgledem zwyklych sonicow. Ktos wie ile w tym prawdy? (gorsze kondziory itp.) GE to jest tylko seria kart galaxy o podwyzszonych parametrach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 A no fakt, moj blad. Ale mimo wszystko, powinna byc sporo tansza od GE a spokojnie krecaca sie do niej na defaultowym Volt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sisay1982 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Osobiście wydaje mi się ,że bardziej istotna jest tu jakość / pojemność użytych kondensatorów a dopiero potem zasilanie GPU.Ale umiar jest wskazany.Tak czy inaczej zasilanie "oradiatorować". A mozesz mniej wiecej powiedziec jakie napiecie na zwyklych palit gt jest bezpieczne?? W wersko sonic rzeczywiscie sa lepsze kondziory?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 imo dla każdego to "bezpieczne" napięcie jest inne ;) im dajesz większe vcore tym bardziej ryzykujesz ja śmigam na 1.4v w 3d i uważam że to bezpiecznie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki27 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Proponuje aby osoba obryta z temacie podkrecania 8600Gt zamieściła w 1 poście inforamcje na temat jak: Krok po kroku, co i w jakiej kolejności "podnosic" (na przykładzie RIVA TUNER) Myślę że powstrzymało by to wielu ludzi (takich jak ja) niemających pojęcia w praktyce... od zadawania kolejnych pytań w tym wątku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 ekhmm i po karcie hehe:) Wali artami aż miło, jutro idzie na gware:) Powiedzcie tylko jakiego gluta tam walnąć żeby się nie doczepili, bo chłodzonko oczywiście zmienione ale Sticker nawet nie tknięty:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) W 2d też? Kolorowe kwadraciki? Używałeś tv-out? Edytowane 30 Lipca 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Kurde TAK!! To możę jednak nie po karcie. Używałem TV-out. To teraz powiedz co dalej??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Uwalony gpu , w gpu jest wbudowany ten układ od tv-out. Po włączeniu AA były jeszcze większe arty , także te karty są niepełno wartościowe. Boje się na tej karcie podłączyć , żeby znowy karty nie uwaliło. Może trzeba do Palita napisać , żeby to sprawdzili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 ale by byly jaka jakby to sie okazalo prawda .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Uwalony gpu , w gpu jest wbudowany ten układ od tv-out. Po włączeniu AA były jeszcze większe arty , także te karty są niepełno wartościowe. Boje się na tej karcie podłączyć , żeby znowy karty nie uwaliło. Może trzeba do Palita napisać , żeby to sprawdzili. Side , ja to moge sprawdzic u siebie , ale mam pytanie. Czy uzywajac tego karta moze mi po prostu pasc? Bo pierwsze slysze , skoro tak to nie zamierzam bo dziala idealnie :-| ale by byly jaka jakby to sie okazalo prawda .. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Dla mnie Tv-out to coś nieodłącznego i używam codziennie, więc będe tak długo dawał te karty(jesli się będą palić) aż któraś w końcu to wytrzyma. Po prostu kpina jeśli to prawda. Jutro zrobie taki raban w sklepie że koniec!!!!!!! Jestem wściekły!!! Dobra no ale powiedzcie co mam za gluta walnąć jako paste żeby uznali gware???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) Side , ja to moge sprawdzic u siebie , ale mam pytanie. Czy uzywajac tego karta moze mi po prostu pasc? Bo pierwsze slysze , skoro tak to nie zamierzam bo dziala idealnie :-| :unsure: Tak jest bardzo duże prawdopodobieństwo , także jak niechcesz być bez karty 3tyg. to nie próbuj. @Czarecki daj zwykłą białą. Z tego co wiem to da się zrobić kabel vga- euro złącze i będziesz miał obraz na tv bez tv-out. Edytowane 30 Lipca 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) Wiecie no nie moge się uspokoić. Pierwszy raz mnie takie coś spotyka:/ Powiem wam, że myślałem że jakość produktów Palita się zmieniła na lepsze, niestety myliłem się. W moim subiektywnym odczuciu jest to ta sama lekceważąca i tnąca po jakości firma co pare lat temu. A że pare produktów i przejęcie Gainwarda im się udało to kompletnie o niczym nie świadczy. Zamiast wykorzystać szansę jaką dostali i zostać liderem w sprzedaży własnie kart graficznych to oni wolą powoli tracić klientów i wrócić do swojego niskiego poziomu produkcji i sprzedaży. Wiecie powoli myśle że właścicielem Palita jest Polak...:D:):) Edytowane 30 Lipca 2007 przez czarecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andare Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Wiecie no nie moge się uspokoić. Pierwszy raz mnie takie coś spotyka:/ Powiem wam, że myślałem że jakość produktów Palita się zmieniła na lepsze, niestety myliłem się. W moim subiektywnym odczuciu jest to ta sama lekceważąca i tnąca po jakości firma co pare lat temu. A że pare produktów i przejęcie Gainwarda im się udało to kompletnie o niczym nie świadczy. Zamiast wykorzystać szansę jaką dostali i zostać liderem w sprzedaży własnie kart graficznych to oni wolą powoli tracić klientów i wrócić do swojego niskiego poziomu produkcji i sprzedaży. Wiecie powoli myśle że właścicielem Palita jest Polak...:D:):)Jakos coraz czesciej widze, zeby ludzie polecali wlasnie karty palita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 No Risk no Fun :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 No Risk no Fun :-)No wszystko jest cacy, ale boli te 3 tygodnie czekania bo wątpie żeby od ręki wymienili. Ehh Zawsze kosztem konsumenta:/ Btw jak mi kase oddadzą to biore chyba 8800 640mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Uwalony gpu , w gpu jest wbudowany ten układ od tv-out. Po włączeniu AA były jeszcze większe arty , także te karty są niepełno wartościowe. Boje się na tej karcie podłączyć , żeby znowy karty nie uwaliło. Może trzeba do Palita napisać , żeby to sprawdzili. Ale jak GPU to każdy układ 8600 jest skopany obojętnie jakiej firmy, czy jak ?? . Czy Palit nabywa jakieś wybrakowane układy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 co jest grane jakie wybrakowane układy,o co chodzi :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Wszystko masz na tej stronie. Czytaj, a nie zadawaj głupich pytań... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Wszystko masz na tej stronie. Czytaj, a nie zadawaj głupich pytań... :mur:np juz wiem jak płyta przyjdzie z gwary odrazu sprawdze karte czy mi tez sie zepsuje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) Wyczytałem tylko, że padają po użyciu TV-out :> Jakiś powód musi być, przecież Palit nie robi tych układów, czyli każdy układ jest skopany obojętnie jakiej firmy ?? Możesz mnie oświecić :] Edytowane 30 Lipca 2007 przez S-I-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 no to panowie 8600 vs 2600XT w realnym graniu stosk i OC http://www.tuneupc.bnx.pl/readarticle.php?article_id=6 jak link usuniety bedzie to google i wpisac TuneUPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Ale jak GPU to każdy układ 8600 jest skopany obojętnie jakiej firmy, czy jak ?? . Czy Palit nabywa jakieś wybrakowane układy ?? Wyczytałem tylko, że padają po użyciu TV-out :> Jakiś powód musi być, przecież Palit nie robi tych układów, czyli każdy układ jest skopany obojętnie jakiej firmy ?? Mam takie same odczucia. To nie Palita pewnie wina , a nVidii. Jesli to sie okaze prawda to ATI jest mocno do przodu , a nVidia zbierze baty. Ciekawe czy kase oddadza :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 no to panowie 8600 vs 2600XT w realnym graniu stosk i OC http://www.tuneupc.bnx.pl/readarticle.php?article_id=6 jak link usuniety bedzie to google i wpisac TuneUPC dzięki! rozjaśnia sporo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 fajny tescik - wielkie podziekowania dla autora- co do 2600XT - to wyglada na niedorobione sterowniki, gdyz wibitnie karta b. nierowna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malony Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Wyczytałem tylko, że padają po użyciu TV-out :> Jakiś powód musi być, przecież Palit nie robi tych układów, czyli każdy układ jest skopany obojętnie jakiej firmy ?? Możesz mnie oświecić :] no wlasnie ..czzytajac tez mam takie wrazenie..fajnie by bylo gdyby ktos madry naswietlil dokladnie co i jak pozdr malony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) chyba coś mi się średnio trafiło ... nie mam miernika, nie wiem ile leci ale ... 680 wywaliło mi i atitool i nvtune Edytowane 31 Lipca 2007 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Albert Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Z tym wyjściem może być tak że samo GPU jest OK, a Palit schrzanił samo dopasowanie linii i niektóre TV (może większość) mogą palić układ. A może podłączacie przy pomocy marnych przejściówek S-Video>Chinch, które nie maja kondensatora w kablu i to uwala kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spaider Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Co do samego chłodzenia-ja bym tego pentka nie kupił.Zamówiłem Revoltec VGA Freezer Pro(aka EverCool Turbo 2)choć przez chwilę miałem ochotę na jakiegoś Thermarlighta. Jak dostaniesz to chłodzenie to napisz jak się spisuje i jak z montażem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...