Skocz do zawartości
SGJ

[artykuł] Extreme Overclocking - Dry Ice

Rekomendowane odpowiedzi

Miło mi zaprosić wszystkich czytelników do zapoznania się z pierwszą publikacją w naszym serwisie poświęconą extremalnemu podkręcaniu naszego peceta. Na początku serii artykułów chcielibyśmy przedstawić możliwość chłodzenia suchym lodem.

Dołączona grafika

Czytaj dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, filmik w stulu THG :)

Jedno pytanie - w DFI jest dużo miejsca, w takim razie jak pobawić się na procach dajmy na to K7? Gdzie np w takim NF7 jest relatywnie mało miejsca.

Przydałoby się tak chociaż poglądowo napisać czy jest to wykonalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryba, wielki szacun za ścieżkę dźwiękową - Baby Got Back to zajebisty kawałek :banana:

Sam art też niczego sobie.

hehe nie ja robilem, na koncu filmiku masz maila do kolegi (wielkie dzieki Mixer :gitarzysta2: ) mozesz mu podziekowac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobry, przejrzyście napisany artykuł. Gratulacje.

Ale na rękach masz już ślady odmrożeń Dryiceman :lol2:

na moich dloniach mam slady od wszystkiego juz: di, ln2, kaskady i ciaglej pracy przy miedzi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, filmik w stulu THG :)

Jedno pytanie - w DFI jest dużo miejsca, w takim razie jak pobawić się na procach dajmy na to K7? Gdzie np w takim NF7 jest relatywnie mało miejsca.

Przydałoby się tak chociaż poglądowo napisać czy jest to wykonalne.

Przy skąpej izolacji polecam dobry nawiew w okolicach procesora :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ekstriiiiim :D fajny art jak ktos nie wie co i jak.

wreszcie ukazal sie ten art o fx57...

Muza w filmiku wymiata :D

Fajny tez frsagment o rekawicach ochronnych. najpierw filmik, potem rekawice...

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3.6 i mówi, ze wkurzający.

To co ja mam powiedzieć jak moje 3200+ strajkuje przy 1.55 o 2600MHz?

3.8 dla tego procka to no problem...gdyby nie ihs, przez niego temp rdzenia jest smieszna wrecz. Te same takty procka na kaskadzie robie przy 1.62V (odczyt z cpu-z) zwiekszanie V tylko pogarsza sprawe i procek sie grzeje coraz bardziej a parownik dalej trzyma taka sama temperature.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za takie wrzuty łapiesz kupe minuchów ... rzeczywiście beznadzieja - nie musiałeś za niego płacić ( :lol2: ) i jeszcze źle

Normalnie użytkowników cułających na właśne procki krew zalewa - zły FX 57 zły

BTW "suchego lodu nie możemy dotykać gołymi dłońmi, a już szczególnie wilgotnymi, przez to mogą pojawić się dość bolesne poparzenia" - chyba odmrożenia ...

Muza fajna :)

wlasnie nie, takie odmrozenia od niskiej temp zwie sie oparzeniami... slyszales kiedys o wypalaniu kurzajek ln2?

wiesz, do wypozyczenia jest jeszcze jeden fx-57 albo nawet i dwa...o fx60 nie mysle bo to cb zaraz zlapie :/ ten fx na kaskadzie ma cb przy htt290

Edytowane przez ryba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia a kilka osób widziało jak to wyglądało w Gdańsku jak Romek zaczął się bawić suchym lodem i lekko uszkodził sobie rękę DI z acetonem. Tak tak było śmiesznie.

Moim zdaniem artykuł dobry a mogę wam już powiedzieć, że więcej takich jest w przygotowaniu więc warto zajrzeć zawsze i poczytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co wiecej HTT? Trzeba sie cieszyc, ze robi az 290! Ustawiasz sobie 14x260, memki na div200 i dzida ;)

Sam bym bardzo chetnie pomeczyl jakiegos FX'a ;)

bo ryba mial juz szalony pomysl w akcie desperacji zeby ln2 go potraktowac :] ale nie wiem czy przy takiej temp by mi htt200 robil...

no dobra więc who is who ?? na tej fotce ;-)

i dlaczego nikt nie może poukładać jakoś schludnie tych kabli,kabelków itp. i zawsze musi być taki bajzel na biurku

ostatni kawałek jest fajny

no ja ten na dole z lewej, a reszta to ekipa remontowa od krecenia filmu i robienia glupich rzeczy z DI ;)

rybek na dole, ucieło go :P

no co ty luke do kina nie chodzisz? kiedys byl taki film..."przyczajony rybek, ukryty dry ice" :P

Edytowane przez ryba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia a kilka osób widziało jak to wyglądało w Gdańsku jak Romek zaczął się bawić suchym lodem i lekko uszkodził sobie rękę DI z acetonem. Tak tak było śmiesznie.

Moim zdaniem artykuł dobry a mogę wam już powiedzieć, że więcej takich jest w przygotowaniu więc warto zajrzeć zawsze i poczytać.

Pamietamy - Romek zajmowal sie bardzo czesto DI i LN2 - pokazowka z karta sim :D

czekamy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no artykul rewelacja, wreszcie cos ciekawego! czego nie ma na innych "zaprzyjaznionych" :-P serwisach

co do samego arta to jak dla mnie moglby byc troche dluzszy, jezeli ma sluzyc w pewnym sensie jako poradnik to jest w nim za malo informacji, za malo tresci, za duzo przeskokow, ale jest dobrze i pewnie bedzie co raz lepiej, tak trzymac!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no artykul rewelacja, wreszcie cos ciekawego! czego nie ma na innych "zaprzyjaznionych" :-P serwisach

co do samego arta to jak dla mnie moglby byc troche dluzszy, jezeli ma sluzyc w pewnym sensie jako poradnik to jest w nim za malo informacji, za malo tresci, za duzo przeskokow, ale jest dobrze i pewnie bedzie co raz lepiej, tak trzymac!

Przy takich artach sa dwie mozliwosci, albo zrobi sie dlugi elaborat ktorego nikt nie bedzie chcial czytac, procz osob ktore nic na ten temat nie wiedza. Albo zwiezle opisany dla tych co kumaja cokolwiek i sa troche w temacie. Imho to co powstalo to zloty srodek, kazdy moze miec oczywiscie inne odczucia na ten temat, z checia poznam wasze opinie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja se w sumie tylko fotki i filmik pooglądałem... :P

Ale i tak gratz za art ;)

Ale trochę śmiesznie wyglądało nakładanie DI łyżką do zupy ;)

Jaka łyżka do zupy? Nie znasz się, to profesjonalna łycha do DI :lol: Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja se w sumie tylko fotki i filmik pooglądałem... :P

Ale i tak gratz za art ;)

nikczemniku, marsz do lektury!!

Ryba, ty te tagany wogóle ściągasz z ręki? :lol2:

Art może być, dla początkujących jak znalazł :] Ale trochę śmiesznie wyglądało nakładanie DI łyżką do zupy ;)

Janio, jak pytalem w sklepach o specjalne lyzki do suchego lodu to mowili ze nie maja B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi