DmL Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Witam mam takie pytanko czy jest wazne ktory koniec kabla ide podlacze do plyty ? bo z jednej strony jest krotszy i niby pisza zeby tam gdzie jest dluzszy podlaczac .. ale mozna inaczej ... bo chcialem zrobic tak - 1 master - WDC 80GB SE slave - DvD 2 master CD-RW slave stary WDC 6,4 i wlasnie na 2 kanale mam duza odleglosc... PS ktos mial taki problem z PQ BOOT MAGIC ze wyswietlal ze nie moze znalezc sektora czy cos takiego - niby sie instaluje ale nie dziala . configuracja tez nie chce pojsc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ron Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Jakoś nie widzę przeciwskazań, bo kable do złącz idą 1 do 1. Ale zawsze za 5 zł możesz zakupić taśmę 0,5 m i wtedy starczy, tak czy tak :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Znaczenie ma podłączenie powinno być: - złącze niebieskie (najdalej odsunięte) - do płyty głównej - złącze czarne (drugi koniec taśmy w stosunku do złącza wpiętego do płyty głównej) - master - złącze szare (środkowe) - slave Przy innym podłączeniu też będzie działać :) ale... niezawsze (niektóe modele płyt wymagały tylko takiej kolejności - podobno, bo sam nigdy takiej nie widziałem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 ja ostatnio zmienialem kable na okragle. Nie z 3wtyczkami, ale taie do jednego napedu (mam 2 tylko). Oczywiscie na poczatku nic nie dzialalo... Przelozylem kable odwrotnie i jest ok. Co do starych kabli, to nie pamietam, ale chyba mialem wetkniety odwrotnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Nie sprawdzisz- nie dowiesz się :) U mnie kiedyś jak była potrzeba, włożyłem odwrotnie i działało. Na poprzedniej płycie nie działało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 powinno dzialac. nie bedzie dzialac jesli na napedzie bedziesz mial zworke ustawiona na cable select, lecz tego nikt nie stosuje. jesli wiec zworke normalnie na master i naa slave ustawiles to bedzie dzialac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...