ward Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Jakimi programami moge sprawdzić Dysk Płytę główna ramy Karte graficzą Procka I zasilacz chodzi mi o jakies proste programy poniewąż zabardzo sie na tym nieznam a wiem że cos jest zepsutę. z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Ale co chcesz sprawdzić :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ward Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 czy wszystko działa i czy jest sprawne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Zbyt mało powiedziałeś w poście jakie objawy dotykają twojego kompa. Wróżkami nie jesteśmy. No ale jak chcesz wiedziec jakie programy nadają się do testowania to prosze niżej lista: zasilacz -> sprawdzenie napięć miernikiem a nie programami procesor -> prime95, sp2004 ramy -> memtest86, goldmemory, sp2004 grafika -> taktowania zegarów, temperatura - atitool, rivatuner, przeinstalowanie sterowników płyta główna -> najważniejsze to sprawdzenie kondensatorów czy nie są napuchnięte, gniazdo zasilania, sprawdzenie temperatury chipsetu, itp dysk -> hd tech, hd tune a tak wszystko razem zbiorczo możesz wykorzystać programik sisoft sandra i everest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Dysk - HDTUNE [error scan, nie zaznaczaj quick] ram - memtest lub glodmemory - test pod dosem z bootowalnej dyskietki procek - sp2004 - zostaw na 3 godziny blend test zasilacz - jeśli chodzi o napięcia to kupno miernika na allegro za ~10 zł grafika - hmm puszczenie 3d marka 03/05 i szukać artefaktów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ward Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) ok to ja zaczne może odpoczątku ten komp o którym mowa poprostu mi sie wieszał i i traciłem wszystkie danne na dyskach a mianowicie za pierwszym razem miałem dwa dyski 120 gb i chyba 250 gb nową ze sklepu i 2 dni pozniej na tej 250 GB znalazłem okolo 40 badsektorów oczywiscie ddałem dysk do reklamacji dali mi nowy wszystko pochodziło okolo 2 dni i znów komp sie zawiesił i co sie okazało nie mogłem odczytać ani zjednego ani z drugiego dysku żadnych danych . wiec chce poprostu sprawdzić co bylo\jest przyczyna problemu Edytowane 8 Listopada 2006 przez ward Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Podaj jeszcze config sprzętu. Napisz jak podłączyleś dyski i jak zawieszał się komp - czy był to freeze, czy od razu restart. Czy poddawałeś sprzęt OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Jeśli było o/c na płytce bez blokady agp/pci czy coś w ten deseń to się nie dziwie, że dyski łapały bady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 To płyta na pewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ward Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 to tak : AMD Athlon 2400+ 2xDDRAm 512 MB (dual) Radeon 9600Pro 128MB DDR płyta główna Gigabyte GA-7N400-L Dyski obydwa Sigate Baracudy pierwszy 120GB i drugi 250 GB obydwa z 8 MB (cachem?) aha i nie bawilem sie w OC bo jest całkowitym lamerem jeśli chodzi o takie rzeczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 A jaki zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Czy komp jest uziemiony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Hiren's BootCD i przetestuje Ci wszystko z pominiencie systemu operacyjnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) chcem... Jaki masz zasilacz, sprawdź napięcia miernikiem. Edytowane 8 Listopada 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...