postal1 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 (edytowane) Witam Z góry przepraszam jeśli temat już był wałkowany ale szukajka poszła w ruch i nic nie znalazłem. Tzn znalazłem ale jakoś to chyba nie to o co mi chodzi. Przechodząc do sedna. Zdobycznie posiadam ten monitorek i problem jest następujący. Na całej powierzchni ekranu mam taką jakby popękaną powłokę, która o ile się nie mylę jest antyrefleksem. Niestety wygląda to tragicznie, zupełnie jak po zbyt mocnej herbacie osad na powierzchni szklanki (obrazowo inaczej to nie wiem jak przedstawić). Chodzi więc o to, że pal licho estetykę ale niestety jest to na tyle uciążliwe, że przeszkadza w normalnym użytkowaniu ponieważ oczy się meczą kiedy dosyć spora część ekranu jest pokryta takimi pęknięciami. Moje pytanko - jak pozbyć się resztek tej powłoki? Oczywiście bezpiecznie to zrobić. Dodam, że szukając tutaj znalazłem coś w stylu ciepła woda i szmatka ale u mnie to nie zdaje egzaminu ponieważ nie chce się to za cholerę zmyć. Jak na razie to trochę to delikatnie zeskrobałem kawałkiem pilniczka do paznokci ale nie chce tego dalej robić bo uszkodzę szkło... UPDATE Nikt nic nie wie ?? Bo domowymi sposobami to już próbowałem chyba wszystkiego... Zmywacza do paznokci, pasty do zębów, odplamiacza do tkanin... Nic nie chce przetrawić tego paskudztwa... help... Edytowane 9 Listopada 2006 przez postal1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Niestety ja mam identyczny problem... popękana powłoka antyrefleksyjna na iiyamie mm904ut (1600zł za niego kiedys dałem...) :mur: Także rozglądałem się za sposobami jak można zdjąc tą powłoke... i jedyne czego się dowiedziałem to 400zł w serwisie iiyamy... czyli nieopłacalny zabieg. Więc jeżeli ktoś miał tez z tym problemy to chętnie poczytam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Może jakaś pasta polerska- szmatka pasta i woda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 zastanawiam sie co do tej pasty bo wolalbym nie uszkodzic samego szkła... w sumie to jakos to sie da przezyć jak sie juz przyzwyczaic ale mimo wszystko wolalbym jednak miec czysty obraz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...