kurniczek Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Jak wlaczam komputer to jest albo dlugi sygnal, albo sa to dwa sygnaly jeden dlugi a drugi krotki tylko ze to brzmi tak jak byl to jeden dlugi ale pod koniec sie na chwile zacial. I dalej sie nic nie dzieje(monitor sie nie wlacza). Mozna powiedziec, ze rozwiazalem ten problem. komputer musi pochodzic 15 min potem go wylaczyc na ok 30s i po tej operacji trzeba go znowu wlaczyc(jak dobrze pujdzie to to sie wlaczy normalnie, ale dosc czesto musze ta opercje powtorzyc 2-3 razy! [45min]). Bywa tez tak, ze za pierwszym razem sie wlacza(bez tej operacji 15 minutowej). BIOS Phoenix lub Award. Pomozcie mi bo juz nie mam sily do tego mojego grata :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 zrestaruj moze Bios... sprawdz pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Jak wlaczam komputer to jest albo dlugi sygnal, albo sa to dwa sygnaly jeden dlugi a drugi krotki tylko ze to brzmi tak jak byl to jeden dlugi ale pod koniec sie na chwile zacial. I dalej sie nic nie dzieje(monitor sie nie wlacza). Mozna powiedziec, ze rozwiazalem ten problem. komputer musi pochodzic 15 min potem go wylaczyc na ok 30s i po tej operacji trzeba go znowu wlaczyc(jak dobrze pujdzie to to sie wlaczy normalnie, ale dosc czesto musze ta opercje powtorzyc 2-3 razy! [45min]). Bywa tez tak, ze za pierwszym razem sie wlacza(bez tej operacji 15 minutowej). BIOS Phoenix lub Award. Pomozcie mi bo juz nie mam sily do tego mojego grata :cry: zrestaruj moze Bios... sprawdz pamieci Robiłeś coś w komputerze wcześniej? Jak radzi paluszek wyjmij baterie, sprawdź karty rozszerzeń, pooglądaj kompa w środku, mogło odczepić się chłodzenie proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Robiłeś coś w komputerze wcześniej? To sie zaczelo gdzies tak rok temu. Na poczatku wystarczylo wylaczyc kompa i poczekac z 1 min i to sie zdazalo bardzo rzadko, pozniej coraz czesciej, pozniej musial pochodzic 5 min i teraz 15 min musi pochodzi a i nie zawsze sie wlaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 To sie zaczelo gdzies tak rok temu. Na poczatku wystarczylo wylaczyc kompa i poczekac z 1 min i to sie zdazalo bardzo rzadko, pozniej coraz czesciej, pozniej musial pochodzic 5 min i teraz 15 min musi pochodzi a i nie zawsze sie wlaczy.Szybko dzialasz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Rozkręć kompa, poprzeczyszczaj styki i złóż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Czym najlepiejsz poprzeczyszczac styki? pedzelkiem czy czyms innym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Wacikiem/ patyczkiem higienicznym + spirytus :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) a mozna spirytem przeczyszczac? nic sie nie zrabie? Edytowane 9 Listopada 2006 przez kurniczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 a mozna spirytem przeczyszczac? nic sie nie zrabie? nie, nic się nie stanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 A może kondziorki lub zasilacz padają?? Podaj dokładny config kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 a co ma do tego konfiguracja? celeron 2.6GHz zasilacz codegen 300W Radeon 9200SE mobo epox p4x400d ram 2x 256MB jeden Spectek a drugi kingston HDD samsung 80GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 W sumie niewiele. Kogo obchodzi szare pudelko z elektronika z odzysku ktora jest marna namiastka tego co jest w lepszych zasilaczach? I co z tego ze podajac napiecia nie mieszczace sie w dopuszczalnych granicach na szwank narazone jest wszystko podlaczone do tego codegena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Heh, mocny ten Codegen, jeszcze nie wyzionął ducha. Chłopie ZMIEŃ ten zasilacz na coś konkretnego i tak masz już dużo szczęścia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 tylko nie kup czegos co 'ma' 500W za 100zl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Heh, mocny ten Codegen, jeszcze nie wyzionął ducha. Chłopie ZMIEŃ ten zasilacz na coś konkretnego i tak masz już dużo szczęścia.Mam wiecej szczescia niz myslisz, poniewaz juz raz ten pseudo zasilacz"wybuchl" :D naszczescie wszystkie podzespoly ocalaly :-P Wracajac do tematu... wie ktos dlaczego tak sie dzieje z moim kompem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Mam wiecej szczescia niz myslisz, poniewaz juz raz ten pseudo zasilacz"wybuchl" :D naszczescie wszystkie podzespoly ocalaly :-P Wracajac do tematu... wie ktos dlaczego tak sie dzieje z moim kompem? Mozesz wyjasnic to co dales w cudzyslow? Bo mam wrazenie ze na sile chcesz spalic swoj sprzet :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Mozesz wyjasnic to co dales w cudzyslow? Bo mam wrazenie ze na sile chcesz spalic swoj sprzet :|Juz tlumacze gralem sobie w full spectrum warrior i nagle zasilacz pierdnal :lol: i komp sie wylaczyl, oddalem kompa na gwarancje no i cos wymienili w zasilaczu bo jak odebralem kompa to kurz jak byl tak jest na zasilaczu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 :| 8-O :zonk: :mur: serwisanci Tyle zostaje z mojego posta po ocenzurowaniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Juz tlumacze gralem sobie w full spectrum warrior i nagle zasilacz pierdnal :lol: i komp sie wylaczyl, oddalem kompa na gwarancje no i cos wymienili w zasilaczu bo jak odebralem kompa to kurz jak byl tak jest na zasilaczu :) http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=140945548 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=141676084 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=141181169 może warto zainwestować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 :| 8-O :zonk: :mur: serwisanci Tyle zostaje z mojego posta po ocenzurowaniu... w sumie to to sie jeszcze dzialo przed rozwaleniem sie zasilacza tylko ze to raz na jakis czas bylo i po 30s mozna bylo kompa wlaczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Może Feel z ostatniego linka to nie najlepszy wybór, ale zakup Fortrona wydaje się być dobrym pomysłem... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 naszczescie wszystkie podzespoly ocalalyNo to możesz mówić o prawdziwym szczęściu. oddalem kompa na gwarancje no i cos wymienili w zasilaczu bo jak odebralem kompa to kurz jak byl tak jest na zasilaczuTeż mi serwis, że im się chciało naprawiać taki szrot. Zasilaczy generalnie nie powinno się naprawiać, chyba że jest to jakiś pożądny, markowy sprzęt. Problemy są wywołane właśnie przez niego. Radził bym się jak najszybciej rozejrzeć przynajmniej za jakimś Fortronem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Wczoraj wlaczalem go 6h :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 zasilacz zmieniles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 nie Zreszta nie wiem co ma zasilacz do wyzej wymienionego problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 nie Zreszta nie wiem co ma zasilacz do wyzej wymienionego problemu? Dużo. W naszym forumowym rankingu prowadzi, chodzi o ilość spalonych zasilaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) @kurniczek: Raz nas posłuchaj i kup nowy porządny zasilacz (nie Codegen, Tracer, Procomp, ColorsIt, Feel itd.). Idę o zakład że problemy znikną jak ręką odjoł. Edytowane 16 Grudnia 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 nie Zreszta nie wiem co ma zasilacz do wyzej wymienionego problemu? Poczytaj sobie o swoim zasilaczu <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) [ot] niektorzy to sa naprawde dziwni.... wybuchl codegen.....a co mi tam kupie sobie nowego..... Codeshita (w koncu nowy lepszy niz jakis uzywany fortron z allegro) meczyc sie z wlaczaniem kompa przez 6h.... co tam...fajna zabawa.. pstryk...nie dziala.... pstryk....nie dziala... ... ... ... ... ... ... po 6h... pstryk...... dziala :D :mur: [/ot] Edytowane 16 Grudnia 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...