Skocz do zawartości
kurniczek

Komputer Nie Chce Sie Wlaczac

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wlaczam komputer to jest albo dlugi sygnal, albo sa to dwa sygnaly jeden dlugi a drugi krotki tylko ze to brzmi tak jak byl to jeden dlugi ale pod koniec sie na chwile zacial. I dalej sie nic nie dzieje(monitor sie nie wlacza).

Mozna powiedziec, ze rozwiazalem ten problem. komputer musi pochodzic 15 min potem go wylaczyc na ok 30s i po tej operacji trzeba go znowu wlaczyc(jak dobrze pujdzie to to sie wlaczy normalnie, ale dosc czesto musze ta opercje powtorzyc 2-3 razy! [45min]). Bywa tez tak, ze za pierwszym razem sie wlacza(bez tej operacji 15 minutowej).

BIOS Phoenix lub Award.

Pomozcie mi bo juz nie mam sily do tego mojego grata :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wlaczam komputer to jest albo dlugi sygnal, albo sa to dwa sygnaly jeden dlugi a drugi krotki tylko ze to brzmi tak jak byl to jeden dlugi ale pod koniec sie na chwile zacial. I dalej sie nic nie dzieje(monitor sie nie wlacza).

Mozna powiedziec, ze rozwiazalem ten problem. komputer musi pochodzic 15 min potem go wylaczyc na ok 30s i po tej operacji trzeba go znowu wlaczyc(jak dobrze pujdzie to to sie wlaczy normalnie, ale dosc czesto musze ta opercje powtorzyc 2-3 razy! [45min]). Bywa tez tak, ze za pierwszym razem sie wlacza(bez tej operacji 15 minutowej).

BIOS Phoenix lub Award.

Pomozcie mi bo juz nie mam sily do tego mojego grata :cry:

zrestaruj moze Bios... sprawdz pamieci

Robiłeś coś w komputerze wcześniej?

Jak radzi paluszek wyjmij baterie, sprawdź karty rozszerzeń, pooglądaj kompa w środku, mogło odczepić się chłodzenie proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiłeś coś w komputerze wcześniej?

To sie zaczelo gdzies tak rok temu. Na poczatku wystarczylo wylaczyc kompa i poczekac z 1 min i to sie zdazalo bardzo rzadko, pozniej coraz czesciej, pozniej musial pochodzic 5 min i teraz 15 min musi pochodzi a i nie zawsze sie wlaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sie zaczelo gdzies tak rok temu. Na poczatku wystarczylo wylaczyc kompa i poczekac z 1 min i to sie zdazalo bardzo rzadko, pozniej coraz czesciej, pozniej musial pochodzic 5 min i teraz 15 min musi pochodzi a i nie zawsze sie wlaczy.

Szybko dzialasz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie niewiele. Kogo obchodzi szare pudelko z elektronika z odzysku ktora jest marna namiastka tego co jest w lepszych zasilaczach? I co z tego ze podajac napiecia nie mieszczace sie w dopuszczalnych granicach na szwank narazone jest wszystko podlaczone do tego codegena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, mocny ten Codegen, jeszcze nie wyzionął ducha. Chłopie ZMIEŃ ten zasilacz na coś konkretnego i tak masz już dużo szczęścia.

Mam wiecej szczescia niz myslisz, poniewaz juz raz ten pseudo zasilacz"wybuchl" :D naszczescie wszystkie podzespoly ocalaly :-P

Wracajac do tematu... wie ktos dlaczego tak sie dzieje z moim kompem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wiecej szczescia niz myslisz, poniewaz juz raz ten pseudo zasilacz"wybuchl" :D naszczescie wszystkie podzespoly ocalaly :-P

Wracajac do tematu... wie ktos dlaczego tak sie dzieje z moim kompem?

Mozesz wyjasnic to co dales w cudzyslow? Bo mam wrazenie ze na sile chcesz spalic swoj sprzet :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz wyjasnic to co dales w cudzyslow? Bo mam wrazenie ze na sile chcesz spalic swoj sprzet :|

Juz tlumacze

gralem sobie w full spectrum warrior i nagle zasilacz pierdnal :lol: i komp sie wylaczyl, oddalem kompa na gwarancje no i cos wymienili w zasilaczu bo jak odebralem kompa to kurz jak byl tak jest na zasilaczu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz tlumacze

gralem sobie w full spectrum warrior i nagle zasilacz pierdnal :lol: i komp sie wylaczyl, oddalem kompa na gwarancje no i cos wymienili w zasilaczu bo jak odebralem kompa to kurz jak byl tak jest na zasilaczu :)

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=140945548

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=141676084

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=141181169

może warto zainwestować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naszczescie wszystkie podzespoly ocalaly

No to możesz mówić o prawdziwym szczęściu.

oddalem kompa na gwarancje no i cos wymienili w zasilaczu bo jak odebralem kompa to kurz jak byl tak jest na zasilaczu

Też mi serwis, że im się chciało naprawiać taki szrot. Zasilaczy generalnie nie powinno się naprawiać, chyba że jest to jakiś pożądny, markowy sprzęt. Problemy są wywołane właśnie przez niego. Radził bym się jak najszybciej rozejrzeć przynajmniej za jakimś Fortronem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

nie

Zreszta nie wiem co ma zasilacz do wyzej wymienionego problemu?

Dużo. W naszym forumowym rankingu prowadzi, chodzi o ilość spalonych zasilaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kurniczek:

Raz nas posłuchaj i kup nowy porządny zasilacz (nie Codegen, Tracer, Procomp, ColorsIt, Feel itd.).

Idę o zakład że problemy znikną jak ręką odjoł.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ot]

niektorzy to sa naprawde dziwni....

wybuchl codegen.....a co mi tam kupie sobie nowego..... Codeshita (w koncu nowy lepszy niz jakis uzywany fortron z allegro)

meczyc sie z wlaczaniem kompa przez 6h....

co tam...fajna zabawa..

pstryk...nie dziala....

pstryk....nie dziala...

...

...

...

...

...

...

po 6h...

pstryk...... dziala :D

:mur: