costi Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Z okazji zmiany platformy czeka mnie wyczyszczenie paru czesci z pasty termoprzewodzacej (procek, chlodzenie, mostek polnocny) i chcialbym to zrobic porzadnie. Procek i chlodzenie byly (a wlasciwie sa ;) ) posmarowane Arctic Ceramique, co jest na NB to sie okaze, jak zdejme fabryczne chlodzenie z nowej mobo. Czym to pousuwac? O ile procek i chlodzenie to problem drugorzedny (beda pewnie potem i tak smarowane taka sama pasta), to NB chcialbym wyczyscic porzadnie, zeby potem pokryc go Ceramique. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Ja u siebie nb najpierw skrobalem delikatnie zyletka bo byl na nim taki lepki przyschniety glut, pozniej spirytusem i byl idealnie czysty. Z proca stara paste najpierw zdjalem chusteczka higieniczna a pozniej tez spirytusem i bylo dobrze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ja uzywalem rozpuszczalnika nitro, dziala idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 A ja benzyną ekstrakcyjną / zapalniczkową... tez schodzi idealnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Równie dobrze proca możesz wsadzić pod kran i umyć szczoteczką :) Konstrukcja przecież zamknięta. Kiedyś już nawet było o tym pisane na forum ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ale wtedy trza suszyć dłużej ;-] Benzynka odparuje natychmiastowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 potwierdzam benzyna ekstrakcyjne:) po pascie ani sladu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 ja ścierałem zwykłą chusteczką higieniczną i da się zetrzeć elegancko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ja u siebie najpierw aceton potem spiryt na koniec polerka jeszcze raz spiryt no i pasta i nawet ładnie tm spadły :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ale wtedy trza suszyć dłużej ;-] Benzynka odparuje natychmiastowo. Ścierając pastę z innych części może odczekać aż proc wyschnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Najpierw solidnie czystą chusteczką higieniczną, a później do skutku zmywaczem do paznokci na acetonie (ziołowy z zestawem witamin, gwoli ścisłości :lol:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 ziołowy z zestawem witamin, gwoli ścisłości HE he ten sam co ja używam :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Czyścicie sobie nim paznokcie czy pastę ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 BLANTMEN i jedno i drugie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Ja biore od matki zmywacz do paznokci i zawsze dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Ja używam czegoś takiego: Kontakt IPA - alkochol izopropylowy Całe 9zł + przesyłka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Uzylem w koncu jakiejs benzyny do farb i lakierow (tak bylo na etykicie napisane) - zadzialalo jak zloto. Na koniec przejechalem jeszcze spirytem i chipset czysciutki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 To ja jaeszcze dodam od siebie, ze WD-40 tez doskonale sie nadaje. Po bezynie do zapalniczek pozostaje czasem taki bialy nalot na laminacie a po WD wszystko sie swieci jak psu jajca! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartoleon Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Ja używam czegoś takiego: Kontakt IPA - alkochol izopropylowy Całe 9zł + przesyłka. Popieram, też tego używam i jest to bardzo dobre do usuwania pasty term - nie pozostawia żadnych śladów i bardzo szybko wysycha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Równie dobrze proca możesz wsadzić pod kran i umyć szczoteczką :) Konstrukcja przecież zamknięta. Kiedyś już nawet było o tym pisane na forum ;)Potwierdzam sprawdzone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 To ja jaeszcze dodam od siebie, ze WD-40 tez doskonale sie nadaje. Po bezynie do zapalniczek pozostaje czasem taki bialy nalot na laminacie a po WD wszystko sie swieci jak psu jajca!Hmmm... to ja nie wiem co ty za benzyny uzywales ;] A co do WD-40 to po nim trza jeszcze i tak przejechać spirytem/benzyną bo przecie WD ma składniki smarujące (tłuste) które powinny zostać usunięte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Hmmm... to ja nie wiem co ty za benzyny uzywales ;] A co do WD-40 to po nim trza jeszcze i tak przejechać spirytem/benzyną bo przecie WD ma składniki smarujące (tłuste) które powinny zostać usunięte. Ronsona - ale sam nalot nie pochodzil bezposrednio z benzyny, tylko byly to pozostalosci po srebrnej pascie. Za cholere nie moglem sama bezyna tego wyczyscic. WD da sie wytrzec do sucha z rdzenia ale przemyc benzynka na wszelki wypadek nie zawadzi. Zauwazylem, ze WD rowniez doskonale rozpuszcza wszelkiego rodzaju kleje termoprzewodzace, z ktorymi alkohol i bezyna za bardzo sobie nie radzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 A ja używam zmywacza do paznokci z acetonem :) najlepszy ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 A ja używam zmywacza do paznokci z acetonem :) najlepszy ;P Zmywacz owszem, ale najtańszy, ponieważ w droższych są jakieś niepotrzebne dodatki odżywcze i różne inne substancje mogące pogorszyć przewodowość cieplną materiału. Wg najlepszy jest czysty spirytus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) Benzyna, benzyna, benzyna! :D Jeszcze spiryt. Pamietam kiedys, jak przez nieuwage wylalem spirytus na Abita i na stol - nawet nie zdazylem wypic, bo mi cham odparowal (No co? Do butelki to dopiero bym nie zdazyl z powrotem wlac :lol:). Edytowane 23 Listopada 2006 przez jvt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 benzyna ektrakcyjna + takie "paleczki" kosmetyczne co po obu stronach wate maja + chusteczka ... i cyc malina ;pp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Ja uzywalem rozpuszczalnika nitro, dziala idealnie. Tak, nitro jest doskonałe. Jedno machnięcie chusteczką nasączoną tym specyfikiem i mamy lustro. Ale jak nie mamy takiego czegoś na składzie to faktycznie najlepszy jest acetonowy zmywacz do paznokci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Spirytus, chusteczki do nosa i waciki do uszu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...