Skocz do zawartości
koval_ski

Dziwne Złącze Prawie Jak Dvi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nabyłem kartę graficzną P6-RV100/4P-A2 z tego co widzę jest to podwójny Radeon 7000 na PCI (to zwykłe nie żaden Express). Karta posiada dwa złącza do podłączania monitorów. Na pierwszy rzut oka wygląda jak DVI - i tu mi szczęka opadła gdy chciałem podłączyć monitor przez przejściówkę DVI->VGA.

Dołączona grafika

linki do widoku karty z góry i z dołu:

widok 1

widok 2

Będę wdzięczny za podanie sposobu jak pod tę kartę podłączyć zwykły monitor, bo w tej chwili działam na zintegrowanej ATI i wszystko mi się "buduje" jak na reklamach Intel Pentium 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas się zainteresować Googlem! Choć z drugiej strony może lepiej nie, bo jeśli to jest to co myslę to kabel kosztuje ok 220 pln :lol: Ile kosztowała karta ?

PS To powinno działać: http://www.allegro.pl/item140190904__adapt...dia_quadro.html

Ale głowy nie dam :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta kosztowała sporo mniej niż tan kabelek... hehe. Byłbym jeszcze w stanie go kupić gdybym miał pewność że zadziała. Pocieszające jest to że jeżeli to ten kabelek to mam kartę nie dwu a czteromonitorową.

A co do google'a to nie mogę znaleźć nic co by było związanego z tą kartą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz coś takiego widziałem choć raczej wynika to z mojego zainteresowania, bo nie jest to nowum. W Googlu wpisałem "dvi 60 pin" i jakoś poszło. Tak, policzyłem piny z obrazka :)

Co do kabla, to pewnie jednak nie zadziała bo ma 59 pinów. Twoje wyjście ma 60... Wygląda na LFH-60

http://en.wikipedia.org/wiki/LFH60

a kabel jest dla DMS-59

Ale nie chcę mącić, bo znam się na tym od 15 minut czyli wcale :)))

Chyba jednak szukaj tego LFH-60!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz linka do prod. wyślij maila i się zapytaj.

www.appiangraphics.com , www.colorgraphic.net

The 60-pin low force

helix (LFH) custom connectors, y-cables and

adapters allow easy direct connection to either

analog or DVI digital display devices. Tu masz nazwę kabla

i link do czegoś podobnego http://www.appiangraphics.com/newsite/down...nUsersGuide.pdf

Szukania na 10 minut, leniwy jesteś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc, już wiem co to ma być za kabel (żeby było taniej to kupiłem drugą kartę w zestawie z takim kablem.. hehe)

Co do mojego lenistwa to nie jest tak że nie szukałem, bo szukałem kilka godzin tylko chyba cienki ze mnie wyszukiwacz bo sam nawet nie doszedłem do tego kto jest producentem tego wynalazku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi