koval_ski Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Witam! Nabyłem kartę graficzną P6-RV100/4P-A2 z tego co widzę jest to podwójny Radeon 7000 na PCI (to zwykłe nie żaden Express). Karta posiada dwa złącza do podłączania monitorów. Na pierwszy rzut oka wygląda jak DVI - i tu mi szczęka opadła gdy chciałem podłączyć monitor przez przejściówkę DVI->VGA. linki do widoku karty z góry i z dołu: widok 1 widok 2 Będę wdzięczny za podanie sposobu jak pod tę kartę podłączyć zwykły monitor, bo w tej chwili działam na zintegrowanej ATI i wszystko mi się "buduje" jak na reklamach Intel Pentium 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Czas się zainteresować Googlem! Choć z drugiej strony może lepiej nie, bo jeśli to jest to co myslę to kabel kosztuje ok 220 pln :lol: Ile kosztowała karta ? PS To powinno działać: http://www.allegro.pl/item140190904__adapt...dia_quadro.html Ale głowy nie dam :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval_ski Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Karta kosztowała sporo mniej niż tan kabelek... hehe. Byłbym jeszcze w stanie go kupić gdybym miał pewność że zadziała. Pocieszające jest to że jeżeli to ten kabelek to mam kartę nie dwu a czteromonitorową. A co do google'a to nie mogę znaleźć nic co by było związanego z tą kartą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Pierwszy raz coś takiego widziałem choć raczej wynika to z mojego zainteresowania, bo nie jest to nowum. W Googlu wpisałem "dvi 60 pin" i jakoś poszło. Tak, policzyłem piny z obrazka :) Co do kabla, to pewnie jednak nie zadziała bo ma 59 pinów. Twoje wyjście ma 60... Wygląda na LFH-60 http://en.wikipedia.org/wiki/LFH60 a kabel jest dla DMS-59 Ale nie chcę mącić, bo znam się na tym od 15 minut czyli wcale :))) Chyba jednak szukaj tego LFH-60! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Masz linka do prod. wyślij maila i się zapytaj. www.appiangraphics.com , www.colorgraphic.net The 60-pin low force helix (LFH) custom connectors, y-cables and adapters allow easy direct connection to either analog or DVI digital display devices. Tu masz nazwę kabla i link do czegoś podobnego http://www.appiangraphics.com/newsite/down...nUsersGuide.pdf Szukania na 10 minut, leniwy jesteś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval_ski Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Dzięki za pomoc, już wiem co to ma być za kabel (żeby było taniej to kupiłem drugą kartę w zestawie z takim kablem.. hehe) Co do mojego lenistwa to nie jest tak że nie szukałem, bo szukałem kilka godzin tylko chyba cienki ze mnie wyszukiwacz bo sam nawet nie doszedłem do tego kto jest producentem tego wynalazku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Heh, spoko, ale na zdjęciu była nazwa i nr fcc po którym zawsze można znaleźć producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...