Feris Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Witam Od niedawna jestem posiadaczem tego wyciszacza dysku. Otoz zmontowalem sobie wszystko i wsadzilem do budy w sposob jak normalnie montuje sie dyski, czy elektronika w dol. Po dokladniejszym zapoznaniu sie z instrukcja wyszlo mi iz aby zamontowac zgodnie z nia musze odwrocic scythe do gory nogami, czyli w efekcie sam dysk bedzie elektronika do gory(!!!), z doswiadczenia wiem iz tak zamontowany dysk bardziej sie grzeje(łożyska dodatkowo walcza z grawitacja) i jego zywotnosc spada nawet o 50%.I tu pytanie dla posiadaczy tego dziela Scythe, ja czegos nie wiem czy projektanci za dobrze bawili sie na wycieczce w Holandii :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=216817 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feris Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 No ale to dalej nie wyjasnia dlaczego projektanci wyciszenia/chlodzenia dyskow wymyslili sobie zeby montowac je do gory nogami.Mam go zostawic tak jakby byl normalnie czy (sic!) odwrocic.Temperatura by w tym przypadku ewidentnie wrosła.A nie po to wydalem ponad 100 zl. Moze chodzi o oddawanie ciepla przez elektronike? Z drugiej strony prady konwekcyjne na przestrzeni rzedu 0.5 cm nie beda mialy raczej znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ale w czym jest problem? Mozna to przykrecic na 2 sposoby - dysk i tak siedzi w tym mniejszym pudelku i dolega przez 2 podkladki do wiekszego. Nie ma roznicy jak sie go umiesci dla samego oddawania ciepla. No i w ogole nie ma sensu tego przykrecac bo to kompletna porazka. Juz mniejsze wibracje sa jak dysk lezy na twardej podlodze budy niz jest w scythe. Te dystanse z twardej gumy NIC nie daja. Jedyna sluszna droga to odkrecic ten szmelc (gumki) i polozyc boxa np na cdromie w zatoce 5,25 na nozkach z grubej gabki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 quietdrive'a można fajnie - w miarę możliwości - ustawić np. pionowo (kable w górę), albo na dłuższym boku (kable w tył), nie powinno to wpłynąć na pracę hdd - sami producenci już od jakiegoś czasu pozwalają używać hdd w rożnych pozycjach, zalecając jednak tradycyjnego misjonarza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 tak ? ;) to pokaz gdzie zalecają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Mam tą skrzynkę i zamontowałem ją odwrotnie, czyli elektroniką dysku w dół. Były pewne problem z montażem w obudowie, ale udało się. A quite drive polecam maniakom ciszy dla których każdy dB się liczy :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Mam tą skrzynkę i zamontowałem ją odwrotnie, czyli elektroniką dysku w dół. Były pewne problem z montażem w obudowie, ale udało się. A quite drive polecam maniakom ciszy dla których każdy dB się liczy :banana: każdy decybel? toż to kolosalna różnica jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...