Skocz do zawartości
Sheep

Którą pompkę wybrać.......

Jaka pompka bedzie lepsiejsza ;) - najpierw przeczytaj moj post.....  

1. 1. Jaka pompka bedzie lepsiejsza ;) - najpierw przeczytaj moj post.....

• Aquarium Systems MJ 1000
      11
    • Hagem POWERHEAD 802
      20

Rekomendowane odpowiedzi

PH 802 mam za 97zł + koszty przesyłki.

a czy masz tez rurki eheima 12/16 , bo kupilby to razem........

no i najlepiej jakby byly jeszcze jakies zapionki na te rurki.. tak zeby dalo sie to dobrze zabezpieczyc.......

masz te wszystkie rzeczy?

O rurki mogę się zapytać - więc jutro mogę ci odpowiedzieć - a z pompek jeszcze jakieś aqua shuty będą - ceny i modele muszę się dowiedzieć - może jakąś stronkę zrobię z zestawieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do węży - to dostałem ostatnio coś fajnego. To są jakieś dreny średnica wew. 9 mm grubość ścianek 2 mm średnica zew. 13 mm. Są niesamowicie elastyczne - troche małe ale jak na grafę chipset i tp eleganckie. Jak na razie załatwiłem sobie tylko dla siebie ale jak się uda coś więcej to dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra. Pampke juz zamowilem Hagem'a POWERHEAD 802 , takze bedzie wypas.... do tego jakies akwarium bede jutro szukac ( okolo 10 - 20 l ) oraz gosciu przysle mi nagrzewnice od poloneaza ( z czego ona jest zrobiona )........

Do pompki weze eheima 12/16 ( wejda na wyjscie od pompki??? )

Oraz 5 zapinek:

1 na wyjsci,2 na nagrzewnice , 2 na bloczek........

razem mi wyjdzie okolo 200zl za caly zestawik WC ( kupilem bloczek za 65zl ) ........ wiec mysle ze to nie duzo......

Pod bloczek pojdzie AXP 1700+ B0 JIUHB 0252 ( omowilem sie z qmplem ze bedziemy go dlugo szukali , az do skutku ) , no chyba ze trafi sie od razu JIUHB 0251,lub JIUGB 0251...... to wtedy co tydzien bedzie dla mnie szukal w hurtowni........

BTW a ostatnio mial takiego ladnego JIUHB..............

Pod procka idzie EPox 8rda+..... licze na ostre krecenie.........

Oraz zmiana zasilacza na Megabajta....... ( lepiej czyma napiecia od tych Rubikon oraz Codegen.... ), wlasnie dla tego nic nie chcialo sie krecic........ bo mam na razie do [gluteus maximus] zasilke Rubikon........

NO!!! JESTEM MEGA ZADOWOLONY Z TEGO FORUM!

GDYBY NIE WY, TO BYM NAWET PO 5 LATACH NIE WIEDZIAL O ISTNIENIU WC, LUB BYM WIEDZIAL Z CHIPA ( INNOWATEK THE BEST;) )

POZDRAWIAM WSZYSTKICH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich jako ze to moj pierwszy post.

Lubmich napisal

Co do węży - to dostałem ostatnio coś fajnego. To są jakieś dreny średnica wew. 9 mm grubość ścianek 2 mm średnica zew. 13 mm. Są niesamowicie elastyczne - troche małe ale jak na grafę chipset i tp eleganckie. Jak na razie załatwiłem sobie tylko dla siebie ale jak się uda coś więcej to dam znać.

Czy ma duze znaczenie z jakich wezy sie korzysta, niemog to buc zwykle przezroczyste wezyki jakie w ogrodniczym kupic mozna??

Wracajac do pompek hagem lepsze do zbiornika ale jak ktos zamkniete WC na 3 bloki chce zrobic to maxi jet 1000 starczy?? Jaku niej z glosnoscia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczenie jest takie, że te węże musisz ułożyć w kompie więc musi być dostatecznie elastyczny. Nie ma żadnych wymogów co do ich wytrzymałości więc tym nie musisz się przejmować. Ale lepiej od ogrodniczych spisują się akwarystyczne....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi