Skocz do zawartości
Mikelos

Dziwne Zachowanie Windowsa

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam pewnien problem

po wymianie sprzetu (nie wiem czy mialo to jakis wplyw na to) zaczely sie problemy, np: scrollem nie moglem przewijac strony lecz ja przyblizac/oddalac lub wracac do poprzedniej, nie dziala alt+f4 do zamykania systemu, menu start nie otwiera sie, caps lock caly czas wlaczony mimo ze jest wylaczony (wlaczenie na klawiaturze powoduje jego "wylaczenie") a najczesciej wystepuje problem z klawiatura i myszka. klikajac jakis klawisz znak pojawia sie dwukrotnie a mysz zachowuje sie jakbym caly czas przytrzymywal lewy przycisk - tyle problemow sie dopatrzylem, wystepuje to od wymiany hardware, przed i po formacie , pojawia sie w roznych momentach, komp moze chodzic 2 godz i nic a po restarcie problem pojawia sie po 2 min - macie moze pomysl co to sie dzieje??

win xp sp2 + wszystkie aktualizacje, avast. kerio 2.1.5 - skanowalem avastem, ad aware se personal, mks online i nic nie pomaga, hijackthis mic nie pokazuje

sprzet jak w podpisie

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę to dziwne, jedyne to co przychodzi mi na myśl to inna klawiatura i mysz (lub instalacja sterowników), żeby zobaczyć czy sytuacja się powtarza.

Trochę to dziwne, jedyne to co przychodzi mi na myśl to inna klawiatura i mysz (lub instalacja sterowników), żeby zobaczyć czy sytuacja się powtarza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm....dziwne :blink: zrób moze full formata, i sprawdz jak sie komp zachowuje z inna klawa i myszka...moze jakieś sterowniki daja D**Y :lol:

@Mikelos - nie masz kolegów ktorzy mają komputer? <_< zeby klawiature pożyczyć ?

Edytowane przez teat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterowniki klawiatury i myszki.

Na odwrocie powinna być strona producenta (klawiatury i myszki)

Format dysku, nowy system..

Dla informacji powiem Ci, że trzy dni temu robiłem swój komputer 12 godzin non stop, bo coś się gryzło, a teoretycznie powinno działać

Zobacz czy nóżki się nie powyginały we wtyku.

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

format byl juz robiony, sterow do myszki i klawiatury nie uzywam (oba urzadzenia nie maja specjalnych funkcji ktore by wymagaly sterownikow)

jedyne stery jakie instalowalem to grafa, czipset i kiera logitecha

@teat - zona ograniczyla mi kontakty z kolegami niemal do zera :joke:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym postępował tak:

Rozebrał kompa na czesci 1-wsze nie wliczając obudowy :lol: i go zlorzył, dysk bym cały sformatował najlepiej na innym kompie i zrobił partycje na tym kompie co ma smigac :D jesli to by nic nie pomogło to szukał bym przyczyn w źle dobranych czesciach/sterownikach itd :) metodą prób i błędów :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompów w życiu trochę przerobiłem i tylko w jednym miałem problemy z klawiaturą.

A babol był taki, że się druciki we wtyki powyginały.

A, z myszką chyba nie miałem kłopotów, oczywiście jak nie padła ze zmęczenia materiału

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wierownica to logiteh wingman formula force gp ale to chyba nie to - problem jest od czasu do czasu, czasem 3 dni ok a czasem kilka razy w ciagu dnia a kiera podpieta jest non stop

@Dziuby - podpinalem inna klawe (na usb) i nadal jest to samo a poza tym to malo prawdopodobne zeby mycha i klawa uszkodzily sie jednoczesnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co ma z tym wspólnego klawiatura i mysz :mur: :mur:

no wlasnie o to chodzi ze nic... :mur:

znalazlem na tweak.pl (sic!) goscia chyba z takim samym problemem:

mam taki problem wczoraj właczałem komputer i kiedy lata ten pasek ładowania zawiesił mi sie komp to zresetowałem i wszedł mi w zawansowane opcje startowe i wcisnołem uruchom system windows normalnie i sie właczył ale jest cos dziwnego z klawą w widowsie i w internecie klawiatura jest spoko ale jak wejde w jakąś gre to cos mi sie wali i jak gdyby strzałka do gury jest cały czas wcisnieta mimo ze niejest czego to może być wina jednego i drugiego wirus?? sterowniki?? coś z wina sie usuneło?? czy moze wali mi płyta główna wkoncu klawa i komp mają 6 lat prosze o pomoc dla niepełnosprawnego umysłowo idioty komputerowego przed monitorem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi