und3r Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Skoro juz zmieniamy ton na mniej powazny, to zaniepokoila mnie powaznie informacja, ze wszystkie 48 F-16 dostaniemy w roku 2012 :blink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 haha to sie amerykance ustawili ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 z tego co wiem to ostatnie przylecą w 2009. Może chodziło o pełną zdolność operacyjną? W końcu dla takiego pilta iskry czy miga 21 onanowanie tej masy elektroniki to lata nauki.Do tego obsługa to jedno a np nauczenie sie preczyjnych ataków na cele naziemne to drugie. Z tego co wiem to początkowo nasi bęa dłownie umieli "zamiatać" niebo , bardziej skomplikowane zadania bą w stanie wykonywać za pare lat. Tak więc coś koło 2012 roku jako data pełnej gotowości bojowej wsszystkich 48 sztuk i załóg jest jak dal mnie jak najbardziej raelana i ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Ale und3r napisale ze mamy samoloty otrzymac do 2012 a kiedy sie naucza na nich latac to juz inna bajka. Zeby sie nie okazalo ze jak juz dostaniemy samoloty i je oblatamy to bedziemy musieli powoli powymieniac je na sprawdzone juz F-35A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Ja słysszałem,zę ostatnie przylecą w 2009-jeszcze sie dokopie do spradzonych informacji i dam znać. Co z tym działem na oslej? My chcemy kącik militarnygdzie takie wielkie dzieci jak ja będą rozmawiać o zabawie w wojne :lol: To jak jonatham? Zakładamy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Potrzebuje admina :D Ja nie mam takich uprawnien to juz nie phpBB :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Jak ktoś by chciał poczytać: http://www.wsosp.deblin.pl/F16/strony/oferta.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Widze tylko jeden Arnie zalapal dowcip z rokiem 2012 ;] Ale spoko, jak przyleca kosmici z Nibiru swoja planeta, to akurat bedziemy mieli pilotow wyszkolonych do powtorzenia numerow z Dnia Niepodleglosci :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Jak ktoś by chciał poczytać: http://www.wsosp.deblin.pl/F16/strony/oferta.html chcialem sie tam uczyc, ale jak poszedlem do wojskowego instytutu medycyny lotniczej na badania to mnie na pierwszych ogledzinach odrzucili :( jak pelne badania sa od 8 do 12 to ja o 8:30 skonczylem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 z takim garbem, wyłupiastymi gałami, debilnym wyrazem twarzy i ziemistą cerą jak an twoim avie to sie nie dziwie :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 No jak zobaczyli takiego to od razu odrzucili :D :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 a dziwisz sie? Ps. Jak pojawił sie admin to plis o kącik militarny czy cus-postawimy przy jakiejś okazji duzę pifko B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 No jak zobaczyli takiego to od razu odrzucili :D :wink: Dziwisz się :?: Jakbyś po kilkanaście godzin dzienne trenował w wirówce też oczy by Ci wyszły na wierzch i dostałbyś garba z powodu siły odśrodkowej :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 (edytowane) chyba musze zmienic ten avatar ;) Edytowane 10 Listopada 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 z tego co wiem to ostatnie przylecą w 2009. Może chodziło o pełną zdolność operacyjną? W końcu dla takiego pilta iskry czy miga 21 onanowanie tej masy elektroniki to lata nauki.Do tego obsługa to jedno a np nauczenie sie preczyjnych ataków na cele naziemne to drugie. Z tego co wiem to początkowo nasi bęa dłownie umieli "zamiatać" niebo , bardziej skomplikowane zadania bą w stanie wykonywać za pare lat. Tak więc coś koło 2012 roku jako data pełnej gotowości bojowej wsszystkich 48 sztuk i załóg jest jak dal mnie jak najbardziej raelana i ok.Przeczytałem to info na onecie - pisali, ze pierwsza eskadra bedzie gotowa do działań operacyjnych w 2008 (16 samolotow), a wszystkie polskie eFy do 2012. Nawet nie wiem kiedy dostaniemy ostatni model, troche to źle sformulowalem, ale chodzilo mi glownie o rok 2012, kiedy to jak wiadomo bedzie koniec swiata;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 No tak my uzbieramy sobie jedną eskadrę, a tutaj już koniec świata... :) Jak na złość co nie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 a ja uwazam ze Polska powinna sobie darowac cala armie ... szkoda kasy na to po prostu ... ;] ok w kazdym razie uwazam ze tak czy inaczej NIGDY nie bedziemy potega militarna - malo tego - NIGDY pewnie nawet nie zaznaczymy naszej obecnosci militarnej w jakimkolwiek hipotetycznym konflikcie. uwazam ze pieniadze przeznaczone na F-16 mozna bylo wydac na zupelnie inny cel ... nie ma znaczenia czy F16 pokona Miga29 czy nie ... Polska potzrebuje [jesli sie uprzec] nowego mysliwca tylko i wylacznie w celach reprezentacyjnych ... [hmm - nawet to brzmi zabawnie ...] Konflikty zbrojne zostawmy lepiej mocarstwom - czytaj USA [ktore w gruncie rzeczy wywoluja je tez tylko po to przemysl zbrojeniowy mogl funkcjonowac ... zenada]. Dlaczego pod tym wzgledem nie mozemy byc druga Islandia albo Japonia ... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Japonia o dziwo ma niezla armie ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Ale uzywa jej tylko do cwiczen - nie biorą udzialu w zadnych akcjach militarnych. W sumie ciekawe podejscie;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Ciekawe dlaczego nie moga jej uzyc [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 No w misjach pokojowych uzywają. A trzymają tą armie glownie dla samoobrony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 "Misje pokojowe" jak to dumnie brzmi [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Japonia o dziwo ma niezla armie ;> Ale uzywa jej tylko do cwiczen - nie biorą udzialu w zadnych akcjach militarnych. W sumie ciekawe podejscie;] Ciekawe dlaczego nie moga jej uzyc [;Dlaczego? Ze względu na historię. W jakimś sensie podobnie jak Niemcy ..... Konsekwencje II WW ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Tylko ze Niemcy biora udzial w dzialaniach wojennych :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Japonia nie moze miec jako takiej armii bo maja tak napisane w konstytucj. wiec JSS(JDA :P ) nie moga bawic sie w wojny link http://en.wikipedia.org/wiki/Article_9_of_...tution_of_Japan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Japonia nie moze miec jako takiej armii bo maja tak napisane w konstytucj. wiec JSS(JDA :P ) nie moga bawic sie w wojny link http://en.wikipedia.org/wiki/Article_9_of_...tution_of_Japan Jako ciekawostke podam ze Japonia planuje zmienic swoja konstytucje co pozwoli im wykorzystywac potencjal swojej armii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Tylko ze Niemcy biora udzial w dzialaniach wojennych :] http://en.wikipedia.org/wiki/Germany#Armed_forces If Germany goes to war, which according to the constitution is allowed only for defensive purposes, the Chancellor becomes commander in chief of the German Bundeswehr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Przeczytalem to wszystko od poczatku do konca. Rzeczywiscie niektorym trzeba gratulowac anielskiej cierpliwosci. Ale wyczytalem jedna rzecz z ktora sie nie zgodze. Napisal ktos, ze amerykanom i tak nikt nie podskoczy bo maja najsilniejsza armie i wydaja najwiecej na zbrojenia. Otoz to juz nie do konca takie oczywiste gdyz o ile dobrze pamietam to w tym roku budzet militarny Chin po raz pierwszy przekroczyl wydatki USA. Czy bedziemy mieli 48 F16 czy 480F16 Chinczycy jesli beda chcieli to nas za 10 lat i tak czapkami zasypia. Na szczescie nie maja po co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Nie dosc, ze Chiny produkuja wszystko o iles tam procent taniej niz w kazdym zasranym zakatku swiata, to teraz dojdzie, ze Chiny beda takze wieksza potega niz USA w zbrojeniach i armii :blink:... Nie dosc, ze potega gospodarcza to jeszcze militarna... Wole juz USA jako potege gospodarcza i militarna, bo po nich mozna sie spodziewac, ze zawsze pojda tam gdzie jest ropa, a jako powod podadza terroryzm, czy tam inny [ciach!]l, byle pretekst, a Chiny - czego po nich sie spodziewac? A wracajac do f-16 - hmm, bedziemy mieli 48 czy tam iles maszyn i co? Jak wyszkolenie jednego pilota to ponad 1 mln dolarow, i co? i bedzie mieli 48 pilotow? :lol:. Caly ten plan to dla mnie katastrofa.. 48 maszyn - omg, "rzomdzimy"... Co my tym zrobimy? Zestrzelimy kogos? Watpie - obrona? Watpie ;]. Przyleca 1200 samolotami, przyjada 2500 czolgami i co? A my na nich z widlami, ajak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 st1ch: Bo najlepiej sie rozkraczyc, zacisnac szczeke i dac sie ... Pilotow chyba bedzie ponad 70. Samoloty beda latały tam i siam i bardzo dobrze.. Kiedys moze sie przydadza. To ze zyjesz w spokojnym rejonie swiata nie oznacza, ze bezkonfliktowo bedzie zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...