Skocz do zawartości
Gość BilGejtZ

Evga 131-k8-nf44

Rekomendowane odpowiedzi

Płyta standardowa poza jedną rzeczą - przy wymiarach mATX mamy dwa sloty PCI-E 8x (gdy jeden jest zajęty mamy do dyspozycji 16x). Planuję ją kupić do Winchestera 3000+, który spokojnie działa na def VCore na 2.7GHz i to moje obawy czy płytka to udźwignie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testy jakieś znalazłeś?

http://www.nforcershq.com/article6493.html

http://www.virtual-hideout.net/forums/view...13935dda05533e7

genialna sprawa- szczególnie że teraz jest sporo tanich i zaje...fajnych obudów mATX, np Casetek z allegro za 50zł :blink: - wymaga ona zasilacza mATX, ale ja swoją przerobiłęm tak, że wszedł bez problemu zwykły :-P

będzie art o tym na mobo

ale cena za taką płyte jest dużo za duża :mur:

EVGA 131-K8-NF44-AX NF4 939 Micro ATX SLI MOBO AMD 486,61

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D powinna dojść jutro, zdam relacje jak z oc. Przeglądając hardforum, oc nie zapowiada się zbyt dobrze, szczególnie przy moim procku z mnożnikiem 9 moge mieć problemy z uzyskaniem 2,7 GHz... W każdym bądź razie płyta za grosze, sli, wystarczy proc z wiekszym mnożnikiem i bedzie git. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pod wrażenie, płyta świetnie się kreci!. Czytając Hardforum spodziewałem sie miernego OC, a tu niespodzianka. Płyta bez problemu odpala 9x300 MHz, jednak czasami ma jeszcze fochy, musze poprostu pobawić sie biosem i wgrac nowszy. Teraz śmigam na 270x9 div 200 zero problemów, mająć SD 3700+ pokrecimy sobie bez problemow. Jak znajde wiecej czasu wkleje jakies screeny z wynikami z oc itd. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie posiadam aparatu, moge jedynie napisać że płyta ma bardzo ładny laminat, niebieskie i żółte sloty. 3 Sloty PCIE oraz 1 PCI. Pierwszy i trzeci slot to sloty do sli, każdy z nich to x8. Slot drugi to pełne x16. Bios jest całkiem bogaty jeśli chodzi o funkcje, HTT w biosie wersji 1 max 300 MHz, ale clockgenem można zrobić wiecej. Jeśli ktoś ma proca z mnożnikiem 10 i więcej to nie bedzie nawet to potrzebne. Jak potestuje zdam wiekszą relacje.

Edytowane przez bobson37

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi