Mumin Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 witam lapek dla kolegi. nie mam pojecia o przenosnych komputerach wiec pytam tutaj. poczytalem troche, wiem ze acery kiepskie wykonanie itd, ale jeden z ich modeli jest calkiem fajny w srodku (chyba :? ) laptop ma sluzyc do pracy, internetu, muzyki, filmow, ale i w jakas strategie pewnie kolezka by zagral. wybralem wstepnie takie modele: HP nx6310 RH322EA C-M 430 1.73/15/512II/60s/DVD+/-RW/WLAN ASUS 15'' XGA Celeron-M 440(1.86) 512GB(DDR2) 80GB DVD-SM(DL) WiFi Acer Aspire 5101NWLMi AMD Turion MK36 2.0/15,4/1x512II/60/DVD+/-RW/WLAN/Kam czy te grafiki nadaja sie powiedzmy do jakichs starszych strategii typu warcraft3? jesli macie inne propozycje to prosze pisac. cenowo 2500tys z lekkim marginesem, 512 ram musowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Tak czepiając się Twojego zapisu, to za 2500 tys, może się znajdzie jakiś laptop. Jak dobrze pójdzie to i 500 laptopów ;> Ok, wiem czepiam się ;] Co do samego tematu. Skoro rozmiar matrycy nie jest jakoś konkretnie zdefiniowany i może być to XGA, to słusznym wyborem wydaje się być ten HP, którego podałeś. Karta graficzna pozwoli na gre- nawet w większość nowszych pozycji. Jednak zależy czy to o czy mówimy nazywamy płynną grą czy jedynie odpaleniem gry ;) W każdym razie o takiego Warcrafta nie ma się co martwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Tak czepiając się Twojego zapisu, to za 2500 tys, może się znajdzie jakiś laptop. Jak dobrze pójdzie to i 500 laptopów ;> Ok, wiem czepiam się ;] ale cos zle napisalem? wydaje mi sie ze wszystko ok.. sposrod modeli do 2,5k wybralem 3 nad ktorymi sie zastanawiam. wiem ze jest duuuuzo wiecej ale np 256mb mnie nie interesuja, oparte na chipsetach SiS tez mniej, acery jakos raaczej omijam.. te 3 wydaly mi sie interesujace za ta cene, wiec zapytalem tutaj, gdzie sa ludzie madrzejsi w tej materii ode mnie, co o nich sadza. skoro HP najciekawszy to ok. dziekuje za pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Czy HP ma gwarancje 2 lata dla indywidualnego odbiorcy(nie na firme)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Dla osoby indywidualnej wszystko ma gwarancje 2 lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Dla osoby indywidualnej wszystko ma gwarancje 2 lataczyli IBM tez ma dwa lata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 powinno byc tak dla firmy 1rok dla ciebie prywatnie 2lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Dobrodziejstwa Unii Europejskiej Producent moze i daje rok ale sprzedawca musi zapewnic dwa lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 ale cos zle napisalem? wydaje mi sie ze wszystko ok.. sposrod modeli do 2,5k wybralem 3 nad ktorymi sie zastanawiam. wiem ze jest duuuuzo wiecej ale np 256mb mnie nie interesuja, oparte na chipsetach SiS tez mniej, acery jakos raaczej omijam.. te 3 wydaly mi sie interesujace za ta cene, wiec zapytalem tutaj, gdzie sa ludzie madrzejsi w tej materii ode mnie, co o nich sadza. skoro HP najciekawszy to ok. dziekuje za pomoc :wink: 2500 tys = 2 500 000, a nie 2 500zł. Ale tak jak już pisałem, to tylko takie drobne czepialstwo, bo każdy wie o co chodzi ;) Dobrodziejstwa Unii Europejskiej Producent moze i daje rok ale sprzedawca musi zapewnic dwa lata Hmm. Nigdy o takim przepisie nie słyszałem, a wydaje mi się dość interesujuący. Czyli jeśli moja Toshiba ma gwarancje producenta tylko na rok, to Sirius (tam był kupowany lapek) jest zobowiązany do nieodpłatnej naprawy przez rok po wygaśnieciu gwarancji od producenta? Za piekne, żeby mogło być możliwe, no ale spytać nie zaszkodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 ajj spieszylem sie troszke piszac to :wink: faktycznie glupi blad.. zamowilem TAKIEGO lapka. cena tutaj wprawdzie 3,3k ponad, ale znalazlem w jednym z uznanych sklepow internetowych za 2,3k B-) na pewno blad ale zobaczymy jak z tego wybrna.. nie licze specjalnie ze sie uda ale co szkodzilo sprobowac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Pewnie będzie tak samo, jak w tym przypadku. A zdradź tajemnice co to za uznany sklep internetowy robi takie promocje, lub takie babole ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 2500 tys = 2 500 000, a nie 2 500zł. Ale tak jak już pisałem, to tylko takie drobne czepialstwo, bo każdy wie o co chodzi ;) Hmm. Nigdy o takim przepisie nie słyszałem, a wydaje mi się dość interesujuący. Czyli jeśli moja Toshiba ma gwarancje producenta tylko na rok, to Sirius (tam był kupowany lapek) jest zobowiązany do nieodpłatnej naprawy przez rok po wygaśnieciu gwarancji od producenta? Za piekne, żeby mogło być możliwe, no ale spytać nie zaszkodzi ;) Jest tak od 2002 roku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 laptop ASUSa wartosci 3,3 tys zlotych juz do mnie jedzie. zostal mu nadany juz numer przewozowy. jesli wszystko okaze sie ok, to napisze co to za sklep w tak profesjonalny sposob traktuje klientow. poki co jestem mile zaskoczony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Spokojnie możesz pisać, nikt tu nie pisze w celach reklamy/ antyreklamy, a jedynie po to żeby wyrazić opinie o sklepach. W każdym razie podejście do klienta godne naśladowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 wolalbym po prostu poczekac az do mnie przyjdzie.. czy mozliwe jest ze wloza mi inny? tamten juz znikl z cennika. wiadomo ze jesli bedzie jakis kiepski to odesle.. mam niby w reku instrumenty prawne jak odpowiedzialnosc za niewywiazanie sie z umowy.. tylko czy strona z zamowieniem bedzie wystarczajacym dowodem? wydaje mi sie ze nie bardzo.. zreszta jesli przyjdzie ten ASUS to i tak kolega planuje go sprzedac bo grac jak mowi nie zamierza wiec niepotzrebny mu tak dobry.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Hmm. Nigdy o takim przepisie nie słyszałem, a wydaje mi się dość interesujuący. Czyli jeśli moja Toshiba ma gwarancje producenta tylko na rok, to Sirius (tam był kupowany lapek) jest zobowiązany do nieodpłatnej naprawy przez rok po wygaśnieciu gwarancji od producenta? Za piekne, żeby mogło być możliwe, no ale spytać nie zaszkodzi ;) Już w którymś topicu to napisałem, więc się powtórzę. ;) W przypadku jak coś nawali, to możemy reklamować towar na dwa sposoby. Ty decydujesz, czy powołujesz się na gwarancję czy na ustawę konsumencką - niezgodność towaru z umową, obowiązuje przez 2 lata od daty zakupu. Lepsze jest drugie rozwiązanie. Masz prawo na wymianę towaru lub naprawę - wybór należy do Ciebie. Dopóki jest możliwa naprawa/wymiana nie możesz żądać zwrotu pieniędzy. Sprzedawca nie musi wymieniać towaru na nowy, jeśli jest to niemożliwe lub wymaga nadmiernych kosztów. Polecam do zapoznania się z tą ustawą --> http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=321 Tak w ogóle, to ta stronka jest potężnym źródłem wiedzy w dochodzeniu swoich praw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...