Skocz do zawartości
DoctorPulse

Zestaw Do 6000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mój brat chce sobie kupić komputer do 6000zł, jako że nie jestem dość na czasie z nowymi technologiami możecie pomóc? Interesuje go komputer głównie do gier (lubi grać wysokich rozdziałkach i z wodotryskami). Myślałem o Intelu i o Core Duo, a może poczekać do nowego roku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym poczekał przynajmniej do końca stycznia. Tak jak przedmówca wspomniał pamięci stanieją i to sporo. Taka tendencja utrzymuje się od lat, że od końca stycznia do kwietnia pamięci są najtańsze. DX 10 niebawem, więc warto poczekać. Ceny na pewno spadną. IMO kupowanie PC na dzień dzisiejszy to głupota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej poczekać aż pamięci stanieją, wyjdzie Ati R600 i 4 rdzenie (za taką kasę można się pokusić)

Taaa 4 rdzenie za 6000zł... :mur: :lol2: Nowy xq6700 kosztuje około 1500zł $, więc na złotówki to prawie 5k. Quad na pewno nie będzie tańszy. I co za 1000zł kupi mobo, pamiatki, gpu, psu, hdd, i bude ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*e6600 ~ 1250zł

*p5w dh dlx ~ 850zł lub dq6 ~ 780zł

*2x 1gb PDP/Corsair ewentualnie Geil 800Mhz Cl4 ~ 1100zł

*niech będzie ten 88gts ~ 1800zł, ale ja bym się wstrzymał trochę z zakupem g80

*2x 320gb Seagate (16mb cache, NCQ) ~ 2x 370zł

*zasiłka to jakiś Seasonic/Tagan/Huntkey > 350w

Edytowane przez ShaDiQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, czy Wy z lekcji matematyki uciekaliście ? Wiecie co oznacza symbol '>' lub '<'. Postaram się nauczyć was trochę B-) Ten znaczek oznacza więcej lub mniej. W tym konkretnym przypadku

> 350w

oznacza więcej niż 350w.

Po drugie, to jeśli nie wierzycie, że HT 400w pociągnie ten config to przeczytajcie uważnie sig Niemca

Edytowane przez ShaDiQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, czy Wy z lekcji matematyki uciekaliście ? Wiecie co oznacza symbol '>' lub '<'. Postaram się nauczyć was trochę B-) Ten znaczek oznacza więcej lub mniej. W tym konkretnym przypadku oznacza więcej niż 350w.

Po drugie, to jeśli nie wierzycie, że HT 400w pociągnie ten config to przeczytajcie uważnie sig Niemca

Widać, kto nie uważał na matematyce :lol2:

100<350

Jak to nam pani tłumaczyła: Bocian otwiera dziób tam gdzie jest więcej żab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e6600 ~ 1250zł

*p5w dh dlx ~ 850zł lub dq6 ~ 780zł

*2x 1gb PDP/Corsair ewentualnie Geil 800Mhz Cl4 ~ 1100zł

*niech będzie ten 88gts ~ 1800zł, ale ja bym się wstrzymał trochę z zakupem g80

*2x 320gb Seagate (16mb cache, NCQ) ~ 2x 370zł

tylko nie bierz takiej grafy tylko jakas zastepcza np 7300 1,2ns galaxy poczekaj aj wyjdzie 8900 dx10 albo r600 i zmieni wtedy grafe ;;

ja np tez kompa chce nowego qpic ,ale czekam do lutego , wtedy poszaleje:PPPPPPPPPP

Edytowane przez rafal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GF 8800GTX 768MB DDR3 384bit TV/DVI PCI-e

nie polecam , ona jest taka zeby ludzie kupowali a oni zarabiali , co to ma byc 768mb i 384bit , jakas pomylka -_-

wszystko jak @serwal4 mowi , ale na grafe bym poczekal na TWoim miejscu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rafal. ty chyba jesteś niedoinformowany albo niedorozwinięty... karta jest na obecne czasy najwydajniejsza a "gratis" dostajemy obsluge dx10 na przyszlosc. Reszta zestawu jak kolega serwal4 podał. Ew. możesz poczekać na tego r600 czy g81 ale jedno jest pewne nie słuchaj taki ludzi jak rafal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi