kubek7 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Uwagi użytkownika nx7400 ey508es. Zalety tego laptopa są znane. Podstawową dla mnie wadą jest jednak matryca i nie chodzi mi o refleksy świetlne czy odbicia. Kątów pionowych prawie nie ma... Oglądać np. film można właściwie tylko w jednej pozycji.Szczególnie irytująca jest zmieność prezentacji koloru czarnego... Wystarczy choćby minimalna zmiana kąta patrzenia, by czerń stawała się się jakby "jaśniejsza", co bardzo przekłamuje obraz i burzy komfort odbioru. Nie mam porównania z innymi notebookami i nie wiem o ile nx7400 jest gorszy pod tym względem od innych. Ciekawi mnie jak inni użytkownicy oceniaja matrycę tego notebooka i jak poprawiają jej funkcjonalność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Uwagi użytkownika nx7400 ey508es. Zalety tego laptopa są znane. Podstawową dla mnie wadą jest jednak matryca i nie chodzi mi o refleksy świetlne czy odbicia. Kątów pionowych prawie nie ma... Oglądać np. film można właściwie tylko w jednej pozycji.Szczególnie irytująca jest zmieność prezentacji koloru czarnego... Wystarczy choćby minimalna zmiana kąta patrzenia, by czerń stawała się się jakby "jaśniejsza", co bardzo przekłamuje obraz i burzy komfort odbioru. Nie mam porównania z innymi notebookami i nie wiem o ile nx7400 jest gorszy pod tym względem od innych. Ciekawi mnie jak inni użytkownicy oceniaja matrycę tego notebooka i jak poprawiają jej funkcjonalność. Witam, zgadzam się z tobą. Ogólnie przy pracy w windowsie jest według mnie wystarczająca, jednakze jeśli chodzi o oglądanie filmu to beznadzieja. Nie moge ustawić tak matrycy, aby nie było rozjaśnienia czarnego koloru na górze matrycy i efektu odwracania kolorów, jest to dość irytujące, o oglądaniu filmu w 2-3 osoby nawet nie myśle ;P Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bundyr Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 niestety musze sie z tym zgodzic w 100%, film w 2 osoby to juz jest spory problem... ...ale coz cos za cos ... cena jest dosyc atrakcyjna, wiec hp musial na czyms zaoszczedzic, dodam ze przy pracy biurowej i windows tego sie nie zauwaza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qudlaty Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Jako posiadacz modelu HP nx7400 EY611EA także mogę wypowiedzieć się na temat jakości obrazu. Niestety tak jak przedmówcy pionowe kąty są kiepskie i bardzo uciążliwe podczas oglądania filmów :/ Ja osobiście przetestowałem matrycę pod względem oglądania filmu w dwie osoby i powiem tak: troche nastawiania matrycy i wiercenia było przy tym ale film obejżeć się dało :D Jeżeli matryca byłaby ciut lepsza to można by powiedzieć ze ten model byłby prawie że bez wad w tym przedziale cenowym :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...