Skocz do zawartości
LCC

Nortony Do Ochrony

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zakupić jakiego Nortona do ochrony kompa.

Wlazłem na stronę Symanteca i ręce mi opadły - ile tego tam jest.

Interesuje mnie ochrona kompa przed atakami czyli jakiś firewall.

No i do tego zabezpieczenie przed wyskakiwaniem popupów i reklam.

Do tego ochrona poczty przed spamem i czyszczenie kompa ze wszelkiego syfu w postaci wpisów do rejestru itd.

Do chwili obecnej mam do tego rewelacyje oprogramowanie Norton Internet Security 2005 (firewall, ochrona przed: atakami, spamem, wirusami, reklamami, popupami itd), oraz Norton System Works (czyszczenie systemu ze wszelkiego syfu: rejestr, cookies i przyspieszanie windy, usuwanie błędów dysku itd). Mogę powiedzieć, że to oprogramowanie jest bardzo dobre i jeszcze ani razu mnie nie zawiodło - a mam je od 2005.

Teraz moje pytanie, najnowszy Norton Internet Security 2007 jest tylko firewallem, nie ma wbudowanych tych funkcji jak 2005, czyli tych co wymieniłem i to mnie załamało. Co mam kupić (interesuje mnie tylko Norton) aby miał te wszystkie funkcje.

Zastanawiałem się nad Norton Protection Firewall, ale czym on się różni to Internet Security? Jest lepszy czy co?

Co mi poradzicie?

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najnowszy Norton Internet Security 2007 jest tylko firewallem, nie ma wbudowanych tych funkcji jak 2005, czyli tych co wymieniłem i to mnie załamało.

No wcale nie ma....

Key Features

* Automatically detects and blocks viruses, spyware, and worms

* Advanced phishing protection identifies and blocks fraudulent websites

* Rootkit Protection finds and removes hidden threats in the operating system

* Smart firewall blocks hackers and stops spyware transmitting unauthorized information

* Intrusion Prevention automatically shields newly discovered security vulnerabilities

* Network protection configures security settings when logged on at home, or on public networks

* Full System Scan performs a deep scan to remove existing viruses, spyware and other threats

* Norton Protection Center provides a central place to easily check overall security settings

* Includes protection updates and new product features as available throughout the renewable service period **

http://symantec.com/home_homeoffice/produc...mp;pvid=nis2007

http://symantec.com/content/en/us/home_hom...reenshot_lg.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja sie wybije troche z grupy i odradze zakup nortona... strasznie zamula kompa.. zajmuje kupe miejsca.. slaba wykrywalnosc wirusow... jesli cos jest do wszystkiego to jest do niczego.. takie jest moje zdanie o nortonie... lepiej wziac antywirusa typu nod32 (szybki, skuteczny)/kaspersky (skuteczny ale zdarza mu sie zamulac) i do tego firewalla np: Outpost Firewall .. oo tu masz jakies porownanie firewalli http://www.firewallleaktester.com/tests.php a tu antywirusow http://www.virus.gr/english/fullxml/defaul...d=59&mnu=59 .. moze nie najnowsze.. ale duzo sie nie zmienilo

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również polecam NOD'a. Czasy świetności Nortona skończyły się na wersji 2003. Jako tako wykrywała wirusy i nie zamulała. Nowe Nortony to IMO żenada... ;)

A co do firewalla - polecam Kerio. A Nortona sobie naprawdę odpuść... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po kiego ci Norton? Przecież lata świetności ma już za sobą. Nie masz na co tracić kasy? Już o niebo lepszym wyborem byłby NOD32, szybki, lekki i skuteczny. Ewentualnie zostaje Kaspersky. A może coś darmowego? Np. Avast, szybki, nie muli kompa, choć z jego skutecznością może być różnie ;).

Ja sam używam Firefoxa, NOD'a32, Sbybota, Ad-aware i Kerio Personal Firewall i jestem zadowolony :D.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasy świetności Nortona skończyły się na wersji 2003. Jako tako wykrywała wirusy i nie zamulała. Nowe Nortony to IMO żenada... ;)

chyba chciales powiedziec ze ostatnia dobra wersja nortona byl 2001 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi