Skocz do zawartości
wilk100

Athlon 1700+ Vs Celeron Tualatin 1000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem podobno. Pewny nie jestem. Rzuciłem tylko link do artykułu bo sam jestem zresztą ciekaw waszej opinii o tym modzie. W zasadzie trzeba by zadać pytaniew topicu o R9500, żeby zdecydowali czy to prawda.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na asusie a7n8x-X mozesz i 245MHz T1 uzyskac wiec nie widze potrzeby dokladania do abita...chyba ze dual ;)

dual odpada bo mam jedną kosc i to bedzie kres rozszerzen (plyta i grafa).

za ~2 latka zostawiam bude bo to chieftec big tower serii matrix chyba i monitor a reszta bedzie nowa.

co do dyskusji na temat radeonkow.

znaczy się muszę znalezc: 9500 - 128MB 256bit 4pp

bo koncowka "pro"oznaczala tylko wyzsze taktowanie. zgadza się???

thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem podobno. Pewny nie jestem. Rzuciłem tylko link do artykułu bo sam jestem zresztą ciekaw waszej opinii o tym modzie. W zasadzie trzeba by zadać pytaniew topicu o R9500, żeby zdecydowali czy to prawda.

Kolega Qroń ma 100% rację. 9500pro ma układ pamięci --- zamiast L i stąd tylko ta fizyczna 128bit szyna. To w 9500 non pro była możliwośc odblokowania szyny. I to tlyko w wersje z L. Później pojawiły się już 9500 na pcb od 9500pro i z te można było tlyko rpzerobić na 9500pro poprzez potoki. Podobnie jak wersję 64MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko wolał bym coś na Nf2. Większe mam zaufanie do chipsetów od Nv.

Żadnych pretensji nie mam.

Tak BTW, zadałem pytanie na naszym forum w topicu o 9500 i na forum tego portalu na którym jest ten mod. Zobaczymy czy to coś da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dual odpada bo mam jedną kosc i to bedzie kres rozszerzen (plyta i grafa).

za ~2 latka zostawiam bude bo to chieftec big tower serii matrix chyba i monitor a reszta bedzie nowa.

co do dyskusji na temat radeonkow.

znaczy się muszę znalezc: 9500 - 128MB 256bit 4pp

bo koncowka "pro"oznaczala tylko wyzsze taktowanie. zgadza się???

thx

Nie!!! 9500PRO ma więcej potoków renderujących niż zwykła 9500 ale za to inny typ pamięci. Taktowania mają takie same.

Jak nie chcesz duala to może coś z KT?? Bo w sumie te KT400 czy KT600 to udane konstrukcje a jak nie chcesz duala to Ci taniej wyjdzie. Ale może bardziej doświadczeni użytkownicy widzą jeszcze więcej punktów za nforcem2...

@ YogiCK ja nie mam żadnych pretensji chciałem tylko wyprowadzić Nikitę z błędu bo nie da się po prostu zrobić tego co mówicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...