Skocz do zawartości
Nightwalker

Nview Klon I Zniekształcone Filmy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam kartę graficzną GeForce FX 5600, sterowniki najnowsze (na starszych problem również występuje), gdy chcę oglądnąć film na TV, w nView zmieniam tryb wyświetlania na Klon i jako urządzenie podstawowe wybieram TV (zawsze tak robiłem), odtwarzany film ma zniekształcenia (widać kratki i dziwne "dziury" w bardziej widocznych przedmiotach, np. twarze aktorów), problem występuje tylko na pełnym ekranie, (i na telewizorze i na monitorze). Dziwi mnie również to że obraz wyświetlany jest na obu urządzeniach, a nie tak jak kiedyś tylko na urządzeniu podstawowym, kolejną rzeczą, która mnie intryguje jest to że przy zmianie na Klon, poniżej pojawiają się monitor i telewizor (czyli standardowo), na telewizorze jest 1a a na monitorze 1b, zamiast kolejno: 1 i 2.

Myślałem że to wina rozdzielczości (używam 800x515, ponieważ posiadam telewizor 16:9) ale przy 800x600 czy 1024x768 problem nie znika.

Z Góry dziękuje za pomoc,

Pozdrawiam.

Edytowane przez Nightwalker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie coś z dźwiękiem nie tak było, może dlatego że 'szedł' przez głośniki z telewizora, a nie bezpośrednio przez głośniki od kompa.

Mogłbyś tu wkleić screena jak w nView ustawiasz opcje klonowania obrazu? Czy te opcje się uaktywniają dopiero po podłączeniu dwóch odbiorników obrazu? - bo jakoś nie moge znaleźć nic o klonowaniu, jedynie to jest opcja 'Wyłącz automatyczne przesuwanie obrazu na ekranie klonowanym' [nieaktywna w dodatku].

Edytowane przez andixad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi