Nightwalker Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 (edytowane) Witam, Posiadam kartę graficzną GeForce FX 5600, sterowniki najnowsze (na starszych problem również występuje), gdy chcę oglądnąć film na TV, w nView zmieniam tryb wyświetlania na Klon i jako urządzenie podstawowe wybieram TV (zawsze tak robiłem), odtwarzany film ma zniekształcenia (widać kratki i dziwne "dziury" w bardziej widocznych przedmiotach, np. twarze aktorów), problem występuje tylko na pełnym ekranie, (i na telewizorze i na monitorze). Dziwi mnie również to że obraz wyświetlany jest na obu urządzeniach, a nie tak jak kiedyś tylko na urządzeniu podstawowym, kolejną rzeczą, która mnie intryguje jest to że przy zmianie na Klon, poniżej pojawiają się monitor i telewizor (czyli standardowo), na telewizorze jest 1a a na monitorze 1b, zamiast kolejno: 1 i 2. Myślałem że to wina rozdzielczości (używam 800x515, ponieważ posiadam telewizor 16:9) ale przy 800x600 czy 1024x768 problem nie znika. Z Góry dziękuje za pomoc, Pozdrawiam. Edytowane 10 Listopada 2006 przez Nightwalker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 (edytowane) U mnie coś z dźwiękiem nie tak było, może dlatego że 'szedł' przez głośniki z telewizora, a nie bezpośrednio przez głośniki od kompa. Mogłbyś tu wkleić screena jak w nView ustawiasz opcje klonowania obrazu? Czy te opcje się uaktywniają dopiero po podłączeniu dwóch odbiorników obrazu? - bo jakoś nie moge znaleźć nic o klonowaniu, jedynie to jest opcja 'Wyłącz automatyczne przesuwanie obrazu na ekranie klonowanym' [nieaktywna w dodatku]. Edytowane 10 Listopada 2006 przez andixad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...