konio68 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 No jestem w szoku poniżej testy DX10 ze wszystkim max możliwym , wielkościami textur itd / 4xAA i 16xCSAA AAx4 - obok ustawienie opcji. AAx16CSAA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carl Orff Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 ja tez jestem w szoku. ta gra jest swietna. nuclear blast wymiata :D miewam przeladowania ramu grafy, ale jakis efektow ubocznych nie widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Wymiatają to 2 nuki puszczone jednocześnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 No jestem w szoku poniżej testy DX10 ze wszystkim max możliwym , wielkościami textur itd / 4xAA i 16xCSAAA ustawiłeś na dole w opcjach DX10 i clouds coś tam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N1CO Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Ma może ktoś jakiegoś wolnego klucza? EDIT: Dobra już mam, zarejestrowałem sie na głównej stronie wic i mi wysłali na maila jakby kto pytał :P Edytowane 12 Lipca 2007 przez N1CO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) A ustawiłeś na dole w opcjach DX10 i clouds coś tam?oczywiście , wszystko zaznaczone z wyjątkiem v sync i co najważniejsze nie ma przycinek jest płynność podczas grania , która styka spokojnie do RTS.jestem dobrej myśli skoro na 16CSAA tak chodzi a textury po zbliżeniu wygladają ślicznie .... może ten GTX na rok styknie. Edytowane 12 Lipca 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Właśnie zasysam Bete ale nie wiem czy jest sens grania na lapie z podpisu ?? bo nie chce by poszło na marne 7h ściągania. Da się jakoś znośnie to odpalić ?? Edytowane 12 Lipca 2007 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) oczywiście , wszystko zaznaczone z wyjątkiem v sync i co najważniejsze nie ma przycinek jest płynność podczas grania , która styka spokojnie do RTS.jestem dobrej myśli skoro na 16CSAA tak chodzi a textury po zbliżeniu wygladają ślicznie .... może ten GTX na rok styknie.Jesteś pewny, że zapisałeś te ustawienia i wyłączyłeś grę i ponownie ją odpaliłeś i dopiero wtedy zrobiłeś test? Pytam bo coś za duży masz ten FPS ja mam troszkę wolniejsza kartę ale bez przesady żeby była taka różnica. Niech ktoś kto ma 8800GTX i GTS zrobi testy na takich ustawieniach w Viście na DX10 i da wyniki. Edytowane 12 Lipca 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Jesteś pewny, że zapisałeś te ustawienia i wyłączyłeś grę i ponownie ją odpaliłeś i dopiero wtedy zrobiłeś test? Pytam bo coś za duży masz ten FPS ja mam troszkę wolniejsza kratę ale bez przesady aby byłą taka róż.. Niech ktoś kto ma 8800GTX i GTS zrobi testy na takich ustawieniach w Viście na DX10 i da wyniki. Na 100% mam tak ustawioną grę, robie raz jeszcze. dla pewnośći.może w DX10 wychodzi ta róznica 25% UP i szybszej szyny pam.... nie mam pojęcia stery najnowsze bety. i dalej tak samo 3x sprawdzałem i jest tak: średnio 27-29 min 18-20 max 50-53 w zależności od odpalenia. Wszystko co tylko się da zaznaczone [ bez v sync ] text wody max na 1024 i cała reszta na maksymalnych ustawieniach i inaczej nie chce wyjsc. ...może masz V sync na sztywno w sterach ustawione. W sterach mam też ustawione max jakość . ile masz pam na karcie 320 czy 640 ?Daj maila na PW to Ci scriny wysle i porównasz jakość z 16CSAA. Edytowane 12 Lipca 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Dziwna sprawa, ja przeinstaluje Vistę dam nowe 162.18 i wtedy sprawdzę. Wyniki dam tutaj w tym poście. Jak będze tak samo to będzie o czym rozmawiać :) Mam 320. Dobra idę przeinstalować. Edytowane 12 Lipca 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Dziwna sprawa, ja przeinstaluje Vistę dam nowe 162.18 i wtedy sprawdzę. Wyniki dam tutaj w tym poście. Jak będze tak samo to będzie o czym rozmawiać :) Mam 320. ja mam stery 163. a tak jest pod vistą wszystko na max dla DX9. Edytowane 12 Lipca 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 163 są poprawione własnie pod tą gre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szozi Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Jakby ktoś miał ochotę to założyłem "klan". Serdecznie zapraszam razem będzie nam raźniej:-) tag: PPC - pełna nazwa PurePc. Edytowane 12 Lipca 2007 przez Szozi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Fajnie by było jak byś podał nazwę ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) No i zrobiłem formata, nowa Vista, nowe stery 163.11 i to samo :) Oto ostateczne wyniki: 8800GTX vs. 8800GTS 320 1280x1024, wszystko na maxa (Aniso x16, AA x16CSAA) tu powinien załadować się obrazek No to fajnie, jeśli ktoś to potwierdzi i u niego też tak będzie to GTX jest 4x wydajniejszy w DX10 od GTS 320... tak czy siak jutro sprzedaję kartę :) Edytowane 13 Lipca 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Hmmm u mnie 8800gts 640 DX10 10280x1024 all max Aniso x16, AA x16CSAA max /47/ min/19/ sr/25/ tak btw to stery dedykowane do tej gry nie daja zadnego przyrostu fps wzgledem tych dedykowanych do lostplanet :) pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) No to fajnie, jeśli ktoś to potwierdzi i u niego też tak będzie to GTX jest 4x wydajniejszy w DX10 od GTS 320... tak czy siak jutro sprzedaję kartę :)wg mnie jest wszystko ok, GTX to 384bit szyny i 128 procesorów strumieniowych względem 320bit i 96 'strumieni'... + jego karta posiada ponad dwa razy więcej pamięci VRAM ( 768MB vs 320MB ) PC konio68 ma szybszy procesor ... nie wiem tylko jak macie ustawione FSB .... więc wyższy FPS na kompie konio68 nie jest wynikiem jakiegoś cudu ;) jakby mało tego ... jego GTX jest podkręcony - i w tym momencie nie mam pytań :] PC bestia Edytowane 12 Lipca 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) Dodam tylko tyle , ze lekko wala w preta z kluczami , czemu ruscy sa a nas nie ma , chyba do wafla jestesmy w Unii :-| :mur: :mur: :mur: :wacko: :blink: :wisielec: Edytowane 13 Lipca 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Myślę ze to nie kwestia GTS/GTX chyba chodzi przede wszystkim o pamięc na grafie vide post Storm'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Tak na 100% chodzi o VRAM bo u mnie w czasie bencha wyskakuje info, VRAM overload czasami do 40MB. Gdy przejdę na DX9 tego nie ma i tak ma być bo DX10 ma między innymi większe i dokładniejsze tekstury. Co do testów jakie robią na serwisach, że 320 i 640 idą razem łeb w łeb z FPSami to zgadza się ale przy DX9 bo w DX10 jak widać 320 zostaje w tyle. Tyle było na ten temat kłutni i teraz prawda wyszła na jaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Tak na 100% chodzi o VRAM bo u mnie w czasie bencha wyskakuje info, VRAM overload czasami do 40MB. Gdy przejdę na DX9 tego nie ma i tak ma być bo DX10 ma między innymi większe i dokładniejsze tekstury. Co do testów jakie robią na serwisach, że 320 i 640 idą razem łeb w łeb z FPSami to zgadza się ale przy DX9 bo w DX10 jak widać 320 zostaje w tyle. Tyle było na ten temat kłutni i teraz prawda wyszła na jaw. A tyle pisałem o pamięci że pod DX10 320 będzie mało .... no.....ale...duzo osób twierdzilo że do 1280 styka 320 .... i mamy pierwszą grę z tak duzą różnicą w grafice pod DX10 wzgledem DX9 że szydło wyszło z worka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Co do testów jakie robią na serwisach, że 320 i 640 idą razem łeb w łeb z FPSami to zgadza się ale przy DX9 bo w DX10 jak widać 320 zostaje w tyle. Tyle było na ten temat kłutni i teraz prawda wyszła na jaw.w dx9 tez gts320MB momentami kuleje, ja do tego dorzucam tez slynne "spadki fps" wlasnie z powodu malej/dziwnej ilosci pamieci. od samego poczatku twierdzilem, ze 320MB to na dzisiaj za malo, tym bardziej dla g80, i niewazne w jakiej rozdz. ale ludzie dopoki sami sie nie sparza, to po prostu do nich nie dociera :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 u mnie dobra schizm stery 163.11beta daje wszystko max 1280x1024 AAx4 + AFx16 srednio jest 23-25 fps daje to samo tylko AAx2 srednio jest 19-21 fps X_x daje to samo + x16CSAA i jest 24 fps :mur: http://www.keepmyfile.com/image/eaf9301730555 http://www.keepmyfile.com/image/8055d31730556 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 a ja swoich nie sprawdzałem bo mi fraps nie chwycił (nie mam nowej wersji jeszcze), a benchmarka ingame nie robiłem. Ale co do samej rozgrywki - w porównaniu do closed bety to jest niebo a ziemia, o wiele lepsza optymalizacja gry, chodzi znośniej na wyższych detalach, rzadziej mi się pojawia vram overlord ;d no i gra się nieźle ;) wczoraj grając jedną mapkę non stop air doszedłem do 80 punktów na nuke'a - jak się okazało nie tylko ja ;) 2 nuke'i naraz i wtedy gra naprawdę przycięła ;) wygrana jednak była już po naszej stronie ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) u mnie dobra schizm stery 163.11beta daje wszystko max 1280x1024 AAx4 + AFx16 srednio jest 23-25 fps daje to samo tylko AAx2 srednio jest 19-21 fps X_x daje to samo + x16CSAA i jest 24 fps :mur: http://www.keepmyfile.com/image/eaf9301730555 http://www.keepmyfile.com/image/8055d31730556 a róznice widzisz w obrazie ? , ustaw jeszcze 16 w sterach na sztywno. Widzę że na GTX min fps jest o 25% wyższy mimo że masz mocniej wykręconego proca odemnie i max o 10-15% i średni o 15 też niższy. Edytowane 13 Lipca 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 róznice widac w obrazie miedzy aax4 a x16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 róznice widac w obrazie miedzy aax4 a x16No to w DX10 AA działa zdecydowanie lepiej niz pod 9.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Wlasnie, zostawcie na chwile benchmarki i napiszcie cos o gameplayu ;) Rav85 - ja bym sie pisal na kluczyk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Npiasz co chcesz wiedzieć. Grałem w closed teraz nękam open betę więc trochę mam ogrania :) Ja już czekam na oryginał. Nie ma szans bym nie kupił tej gry... no chyba że bankructwo na koncie przez wakacje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Między dx9 i dx10 praktycznie nie ma różnicy , może troszke lepsze wybuchy i jest troche ciemniej. Tryb dx9 rwie zarówno na xp i viscie , na dx10 nie ma rwania i jest więcej fps. Ale za to na xp gra na dx9 chula szybciej o ok 30%. Rwanie występuje tylko na benchmarku , podczas normalnej nie ma tego zjawiska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...