andixad Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) Witam :) Zastanawiam się jak ustawić dowolny katalog żeby można go ustawić tak by nie wyświetlał zawartości [tak jak na screenie]. Czy to trzeba coś ustawiać w 'Udostępnianie plików' czy gdzieś indziej? Edytowane 11 Listopada 2006 przez andixad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Pliki muszą mieć po prostu nadany atrybut "Systemowe". Dało się to ustawić za pomocą DOSowego polecenia attrib +s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Foldery tak samo? Czyli mam np folder E:\Instalki i chcę żeby był systemowy to w cmd wpisuje E:\Instalki attrib +s i tyle? Coś mi nie wychodzi. A dało by się we 'Właściwości pliku/folderu' ustawiać atrybut 'systemowy' na dowolnym koncie użytkownika? [ew. na koncie administratora] Edytowane 13 Listopada 2006 przez andixad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) w odwrotnej kolejności: attrib +s E:\InstalkiZmiana atrybutu na systemowy nie jest możliwa z poziomu tego okna Właściwości. Edytowane 13 Listopada 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Długo masz zamiar jeszcze pisac te bzdury o uzyciu attrib'a? Kilka folderów systemowych ma mozliwosc ukrywania zawartosci. Funkcja ta ogranicza sie tylko dla tych wybranych folderów i w zaden sposób nie zalezy od atrybutów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Kilka folderów systemowych ma mozliwosc ukrywania zawartosci. Funkcja ta ogranicza sie tylko dla tych wybranych folderów i w zaden sposób nie zalezy od atrybutów.Przez attrib nie da się osiągnąć tego co ja chce. Ale no osiągnięcie tego celu napewno nie jest niemożliwe. Jakiś inny sposób...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...