Wronek Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Witam Szykuję zamówienie do ThermoChill. Dla niewtajemniczonych: produkują bardzo wydajne chłodnice o których dyskutowano np tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...;p=2282713& Ceny: na razie ciężko powiedzieć, zależne są od ilości zainteresowanych. Jeżeli będzie sporo chętnych może nawet wprowadzimy do oferty jako dostępne na zamówienie (z np czterotygodniowym cyklem dostaw). Wydaje mi się że przy większym zamówieniu, po doliczeniu transportu nie powinny być wyższe od brytyjskich o więcej niż 10%. Adres sklepu: http://www.thermochill.com/acatalog/index.html Proszę o wstępne zamówienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) Lepszym pomyslem byloby zamowienie na Tygon 8/11 Edytowane 11 Listopada 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronek Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Lepszym pomyslem byloby zamowienie na Tygon 8/11 Ten wąż mogę Ci bez problemu sprowadzić... pytanie tylko po co :) W ciągłej sprzedaży jest Innovatek który jest tej samej klasy i przy okazji jest tańszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 tygon >> innovatek przynajmniej moim zdaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronek Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 tygon >> innovatek przynajmniej moim zdaniem. Macałem oba i moim zdaniem są to praktycznie takie same węże. Mooże po czasie zmieniają się właściwości Tygona na plus... Innovatek w moim układzie przez kilkanaście miesięcy nie zmienił parametrów, ale to nie znaczy że z Tygonem byłoby tak samo. Może potrzebuje czasu na dotarcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Sprowadź mi tygon 9,5/12,7 to będziesz miał klienta. I naucz się odpowiadać na SMS-y. BTW a koszyk z zakupami zwróciłes :lol: ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Macałem oba i moim zdaniem są to praktycznie takie same węże.Inna rzecz ze przy 8/10 roznice sa mniejsze, ale im grubsze tym tygon bardziej dominuje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 to jak z tym zamowieniem? bo ja sobie upatrzylem co prawda nie chlodniczke, ale i tak jest fajne :D a mianowicie ichniejsze grille... lyknalbym dwa pojedyncze. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Przesylke wysylaja ichniejszym siakims kurierem i jest to drogie (ok 30 funtow za jedna chlodnice). Na emaile czy wysla Royal Mail mi nie odpowiedzieli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronek Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 [tygonowy offtop] Tygony ktore moge sprowadzic (ceny za metr): 6,4 / 9,5 - 25 zł 8 / 11,2 - 22 zł 9,5 / 14,3 - 44 zł 11,1 / 14,3 - 32 zł 11,1 / 15,9 - 46 zł 12,7 / 19,1 - 53 zł termin następnej dostawy: przełom XI/XII (grr jestem świeżo po dostawie) jak ktoś zainteresowany: pisać PM :) [/tygonowy offtop] Thermochill w sklepie firmowym kasuje 12 funtow za wysylke malej paczki Air Mail. Na maile mi odpowiadaja, info na ich stronie dot. wysylki do PL obowiazuje i jest aktualne :) Aha, do cen z UK trzeba doliczac jakies 2% z racji roznic w VAT. TiLt: grilla moge dodac do paczki, nie bedzie problemu BENITO: co do koszyka, korci mnie zeby zrobic z niego jakiegos moda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 to ja poprosze na 100% dwa pojedyncze grille. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 To czekam na Tygon 8/11,2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronek Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Ok, jak będzie bliżej dostaw to popotwierdzam zamówienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Ok, jak będzie bliżej dostaw to popotwierdzam zamówienia. Witam To jaki by był koszt całkowity jak bym sobie zamówił PA120.3 ??? Końcowa cena dla mnie? Z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronek Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Witam To jaki by był koszt całkowity jak bym sobie zamówił PA120.3 ??? Końcowa cena dla mnie? Z góry dzięki za odpowiedz. Środa-czwartek dostane wycene kosztow przesylki mojego spedytora, wtedy skalkuluje cenki. Wysylka poczta moze isc zbyt dlugo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronek Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Mam już ceny transportu. Wysyłka małej paczki (kilka chłodnic) będzie kosztowała 250zł brutto. W pocztę nie ma cię co bawić, chyba że ktoś lubi czekać miesiącami na przesyłki :) Swego czasu czekałem trzy tygodnie na paczkę air mailem z Hiszpanii. Koszt transportu do Polski podzielę proporcjonalnie do zakupu, czyli jeżeli ktoś coś kupi za 20% wartości zamówienia to go obciążę 20% kosztów transportu (tutaj: 50 zł). Na chwilę obecną mam jednego pewnego klienta na PA120.3 (spoza forum). Udało mi się także wynegocjować dobre cenki, chłodniczki mogę sprzedać poniżej cen na stronie Thermochill. Konkretnie: chłodnice PA120.1 - 245 zl PA120.2 - 272 zl PA120.3 - 310 zl grille FG120.1 - 45 zl FG120.2 - 73 zl Ceny dotyczą zamówienia przy zakupie GBP po 5,65 PLN. Jak się znacząco kurs zmieni zmienię także cenki. Wszystkie ceny zawierają 22% VAT (na stronie Thermochill wszystkie cenki są bez podatków). Do cen trzeba doliczyć koszt transportu w Polsce: poczta - 9 zł kurier - 12 zł Czas realizacji: początek grudnia. Czas ściągania: ok 3-4 dni Forma płatności: przedpłata Jak ktoś ma pytania - śmiało pisać. Edytowane 27 Listopada 2006 przez Wronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Ceny lekko kosmiczne ... ja tam już wole nasze dobre Coolteki. Płacić za chłodniczke na 1x120mm 310zł to lekka przesada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Lekka? Toż za tą kasę można kupić jak się dobrze trafi dwie 3x120, co IMO byłoby deczko wydajniejszym rozwiązaniem :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 hmm a PA160 w jakiej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Ceny lekko kosmiczne ... ja tam już wole nasze dobre Coolteki. Płacić za chłodniczke na 1x120mm 310zł to lekka przesada ;) Popieram - różnica w temperaturach to 3 stopnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 A cena grilla FG120.3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronek Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Sorry za zamieszanie, pomyłilem się w kalkulacji. Cenki kształtują się tak: chłodnice PA120.1 - 245 zl PA120.2 - 272 zl PA120.3 - 310 zl grille FG120.1 - 45 zl FG120.2 - 73 zl PA160 - 303 zl FG120.3 - wycofany z oferty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 I tak drożyzna. Szkoda kasy. Za najtańszą chłodnicę na 1 wentyl można mieć coolteca na 3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronek Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Najbardziej opłacalna jest potrójna i to właśnie ona zmiana konkurencje w testach. Wydajniejsza i stawiająca najmniejsze opory: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=77260 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 nie ma sensu placic 50% wiecej (za 200 mozna miec nexosa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronek Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Na chwilę obecną mam w sumie zamówione tylko: 2 x PA120.3 (spoza forum) [2 * 310] 2 x FG120.1 - [2 * 45] TiLT: za grille wyjdzie 121 zl. Jeżeli podczepi się ktoś jeszcze na chłodnicę PA120.3, będzie ona go kosztowała 385 zl. Przedłużam czas zamawiania do czwartku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Sory ale wynikly pewne nieprzewidziane okolicznosci i jestem zmuszony zrezygnowac z zamowienia...tzw. sila wyzsza, a dokladnie sila rozpedu zadzialala na moj samochod, niestety byla to wieksza sila niz sila moich hamulcow i zaparkowalem w bagazniku Volvo XC-90 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) dobra juz nic nie mowie [; kto wymysla takie oznaczenia.......... ;) Edytowane 11 Grudnia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 kshonku to są grille...;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...