Skocz do zawartości
DiJo

Vmplayer - Problem Z Libstdc++

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Po aktualizacji ubuntu do wersji 6.10 przestał mi działać vmplayer (program do emulacji pc z vmware). Jak uruchamiam go z konsoli to wyświetla takie komunikaty:

/usr/lib/vmware/bin/vmplayer: /usr/lib/vmware/lib/libpng12.so.0/libpng12.so.0: no version information available (required by /usr/lib/libcairo.so.2)(vmplayer:22936): Gtk-WARNING **: /usr/lib/vmware/lib/libgcc_s.so.1/libgcc_s.so.1: version `GCC_4.2.0' not found (required by /usr/lib/libstdc++.so.6)(vmplayer:22936): Gtk-WARNING **: /usr/lib/vmware/lib/libgcc_s.so.1/libgcc_s.so.1: version `GCC_4.2.0' not found (required by /usr/lib/libstdc++.so.6)

Przed aktualizacją wszystko działało poprawnie. W google znalazłem że trzeba doinstalować przez apt program, który się nazywa gcc-tools albo jakoś podobnie, ale to nie pomogło :( da sie coś jeszcze zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

/usr/lib/vmware/bin/vmplayer: /usr/lib/vmware/lib/libpng12.so.0/libpng12.so.0: no version information available (required by /usr/lib/libcairo.so.2)
Tym bym się nie przejmował, u mnie też to występuje przy działającym vmware server.

vmplayer:22936): Gtk-WARNING **: /usr/lib/vmware/lib/libgcc_s.so.1/libgcc_s.so.1: version `GCC_4.2.0' not found (required by /usr/lib/libstdc++.so.6)(vmplayer:22936): Gtk-WARNING **: /usr/lib/vmware/lib/libgcc_s.so.1/libgcc_s.so.1: version `GCC_4.2.0' not found (required by /usr/lib/libstdc++.so.6)
http://www.vmware.com/community/thread.jsp...09&tstart=0

http://www.vmware.com/community/thread.jsp...56&tstart=0

Edytowane przez Qrak69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie pomogło :| przeinstalowałem libpng, libcairo i nic :(

pórbowałem uruchomić też tak:

$ VMWARE_USE_SHIPPED_GTK=yes LD_PRELOAD=/usr/lib/libglib-2.0.so.0 vmplayer(vmplayer:18652): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "qtengine",
ale też nic sie nie włącza.

update:

już działa :] dzieki za pomoc

Edytowane przez DiJo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi