Skocz do zawartości
Raptor

Pamięci SEITEC DDR333 - wyniki podkręcania

Rekomendowane odpowiedzi

mam te pamieci co w podpisie. A na 180 wywala mi 3dmarka przy timingach 7 -3-3-2.5 nie chcialem juz bardziej zawyzac :-). W koncu przy 175 MHz uzyskalem 20 wiecej punktow w 3d marku :-) wiec darowalem sobie. A przy 185Mhz to w ogole jest jazda :) nie ma nic. Teraz chyba nie jest zle. I tak mam gowniana grafike wiec roznicy zadnej :-). A za pamieci dalem 200 zł to tez chyba nie takie strasznie pieniadze :-).

ps. chyba ze ktos ma pomysl na jakies bardziej optymalne ustawienia :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja również jestem szczęśliwym posiadaczem takowych pamiątek narazie nie kręciłem ale w standardzie na MSI KT4Ultra-SR chodzą mi na Max. ustawieniach, a kupowałem je w Action jako "no name" :) :) :)

Dosłownie tydzień później kupowałem kości dla kumpla też DDR333 i również "no name" niestety trafił mu się straszny syf kości nie chciały iść nawet na CL2.5 i musiałem dać na CL3 bo sypał się system, za to moje spoko na CL2 i inne ustawienia też na MAXA :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekstra. Te Seiteci to najgorsze buble na jakich składałem komputer. Jednym słowem macie olbrzymiego farta, że te pamięci tak wam śmigają.

PC333 Seitec'a są gorsze od dobrych pamięci PC266. Lepiej dorzucić 20 zł do Samsunga i mieć spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maniac"]Ekstra. Te Seiteci to najgorsze buble na jakich składałem komputer. Jednym słowem macie olbrzymiego farta, że te pamięci tak wam śmigają.

PC333 Seitec'a są gorsze od dobrych pamięci PC266. Lepiej dorzucić 20 zł do Samsunga i mieć spokój.

Stary lepiej nie opowiadaj bzdur, bo jak połowa użytkowników mówi Ci że ma GIT pamiątki to lepiej wyluzuj :) może akurat TY trafiłeś na jakieś buble, w tym świecie to chyba normalne: Asus, Asusowi też nie równy i jak ktoś raz trafił walniętą od początku płyte też może mówić że to syf, a dla innych to najlepsza firma na rynku i tak chyba jest w większości przypadków :):):)

Swoją drogą gdzieś czytałem artykuł w którym strasznie jechali po Samsungach :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekstra. Te Seiteci to najgorsze buble na jakich składałem komputer. Jednym słowem macie olbrzymiego farta, że te pamięci tak wam śmigają. 

PC333 Seitec'a są gorsze od dobrych pamięci PC266. Lepiej dorzucić 20 zł do Samsunga i mieć spokój

Nie wiem do jakich pamięci mogłbym dorzucić 20 zł aby mieć Samsungi :).

Jeśli chodzi ci o ddr333 to są one w cenie ok. 200 zł ,natomiast SAMSUNGI ddr333 są po 365 !! zł :x.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np do tych  :D

No i co w nich takiego dobrego???

Przecież to 4 generacja samsungów i jedyne co można po nich oczekiwaćto góra 180-185 przy max. timingach

przy dobrych wiatrach @175 @2/2/2/6/2/1CMD i 2.8V chodza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje chodza na fsb192 (2.6V)na maxymalnych mozliwych timingach jakie daje moj Soltek.Sprawdzalem u kumpla na 8rda i na max timingach dochodza do 215MHz (2.7V),pozniej juz niewyrabia plyta/proc/pamiec (niepotrzebne skreslic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maksymalnych timingach? co masz na mysli ? Maksymalnie najnizsze :-) czy maksymalnie najwysze?  :-)

jeszcze mniejsze niz u mnie ;-)

Napisze inaczej.Pamieci chodza na najszybszych timingach. 385MHz 2-2-2-1 :D napiecie zwiekszylem z 2.5V na 2.6V.W stu procentach stabilne.Testowane przez 8 godzin MemTest'em bez jakichkolwiek bledow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu masz wyniki z Sandry2003 :http://www.tweakers.com.au/pcdb/viewall.asp?pcid=379

Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z oszustw sandry:

Sam sprawdzałem u siebie w chaci i co się okazuje śmieszne. Przy ustawieniach 5,5x166, 6x166, 6,5x166 i 7 x 166 testowałem pamięci sandrą i co się okazało????

Teoretycznie prędkośc pamięci winna byćtaka sama (takie samo v timingi i wszystkie ustawienia) a ?

Były bardzo duże różnice! Mogę jutro przedstawić wyniki, dodam tylko że przy ustawieniach 5,5 x 166 pamięci w teście mem. benchmark okazywały się o ok. 20 % (jak się nie mylę) wolniejsze niż przy 7x166, a niby ten test ma tylko pamięci testować :lol: :lol: :lol:

Wszystko testowałem na moim sprzęcie poniżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu masz wyniki z Sandry2003 :http://www.tweakers.com.au/pcdb/viewall.asp?pcid=379

Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z oszustw sandry:

Sam sprawdzałem u siebie w chaci i co się okazuje śmieszne. Przy ustawieniach 5,5x166, 6x166, 6,5x166 i 7 x 166 testowałem pamięci sandrą i co się okazało????

Teoretycznie prędkośc pamięci winna byćtaka sama (takie samo v timingi i wszystkie ustawienia) a ?

Były bardzo duże różnice! Mogę jutro przedstawić wyniki, dodam tylko że przy ustawieniach 5,5 x 166 pamięci w teście mem. benchmark okazywały się o ok. 20 % (jak się nie mylę) wolniejsze niż przy 7x166, a niby ten test ma tylko pamięci testować :lol: :lol: :lol:

Wszystko testowałem na moim sprzęcie poniżej

To jasne ze wiarygodnosc sandry mozna o kant doopy roztrzasc,ale chodzilo mi bardziej o jakiekolwiek porownanie.BTW - co polecasz do sprawdzenia wydajnosci pamieci :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...