qbec Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ale zal... Pol roku po g80 nie potrafia wydac wydajniejszej karty :mur: Oby im sie mid udal, bo bedzie kiepsko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 to wszystko wina AMD! normalnie dali plame :/ ale i tak wole radeony :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gierek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 a ja wole karty ktore nie sa zamkniete w sejfach wrrrr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) ale i tak wole radeony :PTrochę głupie stwierdzenie ja zazwyczaj wolę to co ma najlepszy stosunek cena/jakość/OC i na przemian mam raz NV raz ATI/AMD jak NV spartoliło serię 5xxx to kupiłem radeona 9800pro jak Ati nie dało do X800 ps 3.0 to kupiłem GF 6800GT jak NV spartoliło (dużo reklamacji) serię 7900GT kupiłem X1900GT. Teraz czekam co pokaże AMD. Dla nas konsumentów ważne jest aby obie firmy miały konkurencyjne oferty co prowadzi do obniżek cen. Obecna sytuacja jest "niezdrowa" dodając przewijające się w tle problemy finansowe AMD. Czyli ja tak samo "kocham" wszystkich producentów póki oni kochają mnie (moje pieniądze) wypuszczając porządne produkty za ludzką cenę. A tak na koniec... ATI ma lepszą maskotkę :lol2: Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez m40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 ludzie poczekajcie aż wyjdą jakieś bardziej realne testy bo te które zaserwował nam servis dailytech.com są wręcz niedorzeczne. Wszystko w ciągu 2 tygodni powinno się wyjaśnić. różnica w prędkości obydwu kart jest wręcz nierealna :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) Najwięcej układów graficznych ATI sprzedaje się w regionie EMEA - stwierdził podczas odbywających się w Tunisie Dni Technicznych związanych z premierą R6xx John Byrne, wiceprezes AMD odpowiedzialny za sprzedaż GPU i chipsetów. Łącznie AMD umieściło na rynku blisko 48 milionów układów graficznych. Największym rynkiem okazał się być region EMEA (Europa, Środkowy Wschód, Afryka), gdzie sprzedano 23 miliony kart graficznych ATI. Na drugim miejscu, z 14,5 miliona wchłoniętych kart, uplasował się APC (Azja-Pacyfik), w Ameryce AMD odnotowało sprzedaż 10,5 milionów kart. Spośród wszystkich tych kart około 45 milionów zostało zbudowanych przez producentów azjatyckich. Byrne zapowiedział, że wraz z premierą nowej generacji Radeonów AMD planuje "agresywne wejście cenowe" obliczone na uzyskanie jak największego wolumenu sprzedaży John Byrne przybliżył także dokładną strukturę sprzedaży pod względem segmentów cenowych zastrzegając, że chodzi o udział poszczególnych układów w ilościowej sprzedaży, a nie w generowanym przychodzie. Jak się okazało, karty dla grupy najbardziej zagorzałych entuzjastów, kosztujące powyżej 200 dolarów, to zaledwie 3% całkowitej sprzedaży korporacji. ajpopularniejszymi konstrukcjami okazały się być ultra-tanie karty w cenie nie przekraczającej 49 dolarów, stanowiące 30% produktów wchłoniętych przez rynek. Drugie miejsce zajmuje segment cenowy 80-99 dolarów, w którym mieście się 26% układów ATI. W sumie 79% ilościowej sprzedaży AMD mieści się w segmencie poniżej 100 dolarów. W promowaniu nowej generacji GPU AMD główny nacisk ma być położony na całkowitą zgodność całej linii produktów z Windows Vista, HD Video oraz DirectX 10. Czyli Ati ma o co walczyc, to ze nie zrobi szybszej karty od gtx-a nie znaczy ze juz zbankrutuja.Tez mam zamiar wybrac karte warta od 1000 do 1500zl.Czekam az wszystko wyjdzie.Patrzac na testy 2900xt to jest wypas... Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez Jang Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicuś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 http://www.egielda.com.pl/?str=news&id=1734 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 fake z dailytecha?!? , do tego z fotosami kart umieszczonych na plycie nigdzie indziej nie opublikowanych...tia pewnie Masoni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Widzę że ,niektórzy tu już powiesili psy na nowym radku. Ja oczywiście jestem pełen optymizmu i poczekam cierpliwie co ta karta potrafi pod DX10. I to muszę zobaczyć na własne oczy ,porównać wydajność obu układów w danej grze. Na chwilę obecną to jakaś kpina te wyniki. Karta wydajnościowo zbliżona do 8800 ... ,a NV nie będzie czekać bezczynnie tylko szybko obniży ceny G80. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) http://www.egielda.com.pl/?str=news&id=1734 o ja pierdziele, czegos takiego sie nie spodziewalem :| u siebie mam lepsze wyniki niz xtx :| Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez -mess- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ale co ty tak ufasz tym testom. Jeszcze do tego egielda ,która słynie z tego ,że Radeony dla nich zawsze są w tyle. Zajrzyj sobie chociaż do topicu o x1950 PRO i zerknij na recenzje tej karty na egiełdzie. Recenzant tam zmieszał z błotem x1950 i wg ich testów w większości gier to GF wygrywał. Do tego mit o problemach ze sterami. Zaczyna mnie denerwować ta nagonka na ATI. Może poczekajmy panowie najpierw na wyniki w DX10 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 o ja pierdziele, czegos takiego sie nie spodziewalem :| u siebie mam lepsze wyniki niz xtx :| Spokojnie, juz gdzies bylo opisane ze to najpewniej fake :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ale co ty tak ufasz tym testom. Jeszcze do tego egielda ,która słynie z tego ,że Radeony dla nich zawsze są w tyle. Zajrzyj sobie chociaż do topicu o x1950 PRO i zerknij na recenzje tej karty na egiełdzie. Recenzant tam zmieszał z błotem x1950 i wg ich testów w większości gier to GF wygrywał. Do tego mit o problemach ze sterami. Zaczyna mnie denerwować ta nagonka na ATI. Może poczekajmy panowie najpierw na wyniki w DX10 ? zadna nagonka, tylko wszystko wyglada teraz jak wyglada, jeszcze ta wypowiedz przedstawiciela ati... a te testy sa z dailytech a nie egieldy :) anyway, kupilem karte dla wydajnosci w dx9... chociaz wiem, ze przynajmniej jedna gra dx10 bedzie dzialac dobrze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) zadna nagonka, tylko wszystko wyglada teraz jak wyglada, jeszcze ta wypowiedz przedstawiciela ati... a te testy sa z dailytech a nie egieldy :) anyway, kupilem karte dla wydajnosci w dx9... chociaz wiem, ze przynajmniej jedna gra dx10 bedzie dzialac dobrze ;) Wiem że to nie egiełdy. To oczywiste ;) Napisałem tylko ,że oni lubią tam pisać wszystko co najgorsze o ATI. A w recenzji x1950 PRO mocno wyolbrzymiali wiele rzekomych problemów ze sterownikami i wydajnością w grach, która nie jest wcale gorsza, bo już testowałem obie karty (Palit 79 GS) na tym samym konfigu co mam. Dobra kończę OT i jak wcześniej napisałem poczekajmy co będzie. Jak okaże się to prawdą to bez oporów wezmę 8800GTS 320 MB ,bo już teraz jest dość tanie i w zasadzie mógłbym sprzedać radka ,dołożyć i kupić GF'orca. Co do twojego zakupu ,to dobrze zrobiłeś ,,skoro przede wszystkim dla DX9. Sam bym pograł w Obliviona i S.T.A.L.K.E.R'a bez spadków FPS jakie mam na tym konfigu. Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez Devil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Panowie spokojnie bez paniki :wink: Amd chce wkroczyć agresywnie z cenami i dobrze, co z tego, że nie będą mieli najwydajniejszego układu na rynku [a jak było z nV po premierze R580? Wydała przestarzałego/odgrzanego kotleta g71 (przestarzały, bo: brak AA i HDR - mowa o FP16 i kulejący (nadal) kontroler pamięci) aby ledwo co zbliżyć się do rywala, ale w zamian dała bardzo ciekawe ceny i jakoś nikt nie płakał] :) Spokojnie! Niech Amd wyda te karty i niech narobi klonów do niższych segmentów i będzie cacy :wink: pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Spokojnie, juz gdzies bylo opisane ze to najpewniej fake :>Oby. AMD/Ati i tak marnie przędzie, monopol nVidii (i Intela) to ostatnie czego nam trzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bliss Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ciekawe że ati przeniosło premierę na 2 czy 3 maja :] Już nie pamiętam dokładnie. Co do XTX to trochę dziwnie będzie bez topowego modelu ati... Wprawdzie zyski z tej karty i tak były by najmniejsze jednak w stosunku to reszty kart, jednak ta karta to coś jak wizytówka firmy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEWYORKER Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ale beka z tym XTX może nie sa w stanie wycisnac z tego układu wiecej.Mają cykora że ich topowy model nie dość że grzałka ma bonus w postaci pamiatek a dostanie baty od "starej" bo półrocznej 8800.Lepiej nie wydawać i powiedzieć coś o malym procencie sprzedaży i takie tam tylko po co prace nad XTX.Jestem bardzo ciekawy premiery i testow r600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) Już prawie maj, poczekamy zobaczymy, póki co nie ma co lamentować i drzeć szat wykrzykując "HAŃBA!" pod adresem AMD/ATI. Czas pokaże, nawet jak XTX będzie kiepski to pozostaje XT który w przypadku potwierdzenia osiągów może znaleźć wielu nabywców. Jest jeszcze seria X2600 czyli segment średni, a o nim kompletnie nic nie wspominacie :) Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez m40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 .... Jest jeszcze seria X2600 czyli segment średni, a o nim kompletnie nic nie wspominacie :) Bo zapowiada się równie "znakomicie" co i seria GF8600 :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Bo zapowiada się równie "znakomicie" co i seria GF8600 :angry:Myślę że może być nie ciekawie: 8800ULTRA - dla fanatyków - cena zaporowa - bezsens - taniej i lepiej 2xGTX kupic. 999$ - porąbało ich. 8800GTX - hmm 2000-2400 - w zależnosci od wersji HD2900XT i 8800GTS/640 - tutaj mamy ok 1400-1600 no i coś okolo 1000 czyli 8800GTS/320 Cała reszta 8600 seria i planowane zabawki ATI - niestety cienkie - lepiej pozostać przy DX9 ze starszymi tanszymi i wydajniejszymi kartami... Smutne.......jak tak będzie to tragedia , aby miec wydajną grafe pod DX10 trzeba by wybecelować ok 1000 pln minimum... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Panowie spokojnie bez paniki :wink: (przestarzały, bo: brak AA i HDR - mowa o FP16 i kulejący (nadal) kontroler pamięci) aby ledwo co zbliżyć się do rywala ??? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Według informacji podanych przez serwis VRZone firma AMD postanowiła przyspieszyć premierę kart graficznych z serii Radeon HD 2900 - ma to nastąpić 2 maja. Jednocześnie będzie to premiera "papierowa" - producenci kart tego dnia mogą je prezentować, a serwisy zamieszczać recenzje, ale same karty mają trafić do sprzedaży - zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami - 14 maja. Początkowo do sklepów ma dotrzeć tylko model Radeon HD 2900 XT - z ostatnich przecieków wynika, że model Radeon HD 2900 XTX swoją premierę będzie mieć w trzecim kwartale. Ponadto serwis VRZone podał już ostateczne, oficjalnie taktowanie kart Radeon HD 2900 XT - układ graficzny ma pracować z prędkością 740 MHz, a pamięci GDDR3 z 512-bitową szyną taktowane są zegarem 825 MHz DDR. Także 14 maja ma się odbyć premiera kart Radeon HD 2600 oraz Radeon HD 2400 - tego samego dnia mają one trafić do sklepów. 2900XTX slabo wyszedl bo cos go blokuje wiec olali go narazie i wydadza te karty ktore im wyszly.W koncu jakies recenzje sie zaczna i porownania prawdziwe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 teraz tylko czekać aż trafią do sklepów :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 ATI has officially confirmed ATI said in front of 150+ journalists that the R600XT won't be able to compete with the Geforce 8800 GTX. The dream is dead and Radeon HD 2900 XT won't be able to catch up with the six month old Geforce 8800 GTX. ATI said that R600XT, Radeon HD 2900XT has about the same performance as the 8800 GTS. Radeon HD 2900 XTX won't be launched in mid may and will be delayed to Q3 2007. We already wrote about this here. The dream that AMD can do something and return as the high end market leader is gone. R600 trails against G80. Congratulations Nvidia ............ :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 hmm więc teraz tylko czekać aż XT wejdzie do sklepów i testy testy testy..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Miejmy nadzieję, że AMD wynagrodzi nam zwłokę jakimiś konkurencyjnymi cenami. Martwi mnie to, iż niema dokładniejszych informacji nt. pozostałych kart tej firmy obsługujących dx10 - przecież mówiono jednoczesnej prezentacji ich całej rodziny? nVidia b. dobrze wiedziała co robi montując w topowym 8800gtx "jedynie" ddr3 - wiedziałem o tym że ich następcy sporo tracą w kwestii wydajności poprzez zastosowane timingi, ale przy tej różnicy w ich taktach (R600XT vs XTX) nie przewidywałem tak zbliżonych wyników w "pure bandwitch" :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) Ale co ty tak ufasz tym testom. Jeszcze do tego egielda ,która słynie z tego ,że Radeony dla nich zawsze są w tyle. Zajrzyj sobie chociaż do topicu o x1950 PRO i zerknij na recenzje tej karty na egiełdzie. Recenzant tam zmieszał z błotem x1950 i wg ich testów w większości gier to GF wygrywał. Do tego mit o problemach ze sterami. Zaczyna mnie denerwować ta nagonka na ATI. Może poczekajmy panowie najpierw na wyniki w DX10 ? Taa testy są super ,zwłaszcza ten GRAW co to podobno jest niegrywalny w 1280x1024 AA=0 Anizo=0 i niegrywalny Doom3 RoE AA=4 Anizo x8 .Wg tych relacji STALKER nie powinien być grywalny w 800x600 w dx8. :) Edytowane 27 Kwietnia 2007 przez AveVanHell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Jeżeli benchmarki z DailyTech są prawdziwe to nie wiem po co Nvidia wypuszcza 8800Ultra :legal: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Jeżeli benchmarki z DailyTech są prawdziwe to nie wiem po co Nvidia wypuszcza 8800Ultra :legal:Po to aby dobić ATI i pokazać max mozliwości G80... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...