FistWist Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Witam, dziekuje z gory tym, ktorzy znalezli odrobine czasu na udzielenie mi pomocy. Wiec, niedawno postanowilem zrobic modernizacje kompa. Kilka rzeczy mam ze starego, kilka juz kupionych. Narazie wygląda to tak. Mobo: AsRock 775Twins HDTV Procesor: Do kupienia, o tym niżej Grafika: Zintegrowana z plyta (x300), zakup na swieta (o tym tez nizej) RAM: 3x512 Kingstona Dysk: 120 Seagate Buda: Cooler Master Cavalier Zasilka: Do kupienia-o tym rowniez nizej ;d Chlodzenie: na obudowie: 2x80, 1x120 ; na procu bedzie (juz kupione) Arctic Cooling Freezer 7 PRO do tego nagrywarka dvd (LG) i panel lcd NEC (17') Potrzebuje dobrego zestawu do gier, filmow, troche photoshopa. na proca chcialbym przeznaczyc max. 400 zl, na zasilke ~100 zl, a na grafike 400 zl (PCI-Express). Czy Pentium D 820 jest wyborem lepszym niz na przyklad Pentium 4 3,0/2M/800? Jesli nie to uprzejmie prosze o lepsze propozycje. Co do grafiki, to mialem na oku GeCube X1300XT za 360 zl, ale nadal nie wiem czy to najlepsza karta w tym przedziale cenowym... Chcialbym oczywiscie GDDR3 (256Mb), co spelnia wyzej wymeniona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Grafa - Galaxy 7300GT Zalman bedzie duzo lepsza opcja. Wersja 128MB 1.4ns za 330zl, 256MB 1.2ns za cos ponad 400. Ew. za 450zl Galaxy 7600GS 128MB 1.4ns Zalman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FistWist Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) costi, a moglbym sie dowiedziec co w tej galaxy za 330 jest lepszego od X1300XT GeCuba za 360? nie chce byc specjalnie natretny, ale raczej sie dopiero wkrecam w te bardziej "profesjonalne" (jak dla mnie) tematy. A swoja droga dodaj jeszcze cos o procesorze ;D Edytowane 12 Listopada 2006 przez FistWist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Fist po prostu to Galaxy jest wydajniejsze i to sporo. Poszukaj testow w necie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FistWist Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 A procek? ;d Raczej chcialbym wybrac miedzy jakas P4 2,8 lub 3,0 (socket 775) albo Pentium D 805/820. ew. Cos od AMD, ale niechetnie troche ; d jak juz wyzej wspomnialem-interesuje mnie sprzet do 400 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1306 Tu masz porównanie Glaxy 7300GT do RX1600 Pro. Galaxy wyszedł na tym dużo lepiej. Procka bym brał Pentium D 805. Dlaczego nie masz ochoty na AMD?? Równie do bre są ich procki jak Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Ma juz plyte pod Intela - pewnie dlatego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FistWist Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Ma juz plyte pod Intela - pewnie dlatego ;) Zgadles ^^ Mam jeszcze jakas druga plyte pod AMD, ale nie wiem czy ma SATA... poza tym juz coolera kupilem na s775... dlatego mowie-ewentualnie. moglbym coolera odsprzedac na allegro za 5 dych na przyklad, i jeszcze raz dolozyc te 20 zl na Arctic Cooling Freezer 64... Moze na swieta jeszcze wymienie sobie... ale poki co - potrzebuje kompa, bo juz wytrzymac bez Photoshopa nie moge :D A jeszcze jedno... jak to jest z grzaniem sie Pentiumkow z serii D? Slyszalem, ze potrafia 80oC w akcji dociagac... ;< Moj stary P4 3,0/1M/800 Phillipines (pod s478) tez sie ostro grzal... Czasem i do 70oC~ w SPOCZYNKU... ;/ w ogole BOXowe wentyle od Intela imo ssą okropnie ;d (nie wiem jak to jest z nowymi, ale z P4/Celeron tak ; d) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...