Pi0tr Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Podkręcanie na C2D stabilne na magistrali do 415MHz plus raid i firewire za 480zł. Co o tym sądzicie?:) Recenzja 432MHz wg. Tweak Down http://www.tweaktown.com/articles/963/8/pa...ndra/index.html Edytowane 14 Listopada 2006 przez Pi0tr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 jak to ma fsb max 415 to za tę cene wole np biostara.. fajne jedynie to 2.4v na mem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 no jak najtansza a ta moja ? Pierwsze co mi sie rzuciło w oczy to nieszczęsne haczyki... Fsb jak na 965 to ma slabe ,no ale to moze wina testujacego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Szczerze to dla mnie OC testowane przez PCLAB/FRAZPC i IN4 jest żadnym wyznacznikiem OC sprzętu z kilku powodów: - najczęściej OC lamy - trefny, inżynieryjny egzemplarz - beta bios i w ogóle Mobo dobre, aczkolweik bardzo mało timngów do regulacji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Szczerze to dla mnie OC testowane przez PCLAB/FRAZPC i IN4 jest żadnym wyznacznikiem OC sprzętu z kilku powodów: - najczęściej OC lamy - trefny, inżynieryjny egzemplarz - beta bios i w ogóle Mobo dobre, aczkolweik bardzo mało timngów do regulacji :D Nie rozumiem tego "najczęściej oc lamy". Fraz dostaje finalne produkty, chyba, że będzie napisane w artykule że tak nie jest. PClab często dostaje sprzęt po Frazie, ale równie często dostają sprzęt prosto z tajwanu(wersje inżynieryjne?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Nie rozumiem tego "najczęściej oc lamy". poprostu nie znają siue na rzeczy i ich testy oc są beznadziejne (np test płyt pod conroe na pclab jakos na poczatku stycznia - tragedia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Chcecie oc z wykonaniu osoby, ktora cos o tym wie ? Taka mobo lezy u mnie w domu ;) Po poludniu zaloze do niej E6600 i obadamy. Mobo faktycznie jest good, dobre wyposazenie, opcje biosu itp za niska cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Chcemy :D Jestem ciekaw, co ekspert od intela na niej osiągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Szczerze to dla mnie OC testowane przez PCLAB/FRAZPC i IN4 jest żadnym wyznacznikiem OC sprzętu z kilku powodów: - najczęściej OC lamy tutaj bardzo mocno sie zagalopowałeś, pisząc o ludziach, których nie znasz i nie majac pojęcia o ich umiejętnościach względem OC. Czy znasz dobrze któregokolwiek z redaktorów z w/w portaów? Jeżeli nie, a piszesz o nich takie bzdury (pominę pewnego fachowca z pclab), to właśnie sam się zlamiłeś. Weelkoo dla przykładu jest całkiem wysoko w rankingu cinebenchi SPI, a jakoś Twoich wyczynów tam nie widzę. Przyganiał kocioł garnkowi. - beta bios i w ogóletylko tutaj sie nie pomyliłeś. BIOSy w wielu nowych płytach to bardzo wczesne bety i o podkręcaniu na nich raczej nie ma mowy. Redaktor który dostanie taką płytę jako pierwszy musi się z nią nieźle namęczyć, żeby cokolwiek z niej wycisnąć. Następnie mają już więcej szczęścia, jako że załapują się na finalne biosy. Na przyszłosć doradzam więcej pokory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Chcecie oc z wykonaniu osoby, ktora cos o tym wie ? Taka mobo lezy u mnie w domu ;) Po poludniu zaloze do niej E6600 i obadamy. Mobo faktycznie jest good, dobre wyposazenie, opcje biosu itp za niska cene. ważne fsb reszta przy okazji :wink: Mnie podoba się np napiecie na memki ale bez fsb porównywalnego z p5b dlx lub biostarkiem to lipka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Mobo uruchomiona ;) Bez problemu poszla instalka systemu, sterownikow ... Biosik fajny, zobaczymy jak bedzie w praktyce. Pamietajcie jednak, ze ta plyta to raczej konkurencja dla P5B zwyklej, Biostara no i GB DS3. Do P5B Dlx nie ma co jej rownac ---> cena tego i tego. Test system : E6600 L629B 2 x 256MB Micron D9DCD - org Microny nV 7900GTX Hiper Power 530W WC dla CPU ---> slabe i z zapowietrzona chlodnica ( nie mam kiedy tego zrobic ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 tutaj bardzo mocno sie zagalopowałeś, pisząc o ludziach, których nie znasz i nie majac pojęcia o ich umiejętnościach względem OC. Czy znasz dobrze któregokolwiek z redaktorów z w/w portaów? Jeżeli nie, a piszesz o nich takie bzdury (pominę pewnego fachowca z pclab), to właśnie sam się zlamiłeś. Weelkoo dla przykładu jest całkiem wysoko w rankingu cinebenchi SPI, a jakoś Twoich wyczynów tam nie widzę. Przyganiał kocioł garnkowi. tylko tutaj sie nie pomyliłeś. BIOSy w wielu nowych płytach to bardzo wczesne bety i o podkręcaniu na nich raczej nie ma mowy. Redaktor który dostanie taką płytę jako pierwszy musi się z nią nieźle namęczyć, żeby cokolwiek z niej wycisnąć. Następnie mają już więcej szczęścia, jako że załapują się na finalne biosy. Na przyszłosć doradzam więcej pokory. Napisałem "najczęściej" czyli nie zawsze. Wiem, że są osoby jedne z lepszym skille, inne z lepszym sprzętem, ale są też takie, które o podkręcaniu mają naprawdę nikłe pojęcie, a niestety wiele takich pisze recenzje. Wiele portali testuje możliwości płyty/proca na stockowym chłodzeniu (przy przypadku procesorów to woła o pomstę do nieba), a praktycznie nigdy redaktorzy nie dają nawiewu na nb/sb/mosfety itp. To według mnie świadczy o dość małej wiedzy z tej dziedziny. Są redaktorzy, których szanuję, bo reprezentują świetny zakres wiedzy z różnych dziedzin, ale nie oszukujmy się - nie ma samych orłów :wink: i jeśli kogoś uraziłem np. Ciebie mach82 bądź Weelkoo to przepraszam, bo Was nie chciałem urazić, gdyż jesteście fachowcami i weteranami, ale swoje refleksje kieruję niestety do tych, którzy tą dziedziną nie powinni się zajmować :D A teraz koniec wojny :D DEVILEK - jak FSB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) No to pierwszy zgrzyt --- nie ma w biosie regulacji mnoznika. Wstepnie dla obeznania 330x9 i dziala :lol: Bedzie zaraz wiecej, tylko musze obadac dokladnie co i jak, ile potrafi na danym napieciu. Nie sztuka przywalic max napiecia na mch i cpu ( vdimm zawsze daje na max ), ale nalezy zrobic to z glowa, aby to moglo dzialac caly czas. Co do testowania i umiejetnosci : o umiejetnosciach chyba pisac nie musze, a dalej to ... zawsze jest u mnie nawiew na sekcje zasilania, nb/sb i ram. Tak w kwestii wyjasnienia. Edit : wlaczylem CPU-Z : nie pokazuje timingow, pisze, ze grafa smiga w trybie x 1 Edytowane 12 Listopada 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uns3 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Czekamy na dalsze informacje :) Właśnie mam problem, który twoje info na temat płytki może go rozwiązać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 365x9 spoko dziala. CPU-z nie za bardzo ma ochote dzialac z ta mobo, [ciach!]ly jakies pokazuje. Grafa jednak normalnie smiga na x16, ale progs pokazuje brednie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uns3 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Może zapuścisz jakiegoś 3dmarka czy cóś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Na biostarze też nie ma zmiany mnożnika :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 400x9 CPU 1.425V, Vdimm 2.4V 4-4-4-12@800MHz, GPU@stock Dziala :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Na biostarze też nie ma zmiany mnożnika :mur:eh fajnie ale ja chce fsb fajne widzieć :P jest jakiś progs do zmiany mnoznika z windyz tego co pamiętam..moze sie pobawisz... Swoja drogą jak na odpalenie mobacza od kopa i pare h zabawy to niezle procek poleciał juz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Co z tego jak mnie nie proc ogranicza tylko ta kur@@@@@ mobo i jej 1:1 :mur: P.S. Próbowałem Rightmarka i działa zmiana, ale nic nie daje, wyższego FSB nie mam... muszę kupić tego potka.... brrr.... Edytowane 12 Listopada 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Mozna zmienic multi z systemu, za pomoca Crystal CPUID, ale jakos u mnie to zawsze kulawo dzialalo. 400x9 w sumie od "kopa" nie jest zle. Dla przykladu mozna podac, ze sa takie P5W DH, ktore tyle nie zrobia :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 tak tylko aptrze i te mobo są po ok 500 zł w sklepach-tak wieć jak w apru miejscach piszą najtańsze mobo na 965 to lol..acha na allegro są po 433 4 sztuki-mozę ktoś sie skusi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 400mhz to nie wyczyn dla 965 ;) Jedź mistrzu - co do mnożnika - rightmark Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) No coz wszelkie proby ponad 400MHz konca sie zwiecha albo w systemie, albo podczas postu. Trzeba biosu poszukac. Dlaczego ? Poniewaz analogicznie mialem na MSI 975X Power Up!. 411x9 dziala wsio, 412x9 nic nie dziala i nawet nie bootuje. Edytowane 12 Listopada 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uns3 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 No ładnie mobo się spisuje. Trzeba poczekać na lepsze biosy i niech troszke cena spadnie :) Chyba się skusze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 400 MHz - lepiej niż biostar w moim przypadku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 400 MHz - lepiej niż biostar w moim przypadku :)Hehehe no fakt ;) Strona foxconna nie dziala - grr Nie sadze, aby wina lezala po stronie samej mobo, czyli ukladow itp, na 99% jest to bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 czekam na fsb ponad 500 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Hehehe no fakt ;) Strona foxconna nie dziala - grr Nie sadze, aby wina lezala po stronie samej mobo, czyli ukladow itp, na 99% jest to bios. Miejmy nadzieję :wink: Mam ochotę wymienić biostara na coś innego... i tu mam dylemat kandydaci -> P5B Deluxe P5W DH EVGA/ECS 680i SLI (ta sama płytka) albo z bużetówek ten foxconn/ds3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uns3 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 @Xtreme Addict Też się zastanawiałem nad EVGA lecz chyba padnie wybór na foxconn. Wiesz 500zł w kieszeni to zawsze coś mozna dokpuić(Przynajmniej w moim wypadku, ponieważ ja dopiero zaczynam zabawe w podkręcanie sprzętu :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...