lookout Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 http://www.nvmax.com/news/1044447477.html Jak myslicie ? Prawda ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Kto wie kto wie, ja bym sięnie zdziwił. Patrząc na cena/jakość każdy by wybrał ATI, więc nvidia cośmusi z tym zoribć :D Swoją drogą niechciał bym aby nvidia jakoś bardzo spadła w dół, ponieważ mógłby nastać monopol na arenie k. graficznych, no a niewiem czy komuś by sięto spodobało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 mysle, ze nvidia puscila fx czekajac na r350. a teraz szykuja cos w stylu karty z 256 bitowa szyna pamieci (to by chyba starczylo zeby zdeklasowac ati) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 mysle, ze nvidia puscila fx czekajac na r350. a teraz szykuja cos w stylu karty z 256 bitowa szyna pamieci (to by chyba starczylo zeby zdeklasowac ati) która bedzie kosztować 3 tys. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 mysle, ze nvidia puscila fx czekajac na r350. a teraz szykuja cos w stylu karty z 256 bitowa szyna pamieci (to by chyba starczylo zeby zdeklasowac ati) która bedzie kosztować 3 tys. ano... ale tu chodzi o tytul... my polacy tego nie zrozumiemy :wink: trzeba byc tlustym amerykaninem z wypchana kabza... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Ehhhh.... ja bym nie chciał żeby nVidia padła tylko z jednego powodu - jak nie będzie konkurencji dla ATI to ceny będą b.wysokie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 mysle, ze nvidia puscila fx czekajac na r350. a teraz szykuja cos w stylu karty z 256 bitowa szyna pamieci (to by chyba starczylo zeby zdeklasowac ati) która bedzie kosztować 3 tys. ano... ale tu chodzi o tytul... my polacy tego nie zrozumiemy :wink: trzeba byc tlustym amerykaninem z wypchana kabza... :roll: fakt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Ehhhh.... ja bym nie chciał żeby nVidia padła tylko z jednego powodu - jak nie będzie konkurencji dla ATI to ceny będą b.wysokie. a no fak przydałą by się jakaś większa konkurencja na rynku ati i nvidia to troche mało kiedyś było lepiej S3 Matrox 3dfx ati nvidia i był luxus duża konkurencja = dobre i tanie karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 mam nadzieje ze Nvidia postara sie o nowy układ bo inaczej radeony beda kosztowac z 1000tys zlotych:((((((((((((((((((((((((((((((:((:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( chociaz sam mam GF3ti200 Gainwarda i na wydajność nie narzekam a cena niezbyt wysoka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 a co do FX -a to jest duzy postęp w porównaniu z GF4ti4600 i dlatego on prawie nie przewyższa radka 9700pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 W sumie to tak 5 lat temu bo była konkurencja, Ati, S3, Matrox, Permedia, to była konkurencja a dziś dwie firmy tylko :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Bo wszystkie pozostale zostaly wykupione (jak 3Dfx ) albo nie wytrzymały konkurencji i upadly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 mysle, ze nvidia puscila fx czekajac na r350. a teraz szykuja cos w stylu karty z 256 bitowa szyna pamieci (to by chyba starczylo zeby zdeklasowac ati) ???????radeon9500pro/r9700/pro mają już 256bitową magistrale dla pamięci tlyko r9500 nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Niepotrzebnie mieszasz. Radeon 9500pro ma 128 bitowa szyne pamieci a nie 256. 256 ma tylko radeon 9700 z dopiskiem PRO i bez niego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Ide o dwie flashki niezlej wodki Tobiasz ze 9500PRO nie ma 256bit szyny ;].A nasmieshniejsze ze 9500 bezPRO tylko wersja 128mb taka szyne ma... (to te karty da sie przerobic na 9700) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Jesli chodzi o konkurencje, to jezeli zostanie samo ATI i bedzie mialo 100%monopol, to moze i bedzie drogo, ale niebedzie inwestycji i nowych kart(bo po co jak i tak jestesmy najlepsi) i bedzie tak jak z konsolami: kupujesz i KAZDA gra bedzie ci plynnie chodzila. I tak bedzie z kompami: gry beda dopracowywane, by chodzily na naszych starych grafach ATI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 tylko radeon 9700 i 9700 pro maja 256 bitowa magistrale. R9500PRO ma 128 bitowa i podobnie jak R9700 i R9700pro 8 potokow, a R9500 128 bitowa magistrale i 4 potoki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Nom zgadza sie czytalem o tym:) Ale mozna łatwo przerobić:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 no niestety panie KAT`cie : jestem szczesliwym posiadaczem radka 9500 128MB bez PRO. Firma to sapphire 8) , no i odblokowalem sobie programowo kolejne 4 potoki podkrecilem do 350/320 i co?? :twisted: ZOSTAWIAM 9700 PRO W TYLE ? czuli ? :twisted: 256 -bitowa magistrale ma 9500 128 ! zawsze mial az do... wczoraj gdy w sklepie ujzałem nowego spphira ale juz na innej płytce PCB :( którego juz nieposaida 256 -bitowej magistrali pamiec... :lol: ale mnie to rybka :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 9500 128 ZAWSZE MIAŁ 256-bitowa magistrale , wersja 64 NIE. Nic niebyło blokowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 tylko radeon 9700 i 9700 pro maja 256 bitowa magistrale. R9500PRO ma 128 bitowa i podobnie jak R9700 i R9700pro 8 potokow, a R9500 128 bitowa magistrale i 4 potoki. do czego dazylem. fx ma wydajnosc zblizona do 9700, a ma szyne 128bit. mysle, ze szyna 256 bitowa wiele by tu poprawila. nie znam sie, ale od strony technicznej to chyba nie jest wielka roznica w konstrukcji, kosztach produkcji itd. Dlatego mi sie zdaje, ze w tym kierunku pojda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 no niestety panie KAT`cie : jestem szczesliwym posiadaczem radka 9500 128MB bez PRO. Firma to sapphire 8) , no i odblokowalem sobie programowo kolejne 4 potoki podkrecilem do 350/320 i co?? :twisted: ZOSTAWIAM 9700 PRO W TYLE ? czuli ? :twisted: 256 -bitowa magistrale ma 9500 128 ! zawsze mial az do... wczoraj gdy w sklepie ujzałem nowego spphira ale juz na innej płytce PCB :( którego juz nieposaida 256 -bitowej magistrali pamiec... :lol: ale mnie to rybka :!:odblokowujac radka zdajsie ze odblokowales tez szyne. nie jestem dobry w teori kart ati wiec sie moge mylic, ale tak mi sie zdaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Wiesz mam mieszane uczucia. dlaczego? patrz:<br> 1.Radek 9500 128 ma 256-bitów<br> 2.Radek 9500 64 ma 128-bitów<br> Zadnej róznicy w wydajnosci ( chyba :) ) .<br> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Nie , szyna zawsze byla odblokowana , chyba ze sie cos pozmieniało. Ale sama karta jest IDENTYCZNA jak 9700 , to samo ułorzenie pamieci ,itp. Dwie siostry. 9500 pro juz ma inaczej kosci i dlatego sie nieda przerobic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Wiesz mam mieszane uczucia. dlaczego? patrz:<br> 1.Radek 9500 128 ma 256-bitów<br> 2.Radek 9500 64 ma 128-bitów<br> Zadnej róznicy w wydajnosci ( chyba :) ) .<br> nie ja powinienem tu z Toba rozmawiac, ale zaden 9500 nie mam moim zdaniem fabrycznie 256 bitowej szyny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 poczytaj posty, gdzies juz to wałkowali . Ati juz wycofałą wszytkie 9500 na starej ( od 9700 pcb ) wersji płytki bo wszyscy zaczeli przerabiac. no to niby dlaczego niemozna z 64MB zrobic pelgeo 9700 ? ani z PRO ? no bo jest inna płytka i tu całą tajemnica.:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 tylko radeon 9700 i 9700 pro maja 256 bitowa magistrale. R9500PRO ma 128 bitowa i podobnie jak R9700 i R9700pro 8 potokow, a R9500 128 bitowa magistrale i 4 potoki. do czego dazylem. fx ma wydajnosc zblizona do 9700, a ma szyne 128bit. mysle, ze szyna 256 bitowa wiele by tu poprawila. nie znam sie, ale od strony technicznej to chyba nie jest wielka roznica w konstrukcji, kosztach produkcji itd. Dlatego mi sie zdaje, ze w tym kierunku pojda. Właśnie ale tu mają jakiś problem z DDRII bo te ich nie chcę chodzić na 256bit ponoć. Dałoby to dosyć dużo moim zdaniem, zważywszy na to ile daje radkom... Ale to już może chyba tylko następca FX'a. A może to jest jakiś chwyt i taką wersję wprowadzą dopiero później??? Niemniej zobaczymy co pokaże radeon 9900... A szkoda z tą konkurencją, było tak fajnie, można się było przynajmniej spierać kto ma lepszą kartę... Ale nvidia jakoś z tego wyjdzie, trochę pośpi i zaatakuje w dogodnym momencie. W końcu troche się dochapali na tych 4-rech GF nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 irling imho ma racje zaraz , mzoe popre to jakims sensownym luinkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 poczytaj posty, gdzies juz to wałkowali . Ati juz wycofałą wszytkie 9500 na starej ( od 9700 pcb ) wersji płytki bo wszyscy zaczeli przerabiac. no to niby dlaczego niemozna z 64MB zrobic pelgeo 9700 ? ani z PRO ? no bo jest inna płytka i tu całą tajemnica.:) a nie dlatego, ze nie ma 9700 z 64mb pamieci? zobacz specyfikacje 9500: http://www.benchmark.pl/artykuly/przeglad_...adeon_9500.html niestety nie maja 9700 bez pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 www.benchmark.pl -> radeon 9500pro -> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...