piotres Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Czesc Matiz kilka tygodni temu zapytal mnie o opcje wykonania taniutkiej rurki dla schlodzenia za pomoca DI lub Ln2 jednej grafiki typu 7900GTX :) . Chwilke pomyslalem i podalem specs : rura 42 mm, 25 cm dlugosci, podstawa 60x60x10 mm, 10 otworow fi 8mm w podstawie dla drobnego zwiekszenia powierzchni kontenerka :) . W sumie taki szybki do wykonania i taniutki kontenerek GPU. Backplate ze stali nierdzewnej, izolacja armaflex 19 mm grubosci ... Gdy kontener zagoscil juz w domku Matiza, okazalo sie ze otwory wywiercone w konenerze maja rozstaw 55 mm "w kwadracie" zamiast 53.5 mm ...lecz po konsulacji ze mna Matiz powiedzial ze poradzi sobie z tym za pomoca wiertarki :wink: . Teraz juz wiem ze nie nalezy sie sluchac klienta gdy popedza, z pospiechu nic dobrego nie wychodzi, zawsze mierzylem otwory juz po wywierceniu ich, a tym razem zrobilem jeden glupi wyjatek :mur: . Nastepnym razem napewno tego bledu juz nie popelnie :-P . Cena na PW, mozliwa jest takze opcja wykonania takich kontenerkow dla konfigow SLI/CrossFire, ot takie kontenerki na kieszen polskich ocerow :wink: . pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Jka zawsze PROFI :D Eozumiem, że na 8800 też wlizie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Ładna rurka prosze o cenke na pw. Miałem taki sam pomysł na zrobienie rurki :oops: Edytowane 12 Listopada 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Jka zawsze PROFI :D Eozumiem, że na 8800 też wlizie ? Z tego co wiem to jeszcze nikt nie zna rozstawu otworow montazowych w 8800 :mur: , jesli mi je podasz, to wykonam taki konener ktory podejdzie takze na GF8800 :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Jutro ci zapodam wymiary na 8800 Podeslij mi na PW cene di na mojegoproca oraz na grafe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Z tego co wiem to jeszcze nikt nie zna rozstawu otworow montazowych w 8800 :mur: , jesli mi je podasz, to wykonam taki konener ktory podejdzie takze na GF8800 :D . skoro już męczyli w subzero 8800 to chyba ktoś zna ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 No fajna jest ;) Ale co sie nakombinowalem aby to zalozyc :lol: Dziurki spoko powiekszymy sobie, bo doslownie ciutke brakuje ;) Thank's Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 cena na pw prosze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 no no fajny pomysł , prosty do zrobienia i wogóle niczego sobie... @piotres mozesz mi powiedziec gdzie kupujesz rury i podstawy?prośba bardzo mi na tym zależy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Pomiary robione na szybko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 cena na pw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 cena na pw :)Niska ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Pomiary robione na szybko :D A to co ? Jakies PCI 1mb ? :lol: Nie tak na serio to juz znalazlem na XS - GF8800 maja otwory 58.5 x 58.5 mm - w kolejnych kontenerach nie bedzie problemu by je wykonac :) . Dzieki za pomiary Jonathan :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 :blink: Jesli dobrze rozumie, to nasz nie wejdze na serie 8 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) :blink: Jesli dobrze rozumie, to nasz nie wejdze na serie 8 ? no nie bardzo :] chyba ze lubisz wiercic otwory w pcb i omijac sciezki:P Edytowane 12 Listopada 2006 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 b. ladnie cene na pw poprosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Chłopaki, a może już wystarczy tych "cenek na pw"... ? Myśle, że już minął ten okres gdzie jak podasz cene to n osób będzie sie znowu o cos czepiac... a pozatym myśle, ze nie kazdemu sie chce ciagle przy pokazie nowego konterenera/fc wysyłac n pw z ceną... Wrócmy do normalnosci i podawajmy ceny w topicach... jak komus nie pasuje to niech sobie zrobi/znajdzie/potarguje sie ze sprzedającym i będzie ok :) Tym bardziej warto podac cene skoro kontenerki ponoć są tanie... ;) PS. Ładny kontener... i poprosze cene TU w topicu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Chłopaki, a może już wystarczy tych "cenek na pw"... ? Myśle, że już minął ten okres gdzie jak podasz cene to n osób będzie sie znowu o cos czepiac... a pozatym myśle, ze nie kazdemu sie chce ciagle przy pokazie nowego konterenera/fc wysyłac n pw z ceną... Wrócmy do normalnosci i podawajmy ceny w topicach... jak komus nie pasuje to niech sobie zrobi/znajdzie/potarguje sie ze sprzedającym i będzie ok :) Tym bardziej warto podac cene skoro kontenerki ponoć są tanie... ;) PS. Ładny kontener... i poprosze cene TU w topicu :P nie lam sie, rob tak jak jest trendy :P Piotres ja poprosze cene na gg :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 :blink: Jesli dobrze rozumie, to nasz nie wejdze na serie 8 ? Niestety, widzicie chlopaki, o te 3 tygodnie za wczesniej zamowiliscie kontener, sam jestem na ten fakt nieco zly, bo jakbym go robil dzis to juz by oczywiscie podchodzil na 88gtx :lol: . @Swider : niestety ...moda przyszla do nas z XS, tam w topicu jak ktos cene napisze to moze mu nawet banana dadza :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 :mad: normalnie krew mnie zalewa jak widze 50% wypowiedzi: "poprosze cenke na PW" ludzie jak chcecie znać cene to wyślijcie piotresowi PW a nie piszcie tego na forum koniec OT @ piotres mógłbyś dać 5mm grubszy płaskowik oraz odpowiednio go sfrezować (kółko sredniy 42mm i wysokosci 5mm) i do srodka dać zapinke ze stali która opierałaby sie na pierscieniu seggera wtedy kontenery pasowały by na wszystkie platformy mam nadzieje ze rozumiesz :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 :mad: normalnie krew mnie zalewa jak widze 50% wypowiedzi: "poprosze cenke na PW" ludzie jak chcecie znać cene to wyślijcie piotresowi PW a nie piszcie tego na forum koniec OT @ piotres mógłbyś dać 5mm grubszy płaskowik oraz odpowiednio go sfrezować (kółko sredniy 42mm i wysokosci 5mm) i do srodka dać zapinke ze stali która opierałaby sie na pierscieniu seggera wtedy kontenery pasowały by na wszystkie platformy mam nadzieje ze rozumiesz :razz: Oczywiscie ze rozumiem ...tyle ze to napewno nie w tym projekcie, bo ten projekt mial byc w zalozeniu taniutki :) . Pozatym do tej pory (czytaj przed wypustem 88 gtx) nie bylo problemow z otworami, bo wszystkie nowsze grafiki mialy po 53.5 mm kwadrat . A o PW dobrze prawisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Chłopaki, a może już wystarczy tych "cenek na pw"... ? Myśle, że już minął ten okres gdzie jak podasz cene to n osób będzie sie znowu o cos czepiac... a pozatym myśle, ze nie kazdemu sie chce ciagle przy pokazie nowego konterenera/fc wysyłac n pw z ceną... Wrócmy do normalnosci i podawajmy ceny w topicach... jak komus nie pasuje to niech sobie zrobi/znajdzie/potarguje sie ze sprzedającym i będzie ok :) Tym bardziej warto podac cene skoro kontenerki ponoć są tanie... ;) PS. Ładny kontener... i poprosze cene TU w topicu :P Swider ma racje. skonczmy z tym, pzeciez to bez sensu z tymi cenami ;) a kontener fajny calkiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Matiz zamowil druga rurke do kpl. na SLI, a co, jak szalec to szalec :D . Kopia pierwszej . Wkrotce licze ze zobaczymy fotki tych rurek w akcji :) . pozdrawiam piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) czym tak rowno tniesz rure pod podstawe? Btw1. zawsze mnie to zastanawia jak ludzie wkladaja srubki jak nawalisz tyle izolacji :P Btw2. czemu pan samochodzik nie chcial otworkow pod g80? Edytowane 8 Lutego 2007 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Może zywcem przepcha przez izolacje, przeciez armaflex nie jest jakiś specjalnie twardy pod tym wzgledem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Może zywcem przepcha przez izolacje, przeciez armaflex nie jest jakiś specjalnie twardy pod tym wzgledem. ale juz nie bedzie pro izolki wtedy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 ryba, mi cięcia wyglądają na szlifierkę kątową :wink: rura odpowiednio zamontowana i cięcie pod kątem prostym. piotres, fajne te rureczki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Ładnie się to prezentuje, tym razem chyba z dziurkami nie było problemów :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 czym tak rowno tniesz rure pod podstawe? 2 tygodnie temu kupilem obcinak, a przedtem cielem szlifierka katowa i cienka tarcza do metali kolorowych, potem szlifowanie, efekt koncowy taki sam jak po obcinaku, ale dluzej sie schodzilo :-P . Btw1. zawsze mnie to zastanawia jak ludzie wkladaja srubki jak nawalisz tyle izolacji :P Trzeba miec skilla ...w koncu to sprzet dla pro overclokerow B-) . Btw2. czemu pan samochodzik nie chcial otworkow pod g80? Bo jest oszczedny :wink: . Ładnie się to prezentuje, tym razem chyba z dziurkami nie było problemów :mrgreen: Tez tak mi sie wydaje :) . pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Rybciu, bo otwory pod G80 wcale potrzebne nie są!! Zdjemujesz Cooper Shima który jest wokół rdzenia i masz otwory rozmiaru wszystkich wcześniejszych nV :) Romek, w Katowicach pytał, czemu bez izolacji daje od strony kontenera - bo nic się nie dzieje jak jej nie ma, wokół proca też już nie daje armaflexu, chyba że na azot :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...