Skocz do zawartości
FistWist

Pentium 4 2,8/pentium 4 3,0/pentium D 805/pentium D 820

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, zastanawiam sie nad kupnem procka do 400 zl. Starego P4 3,0 (478) sprzedalem za 270 zl, i teraz mam dylemat-czy kupic P4 2,8 (775) z mojej miejscowosci za 230zl, czy jednak zainwestowac w dwa jajeczka od Intela (D 805/D 820) ale slyszalem o ich potwornym grzaniu sie... ;<

z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie, zastanawiam sie nad kupnem procka do 400 zl. Starego P4 3,0 (478) sprzedalem za 270 zl, i teraz mam dylemat-czy kupic P4 2,8 (775) z mojej miejscowosci za 230zl, czy jednak zainwestowac w dwa jajeczka od Intela (D 805/D 820) ale slyszalem o ich potwornym grzaniu sie... ;<

z gory dzieki

najlepiej jak byś kupil coś na socket 939

te pentiumy są poprostu nieopłacalne

BTW. wiesz o tym że jak chcesz kupić D805 musisz mieć płyte z czipsetem i945 i955 lub i865

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej jak byś kupil coś na socket 939

te pentiumy są poprostu nieopłacalne

BTW. wiesz o tym że jak chcesz kupić D805 musisz mieć płyte z czipsetem i945 i955 lub i865

Hmm, jak moge sprawdzic model chipsetu? (mobo: AsRock 775Twins HDTV)

Intel Pentium 4D 2,66 . Socket 775. Cache 2x1 Mb. FSB - 533 MHz. Model D805.

A jakiego AMD bys mi polecal w tej granicy cenowej? (i tej samej lub lepszej klasy co w.w. Intelki), bo w ostatecznosci moglbym sie przesiasc na AMDki... ; /

Edytowane przez FistWist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawe ja mam czipset nVidi a dokladniej NF4 i smigalem na PD820....

Do autora.

Jesli uda ci sie tanio kupic to 2 jajka. Podkrecony PD820 stoi kolo podkreconego SD4000+. (ciut slabszy wiadomo...a i grzanie sie...)

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli masz dobry zasilacz to warto zainwestowac w 805ke. To rewelacyjny procek, ale tylko podkrecony, bo wydajnosc na domyslnym zegarze nie jest rewelacyjna. Do niego wrzucisz dobre chlodzenie, troche OC i wydajnosc masz zabójcza! Przesiadka na slabszy procek na nowszym gniezdzie to dla mnie pomyłka. Po co zmieniac skoro bedzie wolniej ?? Myslenie, "ze moze w przyszlosci latwiej bedzie wymienic niektore czesci" jest błędne.

Mozesz tez isc w strone AMD. s939. Asrock Dual-VSTA+Sempron 3000+ lub Athlon 64 3000+ tutaj przy oc nie trzeba juz tak wydajnego chlodzenia i z odrobina szczescia osiagnie sie szybkosc 4000+.

Zycze udanego wyboru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

semprini1 - Asrock 939Dual-VSTA jest juz nie do dostania.

Jest nie do kupienia w normalnej cenie to jest 200-230 , ale na allegro za 400 wyrwiesz :lol2: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi