Skocz do zawartości
FumFel_20

Do urzytkowników pamięći ELIXIR 256 PC2700!!!

Rekomendowane odpowiedzi

A co o nich sądzisz??W pełni stabilnie działają na cas 2.5 i timingi wszystkie najwięsze .Jak tylko chcę timingi troszke podrasować to już mam restarty w winie i w grach.

:PPPPPPPPPP

kurde to nie jest wina pamięci :) kurde ze musiałem sie zjarac zeby wykryc o co chodzi :). Plyty Gigabyte nie znoszą najostrzejszych timmingów! GA 7VRXP i GA i845PE 667Ultra! na nich to sie robi Interloperowi nie da sie dać najostrzejszych! nawet na Exterem DDR Pc3200. Inter wypowiedz sie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekaj.Wcześniej miałem 2x128 kingstona 266 mhz i chodziły na najostrzejszych timingach i cas 2 .Nawed jak podkręciłęm je na 333 mhz tylko że już cas 2.5 ale timingi agresiw i też chodziło.A dla czego sądzisz że nie można ustawić najostrzejszych timingów??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekaj.Wcześniej miałem 2x128 kingstona 266 mhz i chodziły na najostrzejszych timingach i cas 2 .Nawed jak podkręciłęm je na 333 mhz tylko że już cas 2.5 ale timingi agresiw i też chodziło.A dla czego sądzisz że nie można ustawić najostrzejszych timingów??

hehehe ciesz sie chłopak ciesz co wujciu Jelen kupił sobie wlasnie elixirki Pc2700 256mb :P MAm ten sam problem! przy CL2 nie chca chodzic na 166mhz natomiast na 133mhz CL2 chodza bdb... moge ustawic

194mhz @2,5/2/2/5/2/1T CMD a i tak CL2 wrzucic nie moge nawet na 3/3/6/3/Auto CMD! cos te pamieci maja z tym CL2. Sandra je wykrywa ze moga do 166mhz na Cl2.5 a 133mhz do CL2.

Dołączona grafika

jakby sie nie otworzył to : http://strony.wp.pl/wp/filipjelen/p2/elixi...ir%40194mhz.jpg

wiecej tutaj : http://kris.az.pl/ocforum/viewtopic.php?p=1596#1596

pozdro. Bede rozwiazywal problem CL2 jak dorwe porca z który bede mogl taktowac sychronicznie powzej 166mhz (niedlugo B0 :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na naklejce jest napisane tak:

M2U25664DS88B1G-6K

256 MB DDR-333MHZ-CL 2.5

PC 2700 U-25330

A na kościach tak:

N2DS25680BT-65

Proszę mi jak najszybciej odpowiedzieć :)

Cos mi sie jednak wydaje ze masz oryginalne ELIXIR`y - u nas w firmie sprzedajemy takie same i nikt nie narzeka bo i na co , to są ELIXIR PC2700 / 333 MHZ CL2.5 i nie ma szansy zeby poszly na CL2 - czasami trzeba po prostu wiedziec co sie kupuje a nie kupujac Trabanta narzekac ze nie jezdzi jak Mercedes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M2U25664DS88B1G-6K

256 MB DDR-333MHZ-CL 2.5

PC 2700 U-25330

A na kościach tak:

N2DS25680BT-65

Cos mi sie jednak wydaje ze masz oryginalne ELIXIR`y - u nas w firmie sprzedajemy takie same i nikt nie narzeka bo i na co , to są ELIXIR PC2700 / 333 MHZ CL2.5 i nie ma szansy zeby poszly na CL2 - czasami trzeba po prostu wiedziec co sie kupuje a nie kupujac Trabanta narzekac ze nie jezdzi jak MercedesHeh, czyzby Pan Skiba we włąsnej osobie?!? :) No więć, niemuszę się powtarzać co do ustawień bo juz wcześniej o tym napisałem.Nie chodzi mi nawed o CL2 tylko o timingi.Jak byś nie wiedział to napiszę oco chodzi:

Bank Interleave

Precharge to Active (trp)

Active to precharge (trabs)

Active to CMD

DRAM Burst Lenght

DRAM Queve Deph

DRAM Command Rate

WRITE Recovery Time

O to mi chodzi.Na tym forum duzo osub ma elixiry i nie nażekają bo chodzą jak powinny (juznie mówie o CAS 2).Cos wątpie ze nikt nie nazeka.Chyba że sprzęt kupują stare babcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam elixir 256 2700 dwustronne ,troche cieple ,na koncu 6K i chodza na 300 cl2 (na naklejce 333 cl2,5) wyzej nie sprawdzalem stabilnosci,ale komp zglaszal sie na 333 cl2

no oprucz cl2 to timingi najostrzejsze,a epox seryjnie daje 2,6v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wogole to ostatnio zle rzeczy slyszalem o pamieciach Elixira. Szczerze polecam przerzutke na Twinmoski. U siebie mam PC2700 (333) 2 po 256MB.

1) Bez problemow chodza w trybie asynchronicznym z procem na ponad 400 (proc byl wtedy zdaje sie na 175 a pamieci na 120% czyli jakby nie patrzec wychodzi 420 !!!!), tyle tylko ze mam kiepskiego proca i mi wysiadal wiec zdetaktowalem.

2) Potem troche pogrzebalem przy chlodzeniu i puscilem zestawik na probe na b. wysokim vcore proca i lekko podneisionym voltage pamieci

na 200 synchronicznie.. to bylo cos! Tylko ta temperatura proca! No niestety, moze jak bede mial WC to wroce do tego...

3) Bardzo stabilnie chodzily przez dluzszy czas asynchronicznie na 400 (proc na 333) na podniesionym voltage - ale w zasadzie to bez roznicy. Po prostu te pamieci sa jak kamienie! Chyba jakbym mlotkiem przywalil to by dopiero je szlag trafil. Zdecydowanie polecam wszystkim ktorych nudza juz problemy z pamieciami.

Jesli chodzi o timingi - w powyzszych konfiguracjach zawsze bylo to albo TURBO albo 5-3-3-2. Z pamieciami problemow nie mialem.. gorzej z procem :). Grzal sie niemilosiernie - ale to przez vcore.

plyta jak w podpisie...

Jesli ktos zainteresowany twinmosami (duzy wybor) i b. ciekawymi cenami, swietnymi warunkami gwarancyjnymi to zdecydowanie polecam sklep APCOM w Wolowie (sprzedaja wysylkowo). Kupilem u nich mnostwo czesci i nigdy nie mialem zadnych problemow. (no moze za wyjatkiem plyty - epox8rda+ - dziwilem sie ze mi pamieci wypadaja i jest niestabilnie - okazalo sie ze to ten kurewski I bank u nvidii byl winien. ale ten typ juz tak ma. Przestawilem kostki i wszystko gra)

www.apcom.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M2U25664DS88B1G-6K

256 MB DDR-333MHZ-CL 2.5

PC 2700 U-25330

A na kościach tak:

N2DS25680BT-65

Na moich starych elixirach 256 (333) pisze tak

M2U25664DS88B3G-6K

256 MB DDR-333MHz-CL2.5

PC2700U-25330

na kościak pisze

N2DS25680BT-6K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...