kenfollet Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Więc... Szukam kamery cyfrowej w wyżej wymienionym zakresie cenowym. Mam telewizor panoramiczny więc było by miło gdyby i kamera nagrywała już w panoramie. Telewizor ma HD więc za tą cenę oczekuję już od kamery, że będzie nagrywała w wysokiej rozdzielczośći... Interesowałem się kamerami z dyskiem twardym np. Sony HDR-HC3 Chciałbym posłuchać jednak czy kamera jest warta uwagi i czy nie skupić się na innej firmie. Jak wygląda sprawa z nagrywaniem na DVD? Na ile godzin nagrania wystarczy płyta DVD? Jeśli idzie o szczerość to w kamerach jestem praktycznie zielony...:] Edytowane 12 Listopada 2006 przez kenfollet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 z tego co pamietam na te małe dvd wchodzi około 40 min filmu. co do reszty Ci nie pomoge bo sie nie znam powiem tylko ze podobają mi sie filmy z kamer sony :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Teraz dla siostry wybieralem kamare, latwo to nie bylo ale postawilem na Panasonic GS300 wciaz na miniDV, z 10x zoomem optycznym (opty stabilizacja) i matryca 3CCD 3MPx. Jakosc obrazu naprawde swietna, szybki zoom i natychmiastowe dostrajanie ostrosci. Kasetki ze wzgledu na latwa edycje filmu no i dlugosc nagran. Teraz po powrocie widzialem identyczna kamerke panasa ale DVD jako nosnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Ja takze mialem doczynienia z panasonicem i jakosc ok, no i stabilizajca obrazu redukuje male wstrzasy co jest przydatne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Doświadczenia z kamerą JVC z HDD-20gb, nie pamiętam modelu Kamery z HDD nie polecam z dwóch powodów. Dużo gorszy obraz, niż w mini DV. Dużo pracy w łączeniu różnego rodzaju ujęć, np. nagrałeś 30sekund i pauza potem 1 minutę i pauza za chwalę 15 minut. Każdorazowe włączenie rec to plik na dysku i weź to potem połącz, jak zebrało się tego sporo Mało tego obraz nagrywany jest w dziwnych plikach video, których nie rozpoznaje np. Adobe Premiere 6.5. Musiałem się nagłowić żeby dojść, czym i jak to kompresować W mini DV puszczasz taśmę i leci, a potem obróbka – bez bólu Jednym słowem roboty przy obrobieniu 5 godzin materiału (kamery z HDD) jest od pyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Wniosek prosty. Na tym forum nie znajdziesz ekspertow od kamer, co najwyzej posiadaczy, ale niekoneiczie takich ktorzy mieli do czynienia z wieloma modelami.. ;) Myk, myk na inne forum, najlepiej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Tyz prowda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Jezeli chcesz po polsku to wal tutaj http://www.forumwideo.pl/ chyba najlespze dla mnie forum pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...