Slygado Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Witam. Mam taki problem: zrobiłem aktualizację biosu płyty głównej: Gigabyte GA-965g-ds3 za pomocą programu @BIOS. Całość zakończyła się komunikatem: done a potem, że mam zrestartować. Kliknąłem restart kompa, system się zamknął, ale na ostatniej planszy jak już wszystko się skonczyło, ekran się zawiesił.Poczekałem chwilę po czym zrobiłem reset. Komp "się uruchomił", ale bez żadnej reakcji monitora . Nie wiem co mam zrobić :-/ Wiatraki się kręcą, dyski startują, ale nie ma żadnego sygnału z głośniczka obudowy ! Dodam, że na płycie jest zintegrowana grafika z której korzystam. Próbowałem wsadzać kartę grafiki na zwykłe PCI, ale też żadnej reakcji :-( Grafiki na pci-e nie posiadam, aby ją wsadzić w celu sprawdzenia, czy o to biega. Jakieś pomysły ? Proszę pomóżcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Odlacz wtyczke zasilania z kompa i wyjmij baterię na pare godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slygado Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 OK. Spróbuję. Wyciągałem już baterię, ale na krótki czas. Spróbuje, THX za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) wyjmij baterię na pare godzin. :blink: :lol: Sory po co? Wystarczy 2-3minuty.... moze jeszcze kilka dni? a noz widelec wstanie :) Jakiś bug musial wystapic przy flashu albo nie tego biosa wrzuciles, inny rev? Do serwisu -> 30zł i po problemie ;) Edytowane 13 Listopada 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slygado Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Model biosu się zgadzał i wszystko było OK. Widocznie jakis bug :? Jesteś pewny tych 30zł :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 :blink: :lol: Sory po co? Wystarczy 2-3minuty.... moze jeszcze kilka dni? a noz widelec wstanie :) Jakiś bug musial wystapic przy flashu albo nie tego biosa wrzuciles, inny rev? Do serwisu -> 30zł i po problemie ;) nie zawsze styka 2-3 minuty, wierz mi. nie raz mialem ze resetowalem go po 20 minut pare razy i nic, polezal przez noc nie podlaczony do niczego i wstaje. czsami styka zworka, czasami bateria na minute, a czasami trzeba czekac i 2 godziny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slygado Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 bateria była wyjeta ok 3 godzin. nic to nie dało :-( próbowałem uruchomić kompa z włożoną płytą od GB, ale nic to nie dało. Macie jeszcze jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Model biosu się zgadzał i wszystko było OK. Widocznie jakis bug :? Jesteś pewny tych 30zł :?: u mnie w meiscie za wgranie biosa biora 30-40zl nie zawsze styka 2-3 minuty, wierz mi. nie raz mialem ze resetowalem go po 20 minut pare razy i nic, polezal przez noc nie podlaczony do niczego i wstaje. czsami styka zworka, czasami bateria na minute, a czasami trzeba czekac i 2 godziny. hehe ale to nie wina biosu, to że płyty padaki wstają po nocy to Redakcja PurePC dobrze zna ;) (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) hehe ale to nie wina biosu, to że płyty padaki wstają po nocy to Redakcja PurePC dobrze zna ;) (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi;) ) mysle ze nie tylko redakcja, kazdy kto cos krecil powazniej to zna. // mozesz wziac z drugiej takiej samej plyty bios i odpalic na nim, potem przelozyc Twoj stary i przeflashowac. tak zwany hotflash. Edytowane 14 Listopada 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slygado Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Bios jest wlutowany - chyba, bo wogólę go zlokalizowac nie mogę :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...