Skocz do zawartości
Slygado

Monitor Nie Odpowiad,po Aktualizacji Biosu :-(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam taki problem:

zrobiłem aktualizację biosu płyty głównej: Gigabyte GA-965g-ds3 za pomocą programu @BIOS.

Całość zakończyła się komunikatem: done a potem, że mam zrestartować.

Kliknąłem restart kompa, system się zamknął, ale na ostatniej planszy jak już wszystko się skonczyło, ekran się zawiesił.Poczekałem chwilę po czym zrobiłem reset.

Komp "się uruchomił", ale bez żadnej reakcji monitora .

Nie wiem co mam zrobić :-/ Wiatraki się kręcą, dyski startują, ale nie ma żadnego sygnału z głośniczka obudowy !

Dodam, że na płycie jest zintegrowana grafika z której korzystam.

Próbowałem wsadzać kartę grafiki na zwykłe PCI, ale też żadnej reakcji :-(

Grafiki na pci-e nie posiadam, aby ją wsadzić w celu sprawdzenia, czy o to biega.

Jakieś pomysły ?

Proszę pomóżcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjmij baterię na pare godzin.

:blink: :lol:

Sory po co? Wystarczy 2-3minuty.... moze jeszcze kilka dni? a noz widelec wstanie :)

Jakiś bug musial wystapic przy flashu albo nie tego biosa wrzuciles, inny rev?

Do serwisu -> 30zł i po problemie ;)

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: :lol:

Sory po co? Wystarczy 2-3minuty.... moze jeszcze kilka dni? a noz widelec wstanie :)

Jakiś bug musial wystapic przy flashu albo nie tego biosa wrzuciles, inny rev?

Do serwisu -> 30zł i po problemie ;)

nie zawsze styka 2-3 minuty, wierz mi. nie raz mialem ze resetowalem go po 20 minut pare razy i nic, polezal przez noc nie podlaczony do niczego i wstaje. czsami styka zworka, czasami bateria na minute, a czasami trzeba czekac i 2 godziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Model biosu się zgadzał i wszystko było OK. Widocznie jakis bug :?

Jesteś pewny tych 30zł :?:

u mnie w meiscie za wgranie biosa biora 30-40zl

nie zawsze styka 2-3 minuty, wierz mi. nie raz mialem ze resetowalem go po 20 minut pare razy i nic, polezal przez noc nie podlaczony do niczego i wstaje. czsami styka zworka, czasami bateria na minute, a czasami trzeba czekac i 2 godziny.

hehe ale to nie wina biosu, to że płyty padaki wstają po nocy to Redakcja PurePC dobrze zna ;) (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe ale to nie wina biosu, to że płyty padaki wstają po nocy to Redakcja PurePC dobrze zna ;) (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi;) )

mysle ze nie tylko redakcja, kazdy kto cos krecil powazniej to zna.

//

mozesz wziac z drugiej takiej samej plyty bios i odpalic na nim, potem przelozyc Twoj stary i przeflashowac. tak zwany hotflash.

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi