Skocz do zawartości
Gość Pioorek

Spadek Transferu?

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętacie jak w tamtym roku TPSA zrobiła prezent na święta wszystkim "gamoniom", którzy wykorzystali limit transferu na swoich neostradkach i zaczęła wszystkim naliczać od nowa? Nie wiecie przypadkiem czy to była taka jednorazowa akcja czy może robią to co roku? Po raz kolejny wykorzystałem swoje biedne 15GB przydziału, a NEO z prędkością 4kB/s nie można nazwać łączem, toż to nadaje się wyłącznie do GG! Potrzebny mi net na święta i byłbym wdzięczny za reset transferu na ten miesiąc :) No a jak nie, to trzeba bedzie dokupić 2GB za 10zł :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi natomiast TPSA zrobiła miły prezent na święta. :D

W czwartek podpisałem aneks do umowy, skorzystałem z promocji i wybrałem 1mbit/s na rok. Trzeba było podjąć jakieś kroki, bo niedługo by mi się umowa skończyła. W czwartek podpisałem aneks, a w sobotę rano miałem już nie dotychczasowe 256kb/s, ale już 1024kb/s. :)

Tylko zastanawiam się jak to będzie z limitem, gdyż normalnie powinienem mieć 7GB na ten miesiąc, no a w międzyczasie wzrosła mi prędkość (limit pewnie pozostał taki sam).

Igomako, może wiesz jak to będzie? Według umowy limit powinien być zwiększony razem z prędkością to jest od 1 stycznia. Skoro jednak TPSA zrobiła mi miły prezent (zwiększona prędkość), to może i limit został również zwiększony? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh przy przeskoku z 256 na 1024 w ciagu ~4 dni roboczych mialem pelna predkosc. Limit sie wyzerowal z tego co pamietam.

Uwazaj tylko zebys wyrabial sie z tymi 25gb ;] Osobiscie docisnalem jeszcze dodatkowe 5gb na miesiac ale i tak to jest malawo [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Crosis - z tego co wiem to albo:

a) zostanie wyzerowany limit i od nowa na nowym limicie bedziesz jechal.

b) zostanie ci przeliczony proporcjonalnie do tego ile ci jeszcze okresu rozliczeniowego zostało.

Odpowiedz a jest wręcz pewna, tepsa nie ma az tak mądrego systemu żeby tak przeliczał ;P Pozatym zmiana prętkości wiąże się z przekonfigurowaniem portu na centrali, co z tego co wiem powinno zrestartować limit.

Zaznaczam że mogę się mylić, jak na razie takiego przypadku nie miałem w doświadczeniu.

Generalnie co do limitów to wiem ze tpsa jest w tym miejscu idąca na rękę klientom, mimo tego co ludzie mówią. Swoją drogą to jest jedyna rzecz w której idzie na rękę ;P

Zresztą - sprawdź PM, lub dzwoń na 800102102 z pytaniem ile jeszcze masz limitu, można tam sprawdzać, powiedzą ile masz normalnie, ile masz promocyjnego i ile masz juz wykorzystane.

Edytowane przez igomako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma żadnych promocji na transfer, to co te lole tam wyprawiają to żałosne jest :lol: . Mi np. pierwszy raz w życiu skończył się wczoraj limit w neo 512. Dokupiłem <_< . Mimo wszystko zdziwło mnie to bo w tym miechu praktycznie nic nie ściągałem. Myśle, że im się coś poyebało. Np. teraz podczas łączenia pokazuje mi prędkość 1.3mb, zamiast 644kb/s :lol: . A down i up mam taki jak w 512. Niezły syf tam mają ;X .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi