niko2003 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Osobnik o pseudonimie k|ngp|n na forum serwisu XtremeSystems.org przedstawił rekordowy jak dotąd wynik, osiągnięty w teście 3DMark06 - wynosi on równe 23 tysiące punktów. System, na którym osiągnięty został ten wynik, bazował na płycie z chipsetem nVidia nForce 680i SLI, czterordzeniowym procesorze Intela na rdzeniu Kentsfield, dwóch kartach GeForce 8800 GTX w trybie SLI, 2 GB pamięci RAM i 850W zasilaczu. Procesor i GPU były chłodzone do temperatur znacznie poniżej 0 stopni Celsjusza http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=122394 Wiadomość nie nowa, ale nie widziałem tematu podobnego. Ciekawi mnie przygotowanie tego wszystkiego, przecież te bloki są na wymiar? Nvidia sponsor? Zresztą to jest ten gościu: http://www.youtube.com/watch?v=Ue1CYNtUYec&eurl=# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 No pewnie że NV jest sponsorem, świadczy o tym zamieszczony przez Ciebie filmik reklamowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Oczywiście, że NV to sponsor. Ten filmik widziałem kilka dni temu i to jest oczywiste. Sprzęcik niebanalny :) Nie powiem - zazdroszcze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) filmik zajefajny B-) ciekawe w czym kingpin nie pobil jeszcze wszystkich rekordow :D Edytowane 13 Listopada 2006 przez kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 ale czemu tylko 2GB ramu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Bo wiecej nie potrzeba?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Myśle że nie było ich stać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 nie no wynik smaczny... Nie wiecie skąd można ten filmik pobrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 http://download.nvidia.com/downloads/nZone...celess_360P.wmv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Ale ... Shamino powoli go goni : 22k zlamane w 06 na ( DI na grafach + kaskada na CPU ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 @MaSell :dzięki, takich ludzi to ja lubie (tylko bez skojarzeń) Kurcze dlaczego u nas nie ma takich "warunków" do tego typu rzeczy... Ten nasz kraj to jest do pupy szczerze powiedziawszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Tak patrze na to zdjecie i na razie przeraza mnie jedno...a wlasciwie 2 rzeczy - miedz na gf'ach. To [ciach!]wo moze zlamac te karty jak wafelek :lol: Filmik niezly ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Tak patrze na to zdjecie i na razie przeraza mnie jedno...a wlasciwie 2 rzeczy - miedz na gf'ach. To [ciach!]wo moze zlamac te karty jak wafelek :lol: Filmik niezly ;] fakt, bylo gdzies zdjecie, na ktorym widac bylo drewniany klocek podpierajacy to "[ciach!]wo" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Niestety, taka wada solidów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Myśle że nie było ich stać... poca zabiles mnie tym tekstem :lol: Dzieki, poprawiles mi skopany dzis humor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 poca zabiles mnie tym tekstem :lol: Dzieki, poprawiles mi skopany dzis humor :) poca z tego słynie :lol: ... Mi tez poprawił się humorek :) A co do pamięci to tak jak było powiedziane - po fallusa więcej :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 MaSell No tak, wada wada ale zastanawia mnie sam ksztalt ktory wrzuca ~30% wiecej masy przy ? lepszej wydajnosci(?) solida... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 W kontenerach duza masa jest mile widziana, szczególnie w podstawie. Wieksza pojemność cieplna, mniejsze wahania temperatury. Za granica bawia się w solidy, u Nas ze względów oszczędnościowych kontenery wykonywane są z rury. Nie chciałbyś znać ceny takiego kawałka miedzi (po ostatnich drastycznych podwyzkach to juz w ogole) + koszt obróbki + robocizna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 filmik spoko, ale jeszcze lepsze były komentarze na xs :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Wiecie, co mnie najbardziej bawi w tych testach? Wyniki CPU Score, wynoszace 2-3 fps :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Tak, tez bym chcial zobaczyc tam w koncu 25-30 fps, ale to chyba niepredko nastapi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 I dobrze ze jest 2-3 fps w CPU score. Zalamalbym sie gdyby sam procek mial 50% wydajnosci takiego geforce'a [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Ktoś mu odpisał hehe 2 k|ngp|n - if you pay no expence "Crushing the 3DMark world record" - try liquid helium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Hel nie nadaje sie do takich zabaw, ma pare stopni mniej, a duuuuzo mniejsze cieplo odparowywania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Mysle Panowie ze po akcji abita coraz wiecej firm bedzie sie interesowac ocerami az dziw ze jeszcze dfi siedzi cicho :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Hel nie nadaje sie do takich zabaw, ma pare stopni mniej, a duuuuzo mniejsze cieplo odparowywania Myślałem, że nie skorzystał z najlepszych metod chłodzenia. Edytowane 14 Listopada 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Ciekawe tez jest czy mu ten sprzet "podarowali" czy cos w stylu "zrob nam reklame odeslij sprzet i spier****" :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Chyba zostawili, bo pisał, że czeka na lepsze sterowniki i coś tam (nie pamiętam). Zresztą jedna wypłata za taki wyczyn i jest jego (zreszta dla Nvidi to są grosze, sorry INTELNVidia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 ajajaj jak ja bym chciał mieć taki sprzęt :(. Ale wyniczek ładny u mnie max to 906 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Eh... Ja 3dmarka2006 nawet nie odpalałem. Po zapuszczeniu 3dmakra05 odszedłem od monitora i się załamałem (jakieś 1,5k było tylko). Dla dobra mojego zdrowia psychicznego podarowałem sobie marka06 :lol: Filmik - wymiata :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...