Skocz do zawartości
niko2003

Nowy Rekord W 3dmark2006

Rekomendowane odpowiedzi

hehe...no tak co za sztuka zrobic rekord majac taki sprzet,a koles nie ma nawet zadnej konkurencji :/ Co innego gdyby chociaz z 10...no 5 osob/zespolow dostalo sprzet tej klasy i zrobilo sobie (i nam :D ) zawody, przynajmniej jakas rywalizacja by byla.A tak kolo wyjal sprzet z kartonow, poskladal, odpalil... i to wszystko.

Wyniczek oczywiscie syci :)

pzd

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe kogo zasponsoruje ATI zeby pobic ten wynik "ich" kartami ;)

a jakby zdjac te kosmiczne chlodzenia i zalozyc cos pasywnego ewentualnie <5000rpm to jakie by wyniki byly? ;)

ewentualnie co na to osoby ktore w najnowszym dziecku futuremark uzyksuja 100-200markow ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh... Ja 3dmarka2006 nawet nie odpalałem. Po zapuszczeniu 3dmakra05 odszedłem od monitora i się załamałem (jakieś 1,5k było tylko). Dla dobra mojego zdrowia psychicznego podarowałem sobie marka06 :lol:

Filmik - wymiata :D

Nie łam się. Ja na r9550 miałem ok 400-500 pkt :) (w 06)

Co do sprzętu to myśle, że nie pozwolili mu zostawić bo przecież kredyty pasuje spłacać nie ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mowiac to zero podjarki z bicia takiego rekordu jak koles dostaje sprzet od sponsorow <_<

ja mam zdanie takie ze gdyby nie sponsoring to 80% topowych wynikow by niepowstalo, bo kto przy zdrowych zmyslach pakowal by ciezko zarobiona kase na komponetnty ktore za pol roku bedzie mogl sprzedac za 50% ceny a radosc z pobitego wyniku trwala by maks. dwa tygodnie?!?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koles poskładał części z kartonów i pobił rekord. Niektórzy powiedzą - co za lamer. Ale żeby współpracować z Nvidią kolo musiał coś sobą reprezentować wcześniej. Takie rekordy są potrzebne aby motywować. A swoją drogą - też bym tak chciał ;-) Przypuszczam że i tak mu Dyna przycina ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy zaraz wali że od sponsora... Na zachodzie wzięcie kredytu na taką ilość sprzętu to żaden problem. Jeszcze mniejszy spłacanie go :)

Ja gdybym miał spłacać takiego kompa przy moich obecnych zarobkach to myślę że doczekałbym bym się V RP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koles poskładał części z kartonów i pobił rekord. Niektórzy powiedzą - co za lamer. Ale żeby współpracować z Nvidią kolo musiał coś sobą reprezentować wcześniej. Takie rekordy są potrzebne aby motywować. A swoją drogą - też bym tak chciał ;-) Przypuszczam że i tak mu Dyna przycina ;-)

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

:ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom:

:plom:

normlanie malo nie apdlem... :lol: serio tak wierzysz temu filmikowi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupił wszystko na akcjach internetowych, dostarczyli mu w wielkim pudełku po TV wypchanym styropianem i bił rekord. Ciekawe czy na takich aukcjach można kupić ciekły azot lub suchy lód.

25k$$ za "zimną" cysternę to troszkę dużo :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='28 lis 2006, 21:30' post='2407092']

Kupił wszystko na akcjach internetowych, dostarczyli mu w wielkim pudełku po TV wypchanym styropianem i bił rekord. Ciekawe czy na takich aukcjach można kupić ciekły azot lub suchy lód.

25k$$ za "zimną" cysternę to troszkę dużo :blink:

25k $ za cała cysternę to chyba jednak nie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

:ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom:

:plom:

normlanie malo nie apdlem... :lol: serio tak wierzysz temu filmikowi :lol:

Kszonek dokładnie to samo przeżyłem po przeczytaniu tego posta. Po pierwsze to jeszcze nikt - a jest parę osób z identycznym sprzętem - go nie dogonił. Ktoś tam miał lekko ponad 22k, jednak jeszcze trochę im brakuje. J

Jest jeszcze jedna ważna sprawa. Kingpin nie dostaje normalnego sprzętu z półki tylko selekty, która robią więcej MHz i smarków niż 'zwykłe' 88gtx i quad'y

Edytowane przez ShaDiQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisząc że koleś poskładał kompa z części z kartonów nie miałem na myśli tego że wyglądało to dokładnie jak na filmiku i że ślepo w to wierze. To że koleś współpracuje z nVidią nie jest jakimś powodem dla którego możnaby w jakiś sposób obniżać jego osiągnięcie. Rekordy na tym poziomie bije się przecież w inny sposób i tak jak wcześniej napisano koleś musiał mieć selekty. Nie wiem co tak śmiesznego było w mojej wypowiedzi. Prosze o oświecenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociazby to, ze rekordy byly zrobione na grafach z kontenerami, a na filmie stoja na boxie. Pomijam juz kwestie tego, ze w biosie wszystko na stock stoi (odbija sie w okularach)

Odczytales ustawienia biosu w jego okularach ? :lol2: Prawdziwy o/c. :lol2:

Btw to tylko reklama, nie musi sie tak sztywno trzymac rzeczywistosci i realiow historycznych, spokojnie. ;]

hahahah dobre dobre ... ;)

Jeszcze nie tak dawno były schizy z 3d03 i FX5950Ultra/98pro - a tu już trzaskaja po 23 k w 3d06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi