Skocz do zawartości
Gość SamoDobro

Usunieta Partycja

Rekomendowane odpowiedzi

udalo mi sie przez przypadek usunac partycje z paroma waznymi rzeczami. czy jest szansa jej odzyskania w stanie nienaruszonym? oto co zrobilem:

podczas instalacji Visty okazalo sie, ze mam za malo miejsca na partycji C. wiec ja usunalem, potem chcialem usunac mala partycje bez danych, zeby je polaczyc (te dwie partycje) ale udalo mi sie usunac partycje z muzyka zamiast tego. niby nieduzo, bo kilkanascie plyt, ale jednak strata czasu ogromna. postanowilem nic nie ruszac na razie. oto pytanie:

- mam ta Viste niezainstalowana

- mam dysk pozdzielony na 3 partycje + zlikwidowana partycja ktora byla kiedys C: + zlikwidowana partycja, ktora kiedys byla E:

- nie mam mozliwosci odpalenia XP na chwile obecna

czy da sie jakos odzyskac utracona partycje z muzyka bez instalowania na nowo jakiegos systemu?

znalazlem w sieci jakis program TestDisk - niby dziala pod XP i DOS, ale czy pod niedokonczona instalka Visty bede mogl go odpalic? czy instalator Visty posiada cos w rodzaju FDiska? jakiegos managera partycji?

dysk jest na SATA, co moze byc dodatkowym utrudnieniem, bo podejrzewam, ze jak odpale kompa z dyskietki startowej to nic nie zobacze. prosze o jakies wskazowki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz możliwość iść z dyskiem do kolegi to zaopatrz się w programik PC Inspector File Recovery. Powinien załatwić sprawę.

Pozdrawiam!

Spoko - sprobuje tym programikiem, jak nie zadziala, to moze ten caly Hiren's Boot CD pomoze... oby :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpię czy tu pomoże PC Inspector, przywraca tylko skasowane pliki, a tu chodzi o partycję :( Ja miałem kiedyś taki problem jak usunąłem jedyną partycję na dysku - pomógł program Partition Magic, znalazł usuniętą partycję i spróbował ją odtworzyć (30GB - całą noc międlił 0_o) - i działa ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi