Skocz do zawartości
chybaty

Radeon 9550 Xt

Rekomendowane odpowiedzi

z 2 letnia gwrancja napewno nie... :wink:

byly takie nei wiem czy sa teraz ale wiem ze byly bo sam chcialem kupic ale postanowilem przeiasc sie na 939 i pci-e :wink:

http://allegro.pl/item140366439_radeon_980..._8_potokow.html prosze ... :wink:

No, ale ja bym tego nie kupil.

Podstawowy warunek to gwrancja, ktorej tutaj brak.

Zalozycielowi tematu raczej na niej zalezy.

Wiesz to moze padnac po tygodniu i cena tez niewiadomo na ilu sie zatrzymie.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale ja bym tego nie kupil.

Podstawowy warunek to gwrancja, ktorej tutaj brak.

Zalozycielowi tematu raczej na niej zalezy.

Wiesz to moze padnac po tygodniu i cena tez niewiadomo na ilu sie zatrzymie.

no własnie chodzi o to ze mam kupic chłopaczkowi karte za ok 200zł bo nie moze juz na swoim GF2MX :P pograc w NFSC...

oczywiscie na 9550XT nie poszaleje ale przynajmniej ruszy ta gra i pare innych...

a jak mu padnie za dwa miesiace grafa i nie bedzie juz gwarancji to mu dopiero przysługe zrobie... tak bedzie troche wolniej ale pewnie, (za dwa lata jak sie gwara skonczy to i tak juz nie bedzie roznicy miedzy 4 a 8 potokami...) żle mysle? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego uważałem że ten [kiepski] 9550XT będzie najlepszym rozwiązaniem mam 2 stówki a z każdą następną karta muszę dołożyć z 5 dyszek i jeszcze wymienić zasiłke czyli minimalnie 100 w plecy [lekką ręką]

p.s. a ten 9550xt to naprawdę taki shit?

A propos nie powiedziałem na czym będzie stała ta karta

2000XP TB

512+256/400Mhz

ASR K7S8X R3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:Orgiusz

Nie rozumiem chcesz mi powiedzieć że na tej karcie nie rusza nowe gry ??

To jest coś nie tak bo na swoim 5200 z 64 bitową szyna śmigałem w Most Wanden [raczej nie śmigałem ale na 640X480 przy min nie zacinała] a ten radosław jest chyba o jakieś 500% wydajniejszy od tego GF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, nie przesadzajecie... ten 9550XT musi byc odczuwalnie wydajniejszy od mojego x600Pro z podpisu :)

standardowo moj x600Pro ma 400/500 a tamten XT 445/700 wiec skoro ja gram komfortowo NFSMW czy NFSC w 1024*768 (bez wszystkich bajerów oczywiscie) to tragedii nie bedzie...

Edytowane przez welyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój 9550XT (narazie nie ruszany) ma 400/500 i w Nfs'a MW w 1024x768 ustawienia na max (cienie wyłączone) grałem z 15-25 fps (z naciskiem na 15-20).

Więc jak jesteś zaprawiony w bojach z 5200 64bit i 800x600 @ mid Ci styka to tego 9550XT można brać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carbon z palcem w pupie ruszy na tym radku 9550XT w 1024-768 wszystko na max ale bez aa i anizo i shadery na low, wiem bo bracik ma X600pro ale z tym ze ma pentaka 3Ghz i 1Gb ramu to gra lata mu własnie na w/w ustawieniach tylko że z aax2 i anizo na trilnear i fps dochodzą do 33 srednio 26-28, a ten radek jest napewno szybszy od x600 wiec mnijwiecej na takich ustawieniach pograsz.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem tego 9550XT rev2.2 (gpu:445/mem:700), jak przetestuje na weekendzie (zanim oddam przyszłemu włascicielowi) to napisze co i jak, jakby kogos interesowało :)

tak mysle ze rdzen spokojnie ponad 500Mhz poleci ale z pamieci to juz pewnie niewiele sie wyciśnie....

przynajmniej gwarana dwa lata :) i spokojna głowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi