Skocz do zawartości
Karas

Topower 450 P3 Czy Topower Top-526 P6 420w ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Stanalem przed dylematem zakupu nowego zasilacza. Moj stary wysluzony Chief niestety nie uciagnie juz X1950Pro, ktorego zamierzam kupic i szukam czegos godnego uwagi. Zaznaczam ,ze chcialbym kupic zasilacz juz na przyszlosc, poniewaz w okolicach wakacji czeka mnie pewnie przesiadka na C2D i jakas karte DX10. Czy tytulowe zasilacze sa wystarczajace do przyszlego konfigu?? Czy moze od razu wziac TP P3 500W, bo jeszcze moge takiego sobie zalatwic?? No i jest jeszcze seria P7 420W w podobnej cenie. Jedynie nie wiem czy godna polecenia?? Bede wdzieczny za ewentualna pomoc i wskazowki, bo przejrzalem troche forum i naprawde mozna zwariowac ;) Im sie wiecej czyta tym ma sie wiecej watpliwosci :)

Edytowane przez Karas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p3 w wersji z 2x80mm wentylem będdzie na pewno cichszy od p6 i p7. Dodatkowo z tego co wiem ma nieco więksszą sprawność.Z 2 strony mobcowo p6 i p7 są zdziebko mocniejsze.Jak ma być tylko moc a hałas nie ejst tak ważny to p7 jest bardzo fajny. Jesli ma być mocny aaale też cichy to p3 w wersji bez odpinanych kabli.Mój jest na tyle cichy zę zalusza go dysk maxora nawet w idle i atman mojego wc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z P3 500W?? P3 450W maja niby przyjsc 17 listopada, ale czy tak bedzie tego nikt nie wie. Model 500W moge miec w przeciagu 2-3dni jedynie nie wiem czy nie przesadzam. P7 fajnie wyglada ;) no i moge miec wersje z odpinanymi kablami, ale na tym jakos specjalnie mi nie zalezy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z P3 500W?? P3 450W maja niby przyjsc 17 listopada, ale czy tak bedzie tego nikt nie wie. Model 500W moge miec w przeciagu 2-3dni jedynie nie wiem czy nie przesadzam. P7 fajnie wyglada ;) no i moge miec wersje z odpinanymi kablami, ale na tym jakos specjalnie mi nie zalezy...

ja bym wolał teraz dopłacić do tych paru wattów niz później tracić czas i też kase na zmiane zasilacza ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym wolał wziąć P6 520W z odpinanymi kablami za 366 zł i mieć taką samą wydajność jak w P7 kosztem nieco mniejszej sprawności, a o hałasie zapomnij. W codziennym użytkowaniu dźwięk tej zasiłki w ogóle nie gra roli.

Chodzi ci dokladnie o ten model http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27543 ??

Moge go miec nawet w nizszej cenie niz 366zl ;) (dobrze ze sie kiedys w sklepie komputerowym pracowalo ;))

Update: Pewnie o to chodzilo http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;id_towaru=1085 ;)

Edytowane przez Karas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi