Karas Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Witam. Stanalem przed dylematem zakupu nowego zasilacza. Moj stary wysluzony Chief niestety nie uciagnie juz X1950Pro, ktorego zamierzam kupic i szukam czegos godnego uwagi. Zaznaczam ,ze chcialbym kupic zasilacz juz na przyszlosc, poniewaz w okolicach wakacji czeka mnie pewnie przesiadka na C2D i jakas karte DX10. Czy tytulowe zasilacze sa wystarczajace do przyszlego konfigu?? Czy moze od razu wziac TP P3 500W, bo jeszcze moge takiego sobie zalatwic?? No i jest jeszcze seria P7 420W w podobnej cenie. Jedynie nie wiem czy godna polecenia?? Bede wdzieczny za ewentualna pomoc i wskazowki, bo przejrzalem troche forum i naprawde mozna zwariowac ;) Im sie wiecej czyta tym ma sie wiecej watpliwosci :) Edytowane 13 Listopada 2006 przez Karas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 p3 w wersji z 2x80mm wentylem będdzie na pewno cichszy od p6 i p7. Dodatkowo z tego co wiem ma nieco więksszą sprawność.Z 2 strony mobcowo p6 i p7 są zdziebko mocniejsze.Jak ma być tylko moc a hałas nie ejst tak ważny to p7 jest bardzo fajny. Jesli ma być mocny aaale też cichy to p3 w wersji bez odpinanych kabli.Mój jest na tyle cichy zę zalusza go dysk maxora nawet w idle i atman mojego wc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 A co z P3 500W?? P3 450W maja niby przyjsc 17 listopada, ale czy tak bedzie tego nikt nie wie. Model 500W moge miec w przeciagu 2-3dni jedynie nie wiem czy nie przesadzam. P7 fajnie wyglada ;) no i moge miec wersje z odpinanymi kablami, ale na tym jakos specjalnie mi nie zalezy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 A co z P3 500W?? P3 450W maja niby przyjsc 17 listopada, ale czy tak bedzie tego nikt nie wie. Model 500W moge miec w przeciagu 2-3dni jedynie nie wiem czy nie przesadzam. P7 fajnie wyglada ;) no i moge miec wersje z odpinanymi kablami, ale na tym jakos specjalnie mi nie zalezy...ja bym wolał teraz dopłacić do tych paru wattów niz później tracić czas i też kase na zmiane zasilacza ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 A ja bym wolał wziąć P6 520W z odpinanymi kablami za 366 zł i mieć taką samą wydajność jak w P7 kosztem nieco mniejszej sprawności, a o hałasie zapomnij. W codziennym użytkowaniu dźwięk tej zasiłki w ogóle nie gra roli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) A ja bym wolał wziąć P6 520W z odpinanymi kablami za 366 zł i mieć taką samą wydajność jak w P7 kosztem nieco mniejszej sprawności, a o hałasie zapomnij. W codziennym użytkowaniu dźwięk tej zasiłki w ogóle nie gra roli. Chodzi ci dokladnie o ten model http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27543 ?? Moge go miec nawet w nizszej cenie niz 366zl ;) (dobrze ze sie kiedys w sklepie komputerowym pracowalo ;)) Update: Pewnie o to chodzilo http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;id_towaru=1085 ;) Edytowane 13 Listopada 2006 przez Karas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 No właśnie o tym modelu mówiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Dzieki wielkie za pomoc w wyborze. Zamowilem tego Topower P6 520W. W koncu lepiej dolozyc i kupic zasilke na 2-3 lata niz za pol roku znowu ja zmieniac. Mam nadzieje ,ze bedzie mi sluzyc tak dobrze jak moj stary 3 letni Chief 360W ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Z pewnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...