mariannSS Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Witam!! Posiadam płyte główną jak w temacie. Problem jest taki: Płyta posiada dwa sloty PCI-E (crossfire). Wszystko byłoby ok, gdyby slot master był u góry a slave na dole. Jest odwrotnie, co mi bardzo nie odpowiada. Czekam własnie na 6800GS MSI, na której jest accelero X1, przez co nie zamontuje dwóch kart pci. (TV+WI-FI) Ktoś moze wie jak zrobic zeby karta działała w górnym slocie?? PS. Który bios do tej mobo jest najlepszy?? HTT300 i 1,6V wystarczy :D Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 No wiesz 2x6800GS raczej nie odpalisz w CorssFire... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 @UP czytaj dokladnie @mariannSS pyta sie czy w gornym slocie(przeznaczonym dla karty slave) moze wsadzic 6800GS. NIc nie mowi o 2 x 6800 Imao powinno byc wszystko ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 w najgorszym wypadku gdzieś w biosie powinieneś ustawić 2x PCIe x8 i po problemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariannSS Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 witam po długiej przerwie ponawiam temat..... chwilowo pracuje na x600pro. 6800GS w dzrodze. Do płyty głównej w zestawie dostałem taką śmieszną "karte" a konkretnie to same pcb z kilkoma sciezkami co sie wsadza w pci-e. Jak karta pracuje w slocie master to ta "ślepa karta" musi byc w slocie slave bo inaczej nie ma obrazu. Prubowałem ustawić konfiguracje dwuslotową pci-e i to nic nie daje. Oczywiscie drugi slot pracuje z predkoscią 8x. Moze 6800 bedzie w nim działała. Duzo strace na wydajnosci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 witam po długiej przerwie ponawiam temat..... chwilowo pracuje na x600pro. 6800GS w dzrodze. Do płyty głównej w zestawie dostałem taką śmieszną "karte" a konkretnie to same pcb z kilkoma sciezkami co sie wsadza w pci-e. Jak karta pracuje w slocie master to ta "ślepa karta" musi byc w slocie slave bo inaczej nie ma obrazu. Prubowałem ustawić konfiguracje dwuslotową pci-e i to nic nie daje. Oczywiscie drugi slot pracuje z predkoscią 8x. Moze 6800 bedzie w nim działała. Duzo strace na wydajnosci?? nie stracisz dużo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...