Skocz do zawartości
mariannSS

Sapphire Pc-a9rd480 Pure Crossfire

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Posiadam płyte główną jak w temacie.

Problem jest taki:

Płyta posiada dwa sloty PCI-E (crossfire). Wszystko byłoby ok, gdyby slot master był u góry a slave na dole. Jest odwrotnie, co mi bardzo nie odpowiada. Czekam własnie na 6800GS MSI, na której jest accelero X1, przez co nie zamontuje dwóch kart pci. (TV+WI-FI)

Ktoś moze wie jak zrobic zeby karta działała w górnym slocie??

PS. Który bios do tej mobo jest najlepszy?? HTT300 i 1,6V wystarczy :D

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam po długiej przerwie

ponawiam temat.....

chwilowo pracuje na x600pro. 6800GS w dzrodze. Do płyty głównej w zestawie dostałem taką śmieszną "karte" a konkretnie to same pcb z kilkoma sciezkami co sie wsadza w pci-e. Jak karta pracuje w slocie master to ta "ślepa karta" musi byc w slocie slave bo inaczej nie ma obrazu. Prubowałem ustawić konfiguracje dwuslotową pci-e i to nic nie daje. Oczywiscie drugi slot pracuje z predkoscią 8x. Moze 6800 bedzie w nim działała. Duzo strace na wydajnosci??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam po długiej przerwie

ponawiam temat.....

chwilowo pracuje na x600pro. 6800GS w dzrodze. Do płyty głównej w zestawie dostałem taką śmieszną "karte" a konkretnie to same pcb z kilkoma sciezkami co sie wsadza w pci-e. Jak karta pracuje w slocie master to ta "ślepa karta" musi byc w slocie slave bo inaczej nie ma obrazu. Prubowałem ustawić konfiguracje dwuslotową pci-e i to nic nie daje. Oczywiscie drugi slot pracuje z predkoscią 8x. Moze 6800 bedzie w nim działała. Duzo strace na wydajnosci??

nie stracisz dużo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi