rafiki20 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 witam nabyłem dzisiaj tą płyte a w weekend zdam relacje z placu boju.Może wy coć wiecie na temat tej płyty i jej osiągach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Moja mini recka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) @ DEVILEK co maż na myśli Edytowane 13 Listopada 2006 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 @DEWILEK co maż na myśli DEVILEK Jesli juz to masz http://forum.dzikie.net/index.php?action=s...at&id=21759 ----> linka nie widzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Mialem ta plyte i sprzedalem. Niestety niedopracowany bios i za male napiecie Vcore. Płyta dziala ok jak jej nie podkrecisz. Po podkreceniu nie dziala funkcja restartu. Tzn nie da sie zresetowac kompa ani z przycisku ani spod win. Resetuje sie ok ale potem sie nie uruchamia. Pamieci nie trzymaja timingow ustawionych w biosie. Tzn ustawiasz 4-4-4-12 a masz 4-5-6-18. Nie ma mozliwosci ustawienia mnoznika procesora. PS. Pewnie dales za nia duza kase. Ja sprzedawalem za grosze ale nikt nie chcial kuipic. Edytowane 13 Listopada 2006 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 niom troche dalem kasy ale wszystko sie okaze w praniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Co do krecenia to krecila sie ok. 410 bez problemu. Niestety nie ma tylu ustawien co w asusach. Niestety proc mnie blokował. Tzn max stabilnie szedl na 3570 a mnoznila mnie dalo sie zmienic. Na 3600 wywalal sie na 3dmarku 2005 w tescie procka ( a orthosa przechodzil ) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 a czyma ustawienia pamieci tzn timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Mialem ta plyte i sprzedalem. Niestety niedopracowany bios i za male napiecie Vcore. Płyta dziala ok jak jej nie podkrecisz. Po podkreceniu nie dziala funkcja restartu. Tzn nie da sie zresetowac kompa ani z przycisku ani spod win. Resetuje sie ok ale potem sie nie uruchamia. Pamieci nie trzymaja timingow ustawionych w biosie. Tzn ustawiasz 4-4-4-12 a masz 4-5-6-18. Nie ma mozliwosci ustawienia mnoznika procesora. Madr Polak po szkodzie. Wlasnie dlatego ta twoja SUPER OKAZJA za 400 zl przy jej cenie cos mi zajezdzala. Ale wiedzialem , ze z O/C na MSI bedzie kiepsko a widze , ze bylo tragicznie (ale o tym slowa w dziale sprzedam nie bylo...). A te ustawienia pamieci to juz lol. Swoja droga wlasnie rozbraja mnie takie cos. Kolega nic nie napisal , ze z nia przy o/c tak jest. To nie temat o dziale sprzedam ale musialem zareagowac. Wszedzie kity.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Madr Polak po szkodzie. Wlasnie dlatego ta twoja SUPER OKAZJA za 400 zl przy jej cenie cos mi zajezdzala. Ale wiedzialem , ze z O/C na MSI bedzie kiepsko a widze , ze bylo tragicznie (ale o tym slowa w dziale sprzedam nie bylo...). A te ustawienia pamieci to juz lol. Swoja droga wlasnie rozbraja mnie takie cos. Kolega nic nie napisal , ze z nia przy o/c tak jest. To nie temat o dziale sprzedam ale musialem zareagowac. Wszedzie kity.... Przecież bez podkręcania działała dobrze, a nie każdy nowy nabywca chce kręcić. a czyma ustawienia pamieci tzn timingi A widzisz jest napisane wyzej? Naucz się pisać, a potem przyjdź na forum :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Dziwne bo u mnie timingi trzymala jak skala, co do oc to faktycznie lekko ponad 400 x9 i sciana ( u mnie 410 ), tak czy siak mobo godna polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 DEVILEK A jak u ciebie było ze zmiana mnożnika dało sie zmienić mnożnik w dol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 DEVILEK A jak u ciebie było ze zmiana mnożnika dało sie zmienić mnożnik w dol Nie dalo sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Madr Polak po szkodzie. Wlasnie dlatego ta twoja SUPER OKAZJA za 400 zl przy jej cenie cos mi zajezdzala. Ale wiedzialem , ze z O/C na MSI bedzie kiepsko a widze , ze bylo tragicznie (ale o tym slowa w dziale sprzedam nie bylo...). A te ustawienia pamieci to juz lol. Swoja droga wlasnie rozbraja mnie takie cos. Kolega nic nie napisal , ze z nia przy o/c tak jest. To nie temat o dziale sprzedam ale musialem zareagowac. Wszedzie kity.... ?? Jakie kity?? Krecila sie bardzo dobrze. :mur: Niektore Asusy nie ida wyzej niz ta MSI. a czyma ustawienia pamieci tzn timingi Trzyma na biosie 7.16 ktory jest najlepszy jak narazie Za obraze Firekage nalezy sie ban !!! Edytowane 13 Listopada 2006 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 ?? Jakie kity?? Krecila sie bardzo dobrze. :mur: Niektore Asusy nie ida wyzej niz ta MSI. Trzyma na biosie 7.16 ktory jest najlepszy jak narazie Za obraze Firekage nalezy sie ban !!! popieram + totalnie niekulturalny OT mobo jak za tą cene co Lysyn sprzedawał jest bezkonkurencyjna, a takie wady to kwestia biosówi ustawień, a nie danego egzemplarza... Lysyn - może napisz czy na nowej mobo znacząco sie zmieniło oc przy tym samym Vcore? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) niom zainstalowalem system komp smiga ale 1 kontroler IDE mi nie dziala zołty i mam problemy z sieciowka zintegrowana joz droga msi na ktorej mam problem z sieciowka Edytowane 15 Listopada 2006 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) popieram + totalnie niekulturalny OT mobo jak za tą cene co Lysyn sprzedawał jest bezkonkurencyjna, a takie wady to kwestia biosówi ustawień, a nie danego egzemplarza... Ban...jestescie smieszni. Nie obrazilem kolegi a na gg rozmawialem i nic nie pisal , ze sie slabo kreci , nie trzyma timingow itd...Wiec kto tu komu...I to kolega z forum....W aukcji z forum tez nie bylo o tym , ze po o/c sie nie uruchamia a resetowanie nic nie daje i ZERO o timingach. Nawet jesli to kwestia biosow to tez powinien o tym napisac. Wisi mi ban. Chcecie to proszcie adminow o to. A ja poprosze o sprawdzenie tego co kolega napisal w aukcji. Bo nawet 400 zl dla niektorych to nie malo , a pisanie , ze jest git itd to sciema skoro nagle w temacie o niej widze to co przeczytalem wyzej. Dobrze wiedziec>>>nie robic interesow na forach. A to , ze MSI jest stabilna plyta bez o/c to kazdy wie. Ale cos sie nie podobalo wiec ja sprzedal , mogl napisac , ze o/c denne itd wtedy bym rozumial opuszczenie ceny o 300 zl ale tak to kpina. Edytowane 16 Listopada 2006 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 prosze nie robic ot to jest temat o msi a nie o obelgach :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Podsumuje : Farmazony piszecie : mobo jest tak samo stabilna na stock jak i po maksymalnym oc jakie mozna na niej zrobic, czyli w przypadku E6600 jest to np. 9 x 410MHz - 415MHz bez najmniejszych problemow. To, ze dalej nie idzie to juz wina biosu i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) Ja nie napisalem ze nie jest stabilna w po podkreceniu. Jest bardzo stabilna. Ja osiagnąlem 410 ale wyzej nie szedl mi procek. Bios 7.16 daje stabilne timingi. Jedynym mankamentem ktorego nie da sie jak narazie usunac jes to ze nie da jej sie po podkreceniu zresetowac. Tzn po resecie komp nie wstaje. Poprostu zamiast komendy reset trzeba zastosowac wyłącz a potem wlaczyc kompa. Ale mozna do tego sie przyzwyczaic. Zreszta uzywa sie tego tylko podcazs instalacji win i sterow. Ale podczas instalacji systemu mozna przeciez nie podkrecac procka. A nadal uwazam ze za 400 zl to byla super okazja. Edytowane 16 Listopada 2006 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 mam problem z sieciowka zainstalowalem stery do niej i pisze ze mam ograniczone polaczenie a podpielem pod inna sieciowke od siostry i dziala.Powie mi ktos co moze byc nie tak z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) mam maly problem mianowicie gdy slucham winampa i odpalam cpu-z czy tez wypalam jakąśpłyte DVD to dzwięk mi tak szarpie (zwalnia) prosze o pomoc Edytowane 18 Listopada 2006 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Panowie plyta mi botuje z szyną 420 ale kdy wchodzi mi do windowsa to mi sie automatycznie sie zwiesza caly windows co radzicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Vmch up ? Jesli nie to w gore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) A czy jest mozliwosc zmiany napiecia na chipsecie?? i ile moge dac v na procesor v e 6300 na box wentylatoze Edytowane 19 Listopada 2006 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 A czy jest mozliwosc zmiany napiecia na chipsecie?? i ile moge dac v na procesor v e 6300 na box wentylatozeCzy jest mozliwosc :mur: Chyba wyraznie napisalem Ci, ze masz podniesc. Ile V; tak aby nie przekraczac 60C bo sie bedzie wywalal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Niom tak DEVILEK szyna 430 pękła i 16mb w superpi tez przeszlo wiec tak mysle ze plytka jest sobra ale te ciagle wylaczanie i wlaczanie po kazdym kreceniu to mnie troszke denerwoje pozdrawiam rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Pare stronek o plycie: http://free-ri.t-com.hr/zbrnelic/ http://forum.msi.com.tw/index.php?board=47.0 http://www.xtremesystems.org/forums/showth...latinum+powerup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 panowie wyszedl wlasnie nowy bios pod numerkiem 7.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Bios 7.2 wyszedl juz dawno i nic on nie poprawia ze znanych bolączek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...