Doctor_25 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Witam. Mam pytanie jak w temacie? Czy idzie jakos zamontowac drugi dysk w laptopie?? Bo kontroler jest na 4 urzadzenia w moim acerku a podlaczone 2 (HDD + CDROM). Jest jakas taśma do dysków w laptopie zeby dwa podlaczyc, tak jak w PC???? Lub jakaś przejściówka?? Np z CDROMU na HDD?? Ale najlepiej zeby tak jak w PC -> 2 HDD na jednej taśmie :D Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Witam. Mam pytanie jak w temacie? Czy idzie jakos zamontowac drugi dysk w laptopie?? Bo kontroler jest na 4 urzadzenia w moim acerku a podlaczone 2 (HDD + CDROM). Hmm a masz miejsce na drugi dysk? <_< Moim zdaniem 2 dyski to niezbyt rozsądne rozwiązanie, szkoda prądu, a taniej wyjdzie kupić 1 większy dysk. Może w celach testowych podepnij drugi dysk w miejsce napędu. Choć nie wiem czy się da. I czy widział ktoś raid w laptopach? Z ciekawości pytam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Radi w laptopie nic nowego jest kilka na rynku i to nie tylko hi-endowe firmy ale nawet FS czy Acer. Edytowane 13 Listopada 2006 przez samedi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 podlaczyc pod CDROM sie nie da, inne wejscie, dlatego pytalem o jakies przejsciowki. ale najlepiej jedna taśma pod dwa HDD?? czy mozliwe?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 ale najlepiej jedna taśma pod dwa HDD?? czy mozliwe?:) W moim żadnej taśmy nie ma, tylko sztywny "grzebień" do którego wpycha się dysk :rolleyes: A czy w jakimś innym się do to nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 A czy nie lepiej/łatwiej/przyjemniej/bez kobinowania kupić dysk np. 80Gb zewnetrzny na USB ? Nie dosc ze bedziesz mogl podpinac kiedy chcesz, to jeszcze bedzie mogl z latwoscia przenosic dane. Moim zdaniem nie warto kombinowac z wkladaniem tego dysku do srodka. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Być może do Twojego laptopa istnieje TAKI adapter do drugiegi dysku. Poszukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...